Connect with us

Άρθρα

Νανόπουλος: Οι παρανομίες του Σταυρέλη και το παράπονο στον Νίκο Ταγαρά (podcast)

Published

on

Συνέντευξη έδωσε ο τέως δήμαρχος Κορινθίων, Βασίλης Νανόπουλος, στον Θύμιο Τσαρμπό στο MyPressnet.gr.

“Οι παρανομίες του κ. Σταυρέλη”

“Ο κ. Σταυρέλης όταν αναφέρεται σε εμένα δεν λέει το όνομά μου αλλά ως “προηγούμενη δημοτική αρχή”, δεν ξέρω γιατί το κάνει, γιατί δεν λέει το όνομά μου! Αυτό που μένει όμως είναι να γίνονται τα έργα, αλλά τώρα βλέπω μεγάλη καθυστέρηση και το έχω πει, ότι με τον τρόπο που διοικεί ο κ. Σταυρέλης, τελικά, θα αποτύχει. Έχει έλλειψη συντονισμού, για παράδειγμα στο να συντονίσει του μίνι Δημάρχους. Εγώ αντίθετα, δεν τους είχα αφήσει ανεξέλεγκτους να κάνουν ό,τι θέλουν, είχα πρόγραμμα και πολλές φορές έκανα και τη δουλειά των Αντιδημάρχων. Ο κ. Σταυρέλης έχει χάσει απολύτως και πλήρως τον έλεγχο, λειτουργεί η διοίκηση σαν χταπόδι, που το κάθε πλοκάμι κάνει ό,τι θέλει. Γίνονται πολλά και μεγάλη λάθη από τη νέα δημοτική αρχή και είμαι υποχρεωμένος να παρεμβαίνω και να τονίζω τα λάθη που γίνονται αλλά και τις παρανομίες, γιατί γίνονται και τέτοιες και τις έχω καταγγείλει στο δημοτικό συμβούλιο”.

“Παρανομίες… και στον ΠΑΣ Κόρινθος”

“Πώς μπορεί ο κ. Σταυρέλης να δέχεται, για το θέμα του ΠΑΣ Κόρινθος, να μη φέρνει την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο, που ήταν η πρόταση που έγινε από τον κ. Πιέτρη και τελικά πήρε μια παράνομη και άκυρη απόφαση. Γιατί άκυρη ήταν η απόφαση που στηρίχτηκε χωρίς εισήγηση, για να παραχωρηθεί το στάδιο της Κορίνθου εν λευκώ στην ΠΑΣ Κόρινθος, αυτό είναι που με ενοχλεί. Επίσης, θα δοθούν 50.000 ευρώ που θα τα στερηθούν άλλες ομάδες. Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα: Τα διαθέσιμα χρήματα για τους αθλητικούς συλλόγους είναι 180.000 ευρώ τον χρόνο, εάν δώσουμε 50.000 ευρώ μόνο στον ΠΑΣ Κόρινθος, τι θα απομείνει στις άλλες ομάδες/συλλόγους; Εγώ πρότεινα, να νοικιαστεί από τον Δήμο το γήπεδο του Συνοικισμού, θα μπει αυτόματα σε άλλο κωδικό, οπότε τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα και σε άλλες ομάδες. Να βοηθήσουμε δηλαδή, όλες τις ομάδες του Δήμου μας. 

Αλλά ο κ. Σταυρέλης επιχείρησε πριν το Πάσχα άρον άρον να δώσει προσωπικά στον κ. Πιέτρη 50.000 ευρώ, για να τακτοποιήσει εκκρεμότητες προφανώς ενόψει της αποχώρησής του. Ήρθε στην δημοτική επιτροπή και να μας ζητήσει, χωρίς εισήγηση, να πληρωθούν σε 2 μέρες στον κ. Πιέτρη τα 50.000 ευρώ. Ωστόσο, αντέδρασε η αντιπολίτευση και δεν έγινε αυτό. Αλλά ελπίζω να μην προχωρήσει, γιατί γνωρίζετε, ότι ο κ. Σταυρέλης με τον κ. Πιέτρη έχουν πολύ καλές σχέσεις. Δεν θέλω να πιστέψω, ότι αυτά τα χρήματα θα δοθούν για προεκλογικούς λόγους. 

Αλλά ο κ. Κούγιας τα είπε. Είπε δηλαδή, ότι “άλλα μας είχε υποσχεθεί ο κ. Σταυρέλης και άλλα ήθελε να κάνει με τον κ. Πιέτρη”.  Αυτό λοιπόν, που επεδίωξε ο κ. Σταυρέλης ήταν μια σκανδαλώδης και παράνομη ενέργεια.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Βασίλη Νανόπουλο στον Θύμιο Τσαρμπό:

“Παρανομίες… και στη ΔΕΥΑΚ”

“Η απόφαση για μείωση (μικρής αξίας μείωση, γύρω στα 2-3 ευρώ) σε ειδικές ομάδες σε κάθε λογαριασμό, χωρίς την ανάλογη μελέτη κόστους-οφέλους και βιωσιμότητας, την απέρριψε η ΔΕΥΑΚ και πολύ καλά έκανε. Γιατί αυτή η απόφαση αποδεικνύει, ότι ο κ. Σταυρέλης δεν ξέρει ή δεν θέλει να διοικεί σωστά τον Δήμο”.

“Η σύμβαση με τα ογκώδη που σας κόστισαν”

“Σύμβαση με ιδιώτη και ανάθεση και διαγωνισμό είχαμε στη δική μας δημοτική αρχή με εταιρεία του κ. Πίπιλου και έκανε την αποκομιδή των ογκωδών, που είναι ένα πρόβλημα σε όλη την Ελλάδα. Δεν έχω αντίρρηση να γίνει ανάθεση αν και διαφωνούμε με το ποσό, γιατί για αυτό το μισό εκατομμύριο είναι τεράστιο ποσό και αυτό υποχρέωσε τον κ. Σατυρέλη να αυξήσει τα δημοτικά τέλη. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι: “Αυτός που θα αναλάβει το έργο πρέπει να έχει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις (γιατί τώρα δεν είναι στους όρους συμμετοχής)” ώστε να βεβαιωθούμε ότι έχει κάνει όλες τις απαραίτητες μελέτες. Μπορώ να σας πω και ποιος θα αναλάβει το έργο, γιατί το είχε πει στην κοπή της πίτας ο κ. Σταυρέλης… (ενν. τον κ. Κουρούμπαλη και τη δήλωση “καλές ‘κονόμες”). Τα ογκώδη πάνε σε ρέματα ή στο λιβάδι “Λίτσα” που ακούστηκε τελευταία… αλλά εμείς δεν βγάζουμε φωτογραφίες, όπως έκανε παλαιότερα σε εμάς η παράταξη του κ. Σταυρέλη!! Εμείς δεν κάνουμε το ίδιο όμως.

Έτσι όπως είναι η κατάσταση τώρα, δεν ξέρουμε που πηγαίνουν τα απορρίμματα, πρέπει να κάνουν οι εργολάβοι ενστάσεις. Αν ο κ. Σταυρέλης διορθώσει τους όρους δημοπράτησης, δεν θα έχουμε προσφυγές, αλλά από ότι φαίνεται άλλες είναι οι προτεραιότητες του κ. Σταυρέλη.  

“Φωτισμός-σύμβαση LED”

“Στον προϋπολογισμό του 2023 υπήρχε έργο για την αντικατάσταση των περίπου 600 ιστών, για να μπουν τα νέα φωτιστικά. Αυτό που έκανε η νέα δημοτική αρχή ήταν να βάλει στον προϋπολογισμό του 2024, 7.000 μόνο ευρώ!! Και αυτό είναι πρόβλημα, γιατί στις 4 Ιουλίου που ολοκληρώνεται η σύμβαση, ο ανάδοχος θα απαιτήσει να αλλάξουν οι ιστοί για να κάνει τη δουλειά του (να βάλει τα φωτιστικά) και με υπαιτιότητα του Δήμου, το έργο θα μείνει ανολοκλήρωτο! Υπάρχουν πολλές οδοί που είναι σκοτεινές (π.χ. το έργο στην Αδειμάντου που έχει κολλήσει εδώ και πολύ καιρό γιατί για παράδειγμα ξεκίνησαν να φτιάχνουν τα πεζοδρόμια και δεν συντονίστηκαν μαζί με τη ΔΕΗ)! 

Δεν βάλαμε στη σύμβαση ενεργειακής απόδοσης και τους στύλους γιατί δεν μπορεί να τους συμπεριλάβει, γιατί αλλιώς θα έπρεπε να αλλάξει όλο το περιεχόμενο της σύμβασης και εμείς στηριχτήκαμε στο πρότυπο, που είχε δώσει του Υπουργείο, το οποίο έλεγε για αλλαγή φωτισμού και όχι στύλων”.

“Ο Νίκος Ταγαράς απέφυγε να πει το όνομά μου: Βασίλης Νανόπουλος”

“Η παρουσία μου στο δημοτικό συμβούλιο είναι απαραίτητη, γιατί τα έργα που έχουμε ξεκινήσει και δεν έχουν ολοκληρωθεί χρειάζονται την παρέμβασή μου, γιατί τα έχω μελετήσει και ξέρουμε τις λεπτομέρειες και να αποφύγουμε προβλήματα. Δεν είναι κακό να μας συμβουλεύεται η νέα δημοτική αρχή, αν προφανώς, ξεπεράσουν να αποφεύγουν το όνομα μου, όπως ξέχασε το όνομά μου και ο υπουργός Νίκος Ταγαράς σε σχέση με το τελευταίο έργο των 18.000.000 ευρώ για τον βιολογικό καθαρισμό του Σαρωνικού!”.

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz