Connect with us

Άρθρα

Μιχάλης Χατζής: Τα ψέματα του κ. Νανόπουλου

Published

on

Συνέντευξη έδωσε ο Μιχάλης Χατζής, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, στον Θύμιο Τσαρμπό στο MyPressnet.gr και στο My Radio 89,6. Ο ίδιος σχολίασε θέματα επικαιρότητας σχετικά με την ύδρευση, τη μείωση τελών του νερού, καυτηριάζοντας πάντα τα λεγόμενα του κ. Βασίλη Νανόπουλου, στα όσα είχε πει στον Θύμιο Τσαρμπό στις 21/5 και μπορείτε να διαβάσετε και να ακούσετε παρακάτω:

Νανόπουλος: Οι παρανομίες του Σταυρέλη και το παράπονο στον Νίκο Ταγαρά (podcast)

Μείωση Τελών του Νερού

“Απορώ με αυτά που είπε ο κ. Νανόπουλος στη συνέντευξη που σας έδωσε, το πώς τα παραποιεί και πώς τα σκέφτεται, ενώ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Είπε, ότι λάβαμε μια παράνομη απόφαση και ρωτώ “Ποια παράνομη απόφαση; Μια απόφαση που δεν τόλμησε να πάρει ποτέ ο ίδιος;” Άλλο παράνομη απόφαση και άλλο ελλειμματική. Εμείς μειώσαμε τα τέλη ύδρευσης στον Δήμο Κορινθίων, που δεν τόλμησε κανείς να κάνει, και δεν είναι 2-3 ευρώ, όπως είπε, αλλά πολύ περισσότερα και αυτό θα φανεί στους λογαριασμούς.

Αρχικά, πήρε την απόφαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ, έγιναν κάποιες αλλαγές στα καθήκοντα, ίσως ξέφυγε κάπου, αλλά δεν είναι κάτι το σημαντικό. Ωστόσο, έγιναν σοβαρές αναλύσεις όσον αφορά στα κόστη. Επίσης, έγιναν και συμπληρωματικές διευκρινίσεις με μελέτη του κ. Ντιγκιρλάκης, την οποία και συμπληρώσαμε και τελικά η απόφαση για τη μείωση των τελών πάρθηκε.

Η μείωση που θα γλιτώσει κάποιος είναι γύρω στα 25%-30% επί της αξίας της κατανάλωσης του νερού. Στην ουσία, με αυτή την απόφαση επιβραβεύουμε όσους δεν σπαταλούν το νερό.

Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε και θα πετύχουμε. Αυτά που δεν πέτυχε ο κ. Νανόπουλος, αφού τα είχε όλα στον “αυτόματο πιλότο”. Η ΔΕΥΑΚ τότε κινούταν χάρι στο φιλότιμο των υπαλλήλων, διοικητικών, τεχνικών.

Να τονίσω επίσης, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2024 αυξήθηκαν τα έσοδα της ΔΕΥΑΚ κατά 100.000 ευρώ. Αυτά να τα ακούει ο κ. Νανόπουλος… Τα έσοδα αυξήθηκαν τόσο πολύ, επειδή θορυβήθηκε ο κόσμος περί παύσης παροχής νερού λόγω του ότι δεν υπάρχουν μεγάλες οφειλές. Άρα, όσοι χρωστούσαν είτε πλήρωσαν είτε τα ρύθμισαν. 

Είμαστε αποφασισμένοι να σταματήσουμε όλες τις παρανομίες (π.χ. όσοι κόβουν σωλήνες του νερού και αυτοί που κλέβουν νερό) είτε με μηνύσεις είτε σφραγίζοντας τις παροχές. Επίσης, θα κάνουμε πολλά και όσον αφορά τις ανείσπρακτες οφειλές, οι οποίες είναι περίπου στα 14.000.000 ευρώ!! Φανταστείτε τι κατάσταση παραλάβαμε!

Αυτή τη στιγμή, γίνεται αντικατάσταση των υδρομέτρων και θα μιλήσω ειλικρινά, καθώς πρόκειται για το μοναδικό έργο που έκανε ο κ. Νανόπουλος. Μιλάμε για ένα έργο 8.000.000 ευρώ συν Φ.Π.Α. χρηματοδοτούμενο από το υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο συμμετείχε ΜΟΝΟ ΜΙΑ εταιρεία (η Nova) και δόθηκε με έκπτωση 3%… Τα συμπεράσματα στον κόσμο!! 

Και τόλμησε να μιλήσει ο κ. Νανόπουλος για έργα με μικρή έκπτωση, που είναι ο πρώτος διδάξας στις μικρές και μηδενικές εκπτώσεις!!! Μιλάμε για μια φωτογραφική ανάθεση που έβγαλε απέξω όλες τις άλλες εταιρείες. 

“Όσον αφορά το όνομα του κ. Νανόπουλο, που υποτίθεται δεν λέμε, ο κ. Νανόπουλος τόσα χρόνια δεν είχε αποκαλέσει το κ. Πνευματικό ποτέ δήμαρχο και του το υπενθύμιζα πάντα. Άρα, τώρα τι απαίτηση έχει;”

Ακούστε όλη τη συνέντευξη του Μιχάλη Χατζή στον Θύμιο Τσαρμπό:

Αποχέτευση Λυμάτων της περιοχής Σαρωνικού και Κορινθιακού

“Μιλάμε για ένα έργο 18 εκ. και 50 εκ. ευρώ αντίστοιχα. Όσον αφορά, του Σαρωνικού έχουν εγκατασταθεί ήδη οι εργολάβοι και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες, χρηματοδοτούμενο από το υπουργείου του κ. Ταγαρά, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα για την υλοποίηση του έργου. Αυτό το έργο ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας του κ. Νανόπουλου, αλλά αυτό το έργο ξεκίνησε πολύ παλαιότερα επί δημαρχίας του κ. Πνευματικού το 2014. 

Μιλάμε για έργα, που έχουν ξεκινήσει πριν από δεκαετίες. Άρα, να μην λέει ο κ. Νανόπουλος, ότι είναι δικά του έργα, γιατί τα έργα τα έτρεξαν οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ, του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων. Συγχαρητήρια ακόμα μια φορά στον κ. Παπαγεωργίου και στους συνεργάτες του, γιατί αυτοί έτρεξαν το έργο και πέτυχαν.

Όσον αφορά για την περιοχή του Κορινθιακού, που λέει ο κ. Νανόπουλος ότι το “έσωσε” και είναι αλήθεια, αφού μόλις την τελευταία μέρα, δηλαδή 31/12, έκανε μια αγορά ενός ακινήτου για την εγκατάσταση ενός μηχανήματος.

Το νερό αυτό θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άδρευση, καθώς τα έργα αυτά προχωρούν στην περιοχή Άσσου-Λεχαίου, τα οποία είχαν ξεκινήσει επί δημαρχίας κ. Πνευματικού και εμείς συνεχίζουμε για να τα ολοκληρώσουμε.

Διαδικτύωση Άσσου-Λεχαίου

“Το έργο με το νερό κατευθείαν από τη Στυμφαλία έχει εκτελεστεί κατά 40% και ελπίζουμε το προσεχές διάστημα να ολοκληρωθεί και να μην παίρνουν νερό, όπως τώρα, που το νερό έρχεται στην Κόρινθο και μετά γυρίζει και πάει στον Άσσο και το Λέχαιο. Με αυτό το έργο θα έχουμε και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας”.

Αφαλάτωση Λουτρά-Κεχριές

“Όσον αφορά την αφαλάτωση, που είναι δωρεά του Ιδρύματος Βαρδινογιάννη: Αρχικά, έχει βρεθεί ο χώρος εκεί που αφορά τις Κεχριές και είμαστε στο στάδιο εκπόνησης των σχετικών μελετών και ακόμα έχει δουλειά. Μακάρι το έργο να υλοποιηθεί σε 1-2 χρόνια”.

Νερό στο Στεφάνι

“Επίσης, να τονίσω ότι πετύχαμε να έχουμε πόσιμο νερό στο Στεφάνι, κάτι που δεν κατάφερε ο κ. Νανόπουλος. Και έχουμε αναθέσει σε εργολάβους για τη δημιουργία γεωτρήσεων”.

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz