Ο Βραζιλιάνος πολιτικός σκιτσογράφος Carlos Latuff με σκίτσο του που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 15/10 συνοψίζει το «εδώ λεωφορεία βυθίζονται, κι η κυβέρνηση εξοπλίζεται».

Απεικονίζει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με μαγιό -όπως τον έχουμε ουκ ολίγες φορές δει φωτογραφημένο από εξορμήσεις σε παραλίες και ενώ το κράτος καίγεται ή πνίγεται- μέσα σε φουσκωτό παιδικό παιχνίδι, να πλέει ανάμεσα σε λασπόνερα, αγκαλιά με μία γαλλική φρεγάτα στο ένα χέρι, ενώ με το άλλο, πετάει ένα γαλλικό μαχητικό Rafale, τη στιγμή που πίσω του σπίτια βυθίζονται και απεγνωσμένοι πολίτες μάταια ζητούν βοήθεια, ενώ η Εύβοια έχει ουσιαστικά χαθεί για δεύτερη φορά σε τρεις μήνες μετά τον αφανισμό της από τις συγκλονιστικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου.

Το έργο του γεννημένου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο Latuffe, πραγματεύεται θέματα όπως οι αντιθέσεις του δυτικού πολιτισμού, ο αντικαπιταλισμός, οι πόλεμοι και οι στρατιωτικές επεμβάσεις των ΗΠΑ. Έχει καταφέρει μέσα από τα σκίτσα του να αποτυπώσει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, τα γεγονότα στην Συρία και την υποκρισία των ΜΜΕ. Έχει συνεργαστεί με κορυφαία μέσα ενημέρωσης, όπως η Le Monde Diplomatique και το αμερικανικό περιοδικό Μad, ενώ τα αιχμηρά σκίτσα του έχουν απασχολήσει το BBC, και το σύνολο σχεδόν των ειδησεογραφικών πρακτορείων του πλανήτη.

Με πληροφορίες από το newscenter.gr