Connect with us

Κορινθία

Το…φράγμα Ασωπού θα λύσει το πρόβλημα του ΑΟΣΑΚ ! Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες

Published

on

Καμία ουσιαστική λύση δεν βρέθηκε για τους παραγωγούς σε Άσσο – Λέχαιο και Περιγιάλι στην σύσκεψη της περασμένης Παρασκευής με αντικείμενο τα νερά του ΑΟΣΑΚ και την διαχείρισή τους. Η ανακοίνωση της Περιφέρειας, ούτε λίγο ούτε πολύ, μιλά για λύση που ακούει στο όνομα “Φράγμα Ασωπού”, δίχως όμως να ορίζεται με σαφήνεια το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του. Το έργο υπενθυμίζουμε ταλαιπωρεί την Κορινθία τα τελευταία 10 χρόνια σε επίπεδο κατασκευής με τις υποσχέσεις ολοκλήρωσης να είναι συνεχής ωστόσο να μην εκπληρώνονται. Αναφέρει συγκεκριμένα το δελτίο τύπου της Περιφέρειας: “Στην ίδια σύσκεψη, κι αφού επισημάνθηκε ότι η εποπτεία του ΑΟΣΑΚ ανήκει στην κυβέρνηση, τονίστηκε ότι το πρόβλημα που υπάρχει αναμένεται ότι θα λυθεί σε μεγάλο βαθμό από τη λειτουργία του φράγματος Ασωπού, το οποίο θα ξεκινήσει φέτος το φθινόπωρο να συγκεντρώνει νερό στον ταμιευτήρα του.”

Το πρόβλημα, την ίδια ώρα, που αντιμετωπίζουν δεκάδες παραγωγοί είναι οξυμένο και απαιτεί άμεσα λύση αφού όπως ανέφεραν οι τοπικοί πρόεδροι στην σύσκεψη οι περιοχές τους έχουν να δουν νερό από τον ΑΟΣΑΚ τα τρία τελευταία χρόνια. Η αναφορά του Περιφερειάρχη για επανεξέταση του θεσμικού πλαισίου των ΓΟΕΒ και ΤΟΕΒ ικανοποίησε σε κάποιο βαθμό δεν έδωσε όμως την λύση που οι παραγωγοί περίμεναν.

“H περιφέρεια θα συνδράμει οικονομικά με επισκευές στο δίκτυο. Όσο αφορά το απαρχαιωμένο θεσμικό πλαίσιο ΑΟΣΑΚ πρέπει να εκσυχρονισθεί” αναφέρει στην ανάρτησή της η χωρική αντιπεριφερειάρχης Αθηνά Κόρκα αποφεύγοντας και εκείνη να δώσει απαντήσεις επι του πρακτέου των παραγωγών, δηλαδή την άρδευση των περιοχών τους και τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντά τους, άμεσα.

“Θα συνεργαστούμε με όλους τους άλλους Συναδέλφους και θα βρούμε τις βέλτιστες λύσεις, ώστε ταχύτατα να αντιμετωπιστούν τα επείγοντα προβλήματα ενόψει της ερχόμενης αρδευτικής περιόδου. Παράλληλα πιέζουμε για την ολοκλήρωση των ενταγμένων έργων του Υπουργείου στον Ασωπό και ένταξη νέων έργων για να αξιοποιήσουμε όλα τα επιφανειακά νερά προς όφελος των παραγωγών της Κορινθίας , ώστε αυτοί να μπορέσουν παράγοντας περισσότερα να βελτιώσουν και το δικό τους εισόδημα” δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος.

Ο πρώην χωρικός Αντιπεριφερειάχης Τάσος Γκιολής κινήθηκε “εκ του ασφαλούς” και ανάρτησε στην προσωπική του σελίδα στο facebook το επίσημο δελτίο τύπου της περιφέρειας. Οι παριστάμενοι Δήμαρχοι δεν προχώρησαν σε έκδοση ανακοίνωσης. 

Την ίδια ώρα οι τοπικοί Πρόεδροι και οι παραγωγοί των περιοχών ετοιμάζονται για δυναμικές κινητοποιήσεις αφού το αίτημά τους ήταν σαφές, άμεσος εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα. “Από την στιγμή που η θέση τον προέδρων των κοινοτήτων ήταν συγκεκριμένη στο ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα στην περιοχή μας και δεν το καταλαβαίνουν μάλλον βλέπω τα τρακτέρ να βγαίνουν στο πρώην Δημαρχείο στο Περιγιάλι” δήλωσε ο Πρόεδρος του Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος δίνοντας το σύνθημα του αγώνα. 

Αναμένονται οι εξελίξεις τις επόμενες ώρες.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz