Connect with us

Ελλάδα

Η άνοδος και η πτώση της Εύας Καϊλή

Published

on

Το πρώην μεγαλοστέλεχος του ΚΙΝΑΛ κινδυνεύει με πέντε έως και επτά έτη φυλάκισης για την υπόθεση διαφθοράς.

Οι έρευνες του Βέλγου εισαγγελέα Michel Claise έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής πίσω από τα κάγκελα των βελγικών φυλακών τέσσερα άτομα, συμπεριλαμβανομένης της Εύας Καϊλή με κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα μαύρου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Καθώς οι εξελίξεις του QatarGate έχουν αναστατώσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η εφημερίδα Politico σε άρθρο της Νεκταρίας σταμούλη, καταγράφει την πορεία της ευρωβουλευτού του Σοσιαλιστικού Κινήματος με τίτλο «Η μεγάλη άνοδος και η απότομη πτώση της Ελληνίδας ευρωβουλευτή Εύας Καϊλή».

«Ήταν οι “Brangelina” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την απότομη πτώση ενός από τα πιο λαμπερά ζευγάρια στην πολιτική της ΕΕ», αναφέρεται στον υπότιτλο του άρθρου.

Το δημοσίευμα αναλύει πως από τα εγκαίνια ενός νέου ερευνητικού κέντρου για την προώθηση της τεχνολογίας blockchain στην ΕΕ, η Εύα Καϊλή κατέληξε να κατηγορείται για διαφθορά, έχοντας διαγραφεί πλέον από το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, όσο και από την ομάδα των Σοσιαλιστών – Δημοκρατικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Εύα Καϊλή: Η πολιτική της πορεία

Στο εκτενές άρθρο, η Νεκταρία Σταμούλη περιγράφει την πολιτική πορεία της Εύας Καϊλή, η οποία εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ από τα 14 της χρόνια.

Δέκα χρόνια αργότερα ήταν το νεότερο μέλος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Στην συνέχεια, συμμετείχε ως υποψήφια βουλευτής στις εθνικές εκλογές, αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.

Κατάφερε όμως να κερδίσει μία θέση στο Mega Channel, ως παρουσιάστρια ειδήσεων. Ώσπου το 2007 εξελέγει πρώτη φορά βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ έως το 2012 . Το 2014, κατάφερε να εκλεγεί ευρωβουλευτής με το S&D.

 

 

«Η Καϊλή έγινε γνωστή με πολλές τολμηρές κινήσεις που την έφεραν σε ρήξη με τους συναδέλφους της στο κόμμα, όπως η αρχική της άρνηση να υποστηρίξει τον τότε πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, σε μια κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης εν μέσω της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα το 2011. Τελικά, η Καϊλή άλλαξε γνώμη και ο Παπανδρέου άντεξε.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz