Connect with us

Επικαιρότητα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες (χάρτες)

Published

on

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού χάρτες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ.

Διαδοχικές διαταραχές στην ανώτερη ατμόσφαιρα που έρχονται από την Κεντρική Μεσόγειο θα επηρεάσουν τη χώρα μας, όπως περιγράφεται στο Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού (ΕΔΕΚ) με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι περισσότερα και τοπικά έντονα κυρίως στα δυτικά τμήματα (Ιόνιο και Δυτικά Ηπειρωτικά) καθώς και στα Βορειοανατολικά (Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο και Νοτιοανατολικά.

Η ζωνική κυκλοφορία των συστημάτων (κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά) θα συνεχιστεί μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδος.

Ποιες περιοχές θα επηρεάσουν οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες

α. Από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής έως και το μεσημέρι του Σαββάτου στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

β. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία.

γ. Από τις απογευματινές ώρες της Παρασκευής έως και τη νύχτα του Σαββάτου στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

δ. Από τη νύχτα της Παρασκευής έως τις βραδινές ώρες του Σαββάτου στις Κυκλάδες και την Κρήτη.

2. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι που θα φτάνουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη θα πνέουν την Παρασκευή, που βαθμιαία το Σάββατο θα στραφούν σε βόρειους και θα εξασθενήσουν.

Στους χάρτες που ακολουθούν παρουσιάζεται ο προβλεπόμενος 24ωρος υετός της Παρασκευής και του Σαββάτου. Ο υετός αναφέρεται στο 24ωρο που προηγήθηκε από τη ώρα ισχύος που αναφέρεται σε κάθε χάρτη.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz