Connect with us

Φαγητό

Πετρετζίκης: Τα 4+1 “χρυσά” tips για να φτιάξετε τα καλύτερα μελομακάρονα

Published

on

Οι γιορτές πλησιάζουν και τα παραδοσιακά γλυκά, όπως τα αγαπημένα όλων μελομακάρονα, έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται.

Ο Ακης Πετρετζίκης μάς δίνει τα πέντε μυστικά για τέλεια, αφράτα μελομακάρονα, που θα σας ξετρελάνουν!

Μυστικά για μελομακάρονα από τον Ακη Πετρετζίκη

Λέμε ναι στο κοσκίνισμα και στα αρωματικά (μπαχαρικά, χυμός πορτοκαλιού, κονιάκ). Αν θέλουμε μπορούμε να τους δώσουμε ένα πιο… παραδοσιακό σχήμα με τα χέρια μας ή χρησιμοποιώντας κάποιο γιορτινό κουπ πατ. Όλα αυτά λίγο-πολύ τα γνωρίζετε. Αυτά που ίσως δεν γνωρίζετε, βρίσκονται στις γραμμές που ακολουθούν!

1. Προσέχουμε στο ζύμωμα. Δεν ανακατεύουμε πολύ τη ζύμη. Γιατί; Επειδή θα βγάλει το λάδι και τα μελομακάρονά μας θα βγουν στεγνά.

2. Επιλέγουμε πάντα μονή δόση! Θέλουμε να κάνουμε διπλή δόση; Τότε, κάνουμε… δύο μονές! Ναι, μιλάω πολύ σοβαρά. Αν κάνουμε διπλή δόση, θα χρειαστεί να δουλέψουμε περισσότερο τη ζύμη προκειμένου να κουμαντάρουμε τα υλικά μας. Έτσι, θα συμβεί αυτό που αναφέραμε ότι δεν θέλουμε να γίνει ακριβώς πιο πάνω (δηλαδή, τα μελομακάρονά μας θα βγάλουν το λάδι τους και θα στεγνώσουν).

3.Ενεργούμε έξυπνα: Μας περίσσεψε σιρόπι; Τότε, το κρατάμε στο ψυγείο (μπορεί να μείνει άνετα για 4-5 μέρες) και το χρησιμοποιούμε στη δεύτερη δόση που είπαμε πιο πάνω. Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφέρουμε ότι όσο πιο πολύ παραμείνουν τα μελομακάρονά μας μέσα στο σιρόπι, τόσο πιο πολύ θα μελώσουν. Είναι καθαρά στο χέρι μας να τους δώσουμε τη σύσταση -και… τη γλύκα- που επιθυμούμε!

4. Δεν καθυστερούμε! Με το που ετοιμάσουμε τη ζύμη, φροντίζουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως. Βλέπετε, η ζύμη των μελομακάρονων δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά από κάποια ώρα επειδή περιέχει σόδα. Αν η σόδα μείνει, θα χάσει τη δύναμή της και τα μελομακάρονά μας δεν θα φουσκώσουν σωστά.

5. Προσέχουμε στο ψήσιμο. Ως γνωστόν, τα μελομακάρονά μας τα ψήνουμε στον αέρα. Μπορούμε, όμως, αν θέλουμε να τα ψήσουμε και στις αντιστάσεις. Βασική προϋπόθεση; Να ψήσουμε ένα ταψί κάθε φορά.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz