Connect with us

Επικαιρότητα

Τί συμβαίνει με την γέφυρα στην Κυρα-Βρύση – Πότε θα παραδοθεί στην κυκλοφορία

Published

on

Εδώ και έξι μήνες, ο παράλληλος με την εθνική οδό δρόμος παραμένει κλειστός στο ύψος της διασταύρωσης με την Κύρα Βρύση. Στην πραγματικότητα ο δρόμος είναι κλειστός παραπάνω απο έναν χρόνο, ίσως και δύο χρόνια, καθώς ήταν κλειστό το ένα από τα δύο ρεύματα της κυκλοφορίας για πάρα πολλούς μήνες.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στην συνέντευξη που έδωσε ο δήμαρχος Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, στην εκπομπή “Περαία Χώρα” και τον Γιάννη Καραπανάγου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και ειδικότερα, η Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων (ΕΥΔΕΠ) έχει αξιολογήσει τη γέφυρα ως αρκετά εύτρωτη. Στην παρούσα φάση αναμένονται η μελέτη και οι εργασίες αποκατάστασης, οι οποίες αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός του έτους.

Όπως είπε ο κ. Γκιώνης “η προκαταρκτική αξιολόγηση της γέφυρας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η γέφυρα πρέπει να επαναξιολογηθεί μετά την επεξεργασία όλων των μετρήσεων που έχουν γίνει τώρα και οι οποίες, όπως είπαμε, την χαρακτηρίζουν ως αρκετά εύτρωτη. Υπάρχουν στατικές υποχωρήσεις και σημαντικές βυθίσεις, ενώ τουλάχιστον σε μια περιοχή, έχουν βρεθεί κουφώματα στο σκυρόδεμα ακόμα και δια γυμνού οφθαλμού…“.

Τι θα πρέπει να περιμένουμε; Σύμφωνα πάντα με τον κ. Γκιώνη, “θα γίνει αφαίρεση των ασφαλτικών στρώσεων και γεμισμάτων, θα χρειαστεί να υπάρξουν διατρήσεις για την απόρριψη του νερού, καθώς υπάρχουν μέχρι και σταλακτίτες σε πολλά σημεία, αλλά και μια κατάλληλη μέθοδος αντικατάστασης εφεδρανών και αρμών“.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz