Connect with us

Επικαιρότητα

Ανασκόπηση της εβδομάδας, από Δευτέρα 13/05/24 έως Σάββατο 18/05/24.

Published

on

▪ Σκηνικό αποκάλυψης επιχειρείται να δημιουργηθεί στο Στεφάνι. Όπως αποκαλύφτηκε κατά την συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων το χωριό περικυκλώνεται από τεράστιες εκτάσεις με φωτοβολταϊκά και ενώ ήδη υπάρχουν στην κορυφογραμμή, σειρές από ανεμογεννήτριες.

▪ Αίσθηση έχει προκαλέσει η συνέντευξη του Αλέξη Κούγια στο My Radio. Ο πρόεδρος της Κορίνθου αποκάλυψε ότι η συμφωνία της ομάδας με τον Δήμο Κορινθίων για το γήπεδο του Συνοικισμού δεν ισχύει, θα πρέπει να τεθεί σε νέα βάση, ενώ θα ζητήσει και συνάντηση με τον δήμαρχο Νίκο Σταυρέλη.

▪ Την Τρίτη είναι προσδιορισμένη η πρώτη συνεδρίαση για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑΣ Κόρινθος. Το κύριο θέμα της συνεδρίασης θα είναι ο προσδιορισμός ημερομηνίας για την Γενική Συνέλευση, αλλά και για την συγκρότηση του Συμβουλίου σε σώμα…

▪ Νέα αποχετευτικά δίκτυα αποκτούν τα χωριά Γαλατάκι, Λουτρά Ωραίας Ελένης, Κάτω Αλμυρή και Ίσθμια. Το αποχετευτικό δίκτυο που θα κατασκευαστεί είναι συνολικού μήκους πάνω από 50 χλμ. Και αφορά περισσότερες από 2000 ιδιωτικές συνδέσεις.

▪ Ολοκληρώθηκε ο πρώτος από τους δύο ισόπεδους κόμβους που υλοποίησε η Περιφέρεια στην είσοδο του Λουτρακίου. Αυτοψία στο έργο πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γκιολής.

▪ Σε διάψευση των δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για απένταξη της δεύτερης φάσης του έργου της Αντιπλημμυρικής Προστασίας προχώρησε ο Δήμος Λουτρακίου Αγίων Θεοδώρων. Όπως υποστηρίζει η απένταξη η οποία παρουσιάστηκε, αφορά την ένταξη του έργου στο πρώτο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

▪ Έκπληξη προκάλεσε στο Βέλο η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης της δημοτικής συμβούλου του δήμου Βέλου Βόχας, Σοφίας Κεχαγιά, από την παράταξη Νέα Πνοή. Η κ. Κεχαγιά αφήνει αιχμές και αναφέρει χαρακτηριστικά, ότι δεν προτίθεται να παραβιάσει τις αρχές της, υιοθετώντας πρακτικές που δεν την αντιπροσωπεύουν.

▪ Να προβούν άμεσα στην σύνδεσή τους, με το νέο δίκτυο ύδρευσης, που είναι σε λειτουργία, καλεί τους κατοίκους του Βέλου ο δήμος. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση στις 10 Ιουλίου 2024, το παλιό δίκτυο του Βέλου, θα σφραγιστεί και θα καταργηθεί, ενώ δεν θα υπάρξει παράταση της προθεσμίας.

▪ Αύριο Κυριακή 19 Μαΐου οι Μηχανικοί όλης της χώρας θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των μελών των κεντρικών και τοπικών συνδικαλιστικών τους φορέων. Για τον νομό, οι εκλογές θα γίνουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα στο Επιμελητήριο.

▪ Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το περασμένο Σαββατοκύριακο το 2ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Κορίνθου. Τα σχολεία που συμμετείχαν απέδωσαν με εξαιρετικές ερμηνείες τις παραστάσεις, οι οποίες συνδυάστηκαν με σπουδαίες σκηνοθεσίες, πρωτότυπη άποψη και υψηλού επιπέδου χορογραφίες.

🔸 Αυτές ήταν οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε όπως τις είδαμε στο My Radio 89,6 και το Mypressnet.gr
Μείνετε συντονισμένοι στα social media για γρήγορη και έγκυρη ενημέρωση.

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz