Connect with us

Κορινθία

Σύνθημα αγώνα έδωσε από την Κόρινθο ο Κουτσούμπας

Published

on

Σε πολιτική συγκέντρωση στην Κόρινθο μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης ΚουτσούμπαςΗ συγκέντρωση, που έγινε στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου «Θωμάς Θωμαΐδης», είχε θέμα «Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας για σύγχρονους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής! Με το ΚΚΕ μπορούμε!».

Ο Γ.Γ του ΚΚΕ στην ομιλία του  απεύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα  σημειώνοντας πως “τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας”. “Εδώ στην Κόρινθο, σ’ αυτήν εδώ την πλευρά της Πελοποννήσου, μια ανάσα από την Αθήνα, απευθύνουμε κάλεσμα προς όλους τους εργάτες, τους εργαζόμενους ανθρώπους του μόχθου, στους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και των χωριών, στα νέα παιδιά και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης σ’ αυτόν εδώ τον τόπο.

Τώρα είναι η ώρα, ο καθένας και η καθεμιά να κάνει μια επιλογή που πριν δεν είχε σκεφτεί ή μπορεί και να είχε απορρίψει. Να πάρει τη θέση του στον αγώνα δίπλα στο ΚΚΕ.

Τώρα είναι η ώρα να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας για σύγχρονους όρους δουλειάς, αμοιβής και ζωής. Σε συμπόρευση με το ΚΚΕ μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Και αυτή η επιλογή της οργάνωσης της πάλης, για να μπορέσει ο εργάτης που δουλεύει στις βιομηχανίες της περιοχής να έχει μεροκάματο και να τα βγάζει πέρα, ο νέος στον κλάδο του Τουρισμού και του Επισιτισμού να έχει εισόδημα, ο βιοπαλαιστής αγρότης και ο αυτοαπασχολούμενος να επιβιώσει στον τόπο του απαλλαγμένος από χρέη.

Δεν μπορεί να αναβάλλεται για μετά, όταν, όπως για χρόνια του λένε, δήθεν, θα το επιτρέψουν οι συνθήκες. Γιατί οι συνθήκες σ’ αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα δεν επιτρέπουν ποτέ να μπουν στο επίκεντρο οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, το αντίθετο: Στο επίκεντρο βρίσκεται μόνιμα η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων στο βωμό της οποίας θυσιάζονται οι δικές μας, όλες οι λαϊκές ανάγκες.

Τα έχουμε ζήσει άλλωστε. Τη μια ήταν η καπιταλιστική κρίση και τα μνημόνια, για να βγούμε δήθεν στο ξέφωτο της ανάπτυξης. Μετά ήρθε η σχετική ανάκαμψη και με την απειλή μη τυχόν και μας φύγει, πάλι ο λαός θυσίες να κάνει. Μετά μας έτυχε η πανδημία, που έφερε πιο γρήγορα μια νέα κρίση και ακολούθησαν τα σπασμένα της, οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια. Και τώρα ο πόλεμος…

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, τα μέλη της ΚΕ Τηλέμαχος Δημουλάς και Νίκος Κουτουμάνος, γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου. Επίσης παρευρέθηκε ο δήμαρχος Κορίνθου, Βασίλης Νανόπουλος. Το «παρών» έδωσαν οι εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Γόντικας και Γιάννης Κελλάρης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κιάτου, Βασίλης Νανόπουλος και Λουτρακίου, Χρήστος Ασημακόπουλος.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz