Connect with us

EDITOR

Κυριακάτικος “Τύπος”: Το “δις εξαμαρτείν” του Νίκου Σταυρέλη

Published

on

Μάθαμε όλοι οι δημότες θέλαμε δεν θέλαμε πως για να υποβάλεις μια πρόταση σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα πρέπει ν ακολουθήσεις συγκεκριμένους όρους και τους κανόνες.Το μάθαμε μέσα από την ατέρμονη κ χωρίς λόγο τελικά συζήτηση για την ανάπλαση του Ξένια της Αρχαίας Κορίνθου,  πρόταση που καταψηφίστηκε στο ΔΣ Κορίνθου διότι τα 390 χιλιάρικα φάνηκαν πολλά.  Τι κι αν ορίζονται από το ίδιο το πρόγραμμα και συγκεκριμένους τύπους,  οι σύμβουλοι είπαν  όχι, παρ ότι γνώριζαν πως μετά την έκπτωση το ποσό θα ήταν περίπου στις 100 χιλιάδες. Οι δημότες λοιπόν κρατήσαμε πως, οι σύμβουλοι έκαναν οικονομία στο κράτος και καταψήφισαν ένα έργο για την Αρχαία, για την οποίαν όμως στην επόμενη ακριβώς στροφή κόπτονται  και  καταθέτουν στη χάρη της σειρά έργων. 

Η ιστορία, έλα όμως που επαναλαμβάνεται ως φάρσα; 

Ο δήμος επιδιώκει να εντάξει στο Αντώνης Τρίτσης τη δημιουργία ψηφιακού Μουσείου στα πλαίσια των εορτασμών για τα 200 χρόνια της Επανάστασης. Το κόστος της μελέτης είναι και πάλι 390 χιλιάρικα. Τυχαίο”; Αναρωτιέται σε μακροσκελή ανάρτηση του ο Νίκος Σταυρέλης παραθέτοντας τα της Αρχαίας αλλά και τη θέση της παράταξης του ότι συμφωνεί στην ουσία αλλά…. και πάλι τα χιλιάρικα είναι πολλά, ως εκ τούτου η οικονομία επιβάλει την αρνητική ψήφο! Οικονομία στο…κράτος!

Όχι δεν είναι τυχαίο  θα πει κανείς στο  κ.Σταυρέλη. Είναι ο ίδιος τρόπος  υπολογισμού των μελετών που μπαίνουν στο πρόγραμμα! Οι ίδιοι μαθηματικοί τύποι!“Λάθος” της  δημοτικής αρχής λοιπόν η απλά… η προβλεπόμενη διαδικασία;

Στην ανάρτηση του ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ   δηλώνει πως θα αναμένει την εξέλιξη αν δηλαδή η πρόταση εγκριθεί ή απορριφθεί.  Διότι αυτή η εξέλιξη θα καταδείξει εάν τελικά η στάση στο θέμα της μελέτης του ΞΕΝΙΑ ήταν ορθή ή εάν το “λάθος” ήταν της παράταξης και κυρίως του επικεφαλής της. Τι εύχεται ο κ.Σταυρέλης, είναι άγνωστο! Διότι η θετική έκβαση της ένταξης αποδώσει ένα σημαντικό έργο στο δήμο ταυτόχρονα όμως θα αποδείξει και την λάθος στάση στο ζήτημα του ΞΕΝΙΑ. 

Και ως έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας…”το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού!”

Κυριακάτικος “Τύπος” 21/3/21

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz