Connect with us

Επικαιρότητα

ΝΕΡΟ: Προς ενιαίο φορέα διαχείρισης στην Πελοπόννησο – Τι ζητά ο Μανάβης

Published

on

Στην ίδρυση Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Υδάτων, στον οποίο θα ενσωματωθούν οι ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ που λειτουργούν με Βασιλικά Διατάγματα του 1958 προσανατολίζεται η κυβέρνηση προκειμένου να καλύψει τα προβλήματα που δημιουργούνται στην διαχείριση των υδάτινων πόρων. Τα master plan που εκπονούνται θα επικεντρώνονται σε τρία επίπεδα: Της διαχείρισης του νερού, των εγγειοβελτιωτικών έργων και της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Αυτό διατείνεται ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος θεωρεί ότι οι αποφάσεις αυτές όχι μόνο θα διευκολύνουν τους αγρότες να παραμείνουν στη γη τους, αλλά και θα προσελκύσουν νέους στον πρωτογενή τομέα.

Αυτό θα είναι και το πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης των υδατικών πόρων, ενώ σε επόμενη φάση στο ίδιο σχέδιο θα ενταχθούν και οι ενοποιημένες σε έναν φορέα ΔΕΥΑ.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να επηρεάσει τα ζητήματα άρδευσης και ύδρευσης των αγροτών της Κορινθίας, κάποιοι εκ των οποίων ευνοούνται από το υφιστάμενο καθεστώς και άλλοι όχι.

Όλα αυτά ενώ ο Θανάσης Μανάβης ήδη με την πρώτη απόφαση που υπέγραψε ως νέος δήμαρχος ζητά από την αποκεντρωμένη Περιφέρεια Πελοποννήσου, την υδροδότηση του δήμου Βέλου Βόχας από την Στυμφαλία.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz