Connect with us

EDITOR

Ο Γκιώνης είπε αυτά, ο Υπουργός τι;

Published

on

Η συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης με τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη αναρτήθηκε πριν από λίγα λεπτά στη σελίδα του δήμου.

Οι ιαματικές πηγές και η δημιουργία ΑΕ για την διαχείριση τους από πλευράς Υπουργείου ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση  “οΔήμαρχος τόνισε την αντίθεσή του με τα άρθρα 7 έως 14 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο: «Ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού και λοιπές διατάξεις», που αφορούν στη σύσταση της ανώνυμης εταιρείας «Ιαματικές Πηγές Ελλάδος (ΙΠΕ)», καθώς οι εν λόγω διατάξεις αναιρούν σε μεγάλο βαθμό τον αναπτυξιακό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων έχει προχωρήσει στην αναγνώριση των φυσικών πόρων ως ιαματικών, και έχει λάβει το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΛ) των εγκαταστάσεών του. Η πρόθεση δημιουργίας της «Ι.Π.Ε. Α.Ε» στο σχέδιο Νόμου που προκρίνει η Κυβέρνηση αποτελεί ένα μη βιώσιμο μοντέλο διαχείρισης και εκμετάλλευσης των τοπικών φυσικών πόρων, όπως άλλωστε αναφέρουν με απόφασή τους τόσο ο Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος (Σ.Δ.Ι.Π.Ε.) όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.). Στην ίδια κατεύθυνση, συζητήθηκε η προοπτική ανάπτυξης στρατηγικού σχεδιασμού για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας και ευεξίας, λόγω και των διεθνούς φήμης ιαματικών πηγών του Λουτρακίου που αποτελούν μοναδικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες.”

Το τι είπε ο Υπουργός στο Δήμαρχο,  παραμένει άγνωστο αφού δεν περιλαμβάνεται στα όσα ο δήμος θέλησε να δώσει στην δημοσιότητα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz