Connect with us

EDITOR

Δακρυγόνα και νερό κατά της διαμαρτυρίας εποχικών πυροσβεστών που ζητούν ενίσχυσή του Σώματος

Published

on

Επεισόδια ξέσπασαν αργά το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας περίπου 1.000 εθελοντών πυροσβεστών που ζητούν μονιμοποιήσεις πυροσβεστών πενταετούς θητείας και ενίσχυση του Σώματος.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν, όταν οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να πλησιάσουν το χώρο του υπουργείου.

Εκεί οι αστυνομικές αρχές τους απώθησαν, με ρίψεις νερού από το όχημα «Αίαντας» και τους απομάκρυναν από την Λεωφόρο Κηφισίας.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 με 1.000 πυροσβέστες, έκλεισαν και κάποιες λωρίδες της λεωφόρου Κηφισίας, δημιουργώντας μικροπροβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Κεντρικά συνθήματα των πυροσβεστών ήταν πως «Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «Στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα».

Οι συγκεντρωμένοι που έχουν έρθει στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα, αντιδρώντας «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναλυτικά όπως αναφέρει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος το Πυροσβεστικό Σώμα χρειάζεται:

– Άμεση ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό με αύξηση της οργανικής δύναμης πλέον των 4.000 οργανικών θέσεων και αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων με άμεση αξιοποίηση των εποχικών πυροσβεστών ως πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.

– Άμεση τροποποίηση διατάξεων του ν.4662/2020 που θεσμοθετήθηκε με σκοπό την αναβάθμιση του Π.Σ. και όχι για την εξόντωση και το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων του με την περιφορά τους ανά το πανελλήνιο μέσω άσκοπων, συνεχών μεταθέσεων και μετακινήσεων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό.

– Αποσαφήνιση των όρων Διαβάθμιση Κατάστασης Ετοιμότητας, Γενική -Μερική Επιφυλακή και Αυξημένη Ετοιμότητα, διότι παρατηρείται απίστευτη κατάχρηση του μέτρου που εξουθενώνει το πυροσβεστικό προσωπικό.

– Θεσμοθέτηση και άμεση αποζημίωση της υπερεργασίας (πρόσθετη εργασία).

– Θωράκιση του ανθρώπινου δυναμικού για την προστασία του από τον κορονοϊό με μέτρα πρόληψης, δωρεάν τέστ και όχι επιβολή τιμωρητικών λογικών και κυρώσεων.

– Την έμπρακτη, κατά τις ρήσεις του πρωθυπουργού της χώρας μετά την εκδήλωση των μεγάλων πυρκαγιών του Αυγούστου αλλά και την επικοινωνία του με το προεδρείο της Ομοσπονδίας, στήριξη των πυροσβεστών που «αντιμετώπισαν με αυταπάρνηση μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση!».

Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε και το Πανελλήνιο Σωματείο Συμβασιούχων Πυροσβεστών που μεταξύ άλλων σημειώνουν ότι στα αιτήματά του έχουν την αμέριστη στήριξη και της φυσικής τους ηγεσίας. «Με ημίμετρα δεν δίνονται οριστικές λύσεις. Οι συνέπειες της Κλιματική Κρίσης αντιμετωπίζονται με προσωπικό που θα εργάζεται όλο το έτος», τονίζουν.

efsyn.gr
cnn.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz