Connect with us

EDITOR

Παραδοχή Σταυρέλη: “Δεν είχαμε άδεια για τα Γήπεδα τένις στον Άι Γιώργη”

Published

on

Είναι μια από τις εργολαβίες υπό διάλυση και μια εκ των περιπτώσεων που θίγονται ως εν δυνάμει αποζημιώσεις του δήμου προς εργολάβους. Τα γήπεδα τένις στον Άγιο Γεώργιο Κορίνθου, μια συνοικία αναπτυσσόμενη και οικονομικά εύρωστη, τα οραματίστηκε ο Αλέκος Πνευματικός. Ως Δήμαρχος τα δημοπράτησε μάλιστα, όμως δεν κατόρθωσε να τα υλοποιήσει διότι, οι κάτοικοι της περιοχής προσέφυγαν στην δικαιοσύνη κατορθώνοντας να σταματήσουν το έργο.

Οι λόγοι δεν ήταν διόλου τυπικοί, ο δήμος δεν είχε φροντίσει να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες από την γραμματεία Αθλητισμού ( οι απαραίτητες άδειες δεν είχαν εξασφαλιστεί ούτε στο έργο του εργοστασίου κομποστοποίησης το οποίο επίσης σταμάτησε μετά από προσφυγή κατοίκων). Η αρχική δε συναίνεση των κατοίκων αφορούσε στα γήπεδα μόνο και όχι στο κτίριο των 300τμ που προέκυψε κατά την δημοπράτηση και το οποίο θα «έκρυβε τον ήλιο» των οικιών.

 

“Ο δήμος δεν άκουσε τους κατοίκους, εκείνοι προσέφυγαν στο δικαστήριο και το δικαστήριο για τυπικούς λόγους τους δικαίωσε” δήλωσε ο Νίκος Σταυρέλης στο myradio 89.6 την Τρίτη, μέλος ο ίδιος τότε της δημοτικής αρχής. 

 

Το παράδοξο των δηλώσεων 

Ο Νίκος Σταυρέλης στις δηλώσεις του στο myradio εγκάλεσε τη νέα δημοτική αρχή διότι δεν έπραξε τα δέοντα, δεν κατεύνασε τους κατοίκους, δεν συμφώνησε μαζί τους και δεν ολοκλήρωσε το έργο το οποίο σημείωσε πως “σκόνταψε” σε τυπικά θέματα ” επιχειρώντας σαφώς να δημιουργήσει την αίσθηση η έλλειψη άδειας από την Γ.Γ Αθλητισμού δεν ήταν μείζον ζήτημα (παρά την αντίθετη άποψη του δικαστηρίου)

Τον Οκτώβριο του 2021 βέβαια  ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ δεν μιλούσε για τυπικούς λόγους όπως σήμερα χαρακτηρίζοντας έτσι την απουσία των απαραίτητων αδειών, αλλά μιλούσε για ευθύνες του πρώην Δημάρχου ο οποίος δεν φρόντισε να τις εξασφαλίσει ως όφειλε. Έλεγε τότε ο Νίκος Σταυρέλης: “Στην Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε η διάλυση της εργολαβίας με τον ανάδοχο, σύμφωνα με την ΑΠΟΦΑΣΗ 25321/6-9-2021 της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, λόγω της έκδοσης της Ν40/12-9-2019 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης με την οποία έγινε δεκτή η προσφυγή κατοίκων της περιοχής του Αγίου Γεωργίου. Βασικός λόγος είναι ότι δεν είχαν ληφθεί εκ μέρους του Δήμου οι προβλεπόμενες εγκρίσεις από την ΓΓΑ πριν την έκδοση της οικοδομικής άδειας και την δημοπράτηση του έργου το 2018. Το έργο είναι σταματημένο εδώ και δύο χρόνια. Όλα τα άλλα είναι διασπορά ψευδών ειδήσεων και δεν θα μπω στον εσωτερικό τους κόσμο.»

Θυμηθείτε το δημοσίευμα του Mypressnet.gr εδώ:

Η πρώτη μετωπική Αλέκου – Σταυρέλη για…το τένις!

Τα γήπεδα τένις λοιπόν παραδόθηκαν βαλτωμένα, με μια δικαστική διαμάχη σε εξέλιξη κυρίως όμως με την παραδοχή πως το έργο δημοπρατήθηκε χωρίς τις άδειες που έπρεπε. Ο νέος δήμαρχος καλείτο να δώσει λύση. Ανάλογες περιπτώσεις έργων ήταν, όπως προαναφέρθηκε, το εργοστάσιο κομποστοποίησης αλλά και το δημοτικό σχολείο της Αρχαίας Κορίνθου. Η εξέλιξη και των τριών δεν ήταν αυτή που ενδεχομένως θα ήθελε η νέα δημοτική αρχή.

Μένει να δούμε τώρα εάν θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις στις διαλυμένες εργολαβίες ή αν θα βρεθεί τρόπος συνέχισης τους.

Το βέβαιο είναι ένα. Τα έργα έχουν εκτός από παρόν και παρελθόν. Το ίδιο και οι άνθρωποι.

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz