Connect with us

EDITOR

Σύσκεψη για τον Σχίνο μετά…τις καταστροφές!

Published

on

 

Τρέχει να καλύψει το κενό των παρεμβάσεων που δεν έγιναν η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην περιοχή του Σχίνου και στο κομμάτι των αντιπλημμυρικών έργων. Χθες Τετάρτη έλαβε χώρα ευρεία σύσκεψη για το θέμα της άμεσης αντιμετώπισης των ζητημάτων με 1.000.000 ευρώ να εκταμιεύονται άμεσα για την κάλυψη των άμεσων αναγκών. Ήτοι, τα 700.000 προορίζονται για αναγκαίες εργασίες στον δρόμο του Σχίνου που έχει σοβαρό πρόβλημα, ενώ τα υπόλοιπα 300.000 ευρώ προορίζονται για την διαμόρφωση των πρανών στην πληγείσα περιοχή.

Οπως γνωστοποιήθηκε στην εν λόγω σύσκεψη, έχουν ήδη γίνει ορισμένες παρεμβάσεις οι οποίες έχουν αποκαταστήσει σε ικανοποιητικό βαθμό, αλλά πρόχειρα, την κυκλοφορία στην πιο πάνω περιοχή, επισημάνθηκε ωστόσο ότι ωστόσο ότι τα μόνιμα έργα θα πρέπει να αναμένουν υλοποίηση μόλις στεγνώσει από το νερό η πληγείσα περιοχή.

Αυτό το χρονικό διάστημα, στην πληγείσα από την κακοκαιρία περιοχή επιχειρούν, μεταξύ άλλων, το Δασαρχείο, καθώς και βαρέα μηχανήματα από το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (747 ΕΤΜΧ) που εδρεύει στο Λουτράκι, ενώ από σήμερα έγινε γνωστό ότι θα συνδράμει δωρεάν -με το σύνολο των μηχανημάτων της- η εταιρεία Ξανθάκης ΑΤΕ που εργάζεται στην κατασκευή της γραμμής Ισθμός -Λουτράκι, του Προαστιακού Σιδηρόδρομου και ήδη ορίστηκε μηχανικός της Διεύθυνσης Τ.Ε. Κορινθίας ως σύνδεσμος με την εν λόγω εταιρεία. Με την αφορμή αυτή, ο περιφερειάρχης επικοινώνησε με την εν λόγω εταιρεία και εξέφρασε ευχαριστίες για την προσφορά της.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz