Connect with us

Ελλάδα

Συναντήσεις στην Κύπρο πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας.

Published

on

Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποίησε σήμερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας κ. Χρίστος Δήμας, όπου συναντήθηκε με επιστημονικούς φορείς και νεοφυείς επιχειρήσεις στη Λεμεσό, παρουσία του Κύπριου ομολόγου του, κ. Κυριάκου Κόκκινου.

Αρχικά στο Tech Island, ο κ. Δήμας παρουσίασε τις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, κυρίως μέσω του Elevate Greece. Στη συνέχεια σε πάνελ με τον κ. Κυριάκο Κόκκινο και τους πρέσβεις του Ισραήλ και της Σλοβακίας στην Κύπρο, συζήτησαν για την ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των χωρών στην έρευνα και την καινοτομία προκειμένου να ανταπεξέλθουμε από κοινού στις προκλήσεις της εποχής.
Το Tech Island αποτελεί έναν οργανισμό που στοχεύει να δημιουργήσει στην Κύπρο ένα εξελιγμένο οικοσύστημα καινοτομίας, στα διεθνή πρότυπα, που να προσελκύει νεοφυείς επιχειρήσεις«ψηφιακούς νομάδες»ερευνητές και εταιρείες που εξειδικεύονται στις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία.


Λίγο αργότερα ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου, επισκέφτηκαν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Ο Πρόεδρος και οι Αντιπρυτάνεις παρουσίασαν την έρευνα που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο ειδικότερα στον τομέα της αξιοποίησης των επιστημονικών δεδομένων και της τεχνολογίας, στο χώρο του διαστήματος.


Παρών στην συνάντηση ήταν επίσης ο Βουλευτής και Εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Συναγερμού ο κ. Δημήτρης Δημητρίου.
Τέλος ο κ. Δήμας, τους ευχαρίστησε για την φιλοξενία και την παρουσίαση και τους προσέφερε κρασιά από την Νεμέα Κορινθίας.
Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας δήλωσε τα εξής:
«Η εμβάθυνση της συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου στον χώρο έρευνας και καινοτομίας αποτελεί πλέον μια στερεή βάση, πάνω στην οποία μπορούμε να οικοδομήσουμε το κοινό μας όραμα: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο με βασικούς πυλώνες την έρευνα, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες, που να επιφέρει τα μέγιστα οφέλη στην ανάπτυξη της οικονομίας των δύο χωρών.»

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz