Ελλάδα
Πάσχα: Πώς γίνεται το βάψιμο αυγών – Το λάθος που κάνει το 99% του πληθυσμού
Πώς να βάψετε τα Πασχαλινά αυγά σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Σήμερα Μεγάλη Πέμπτη σύμφωνα με την παράδοση αιώνων βάφονται τα πασχαλινά αυγά. Το επικρατέστερο χρώμα είναι το κόκκινο, γιατί είναι το χρώμα της χαράς, της Ανάστασης, της ελπίδας, της Αναγέννησης, αλλά και της αποτροπής και γι’ αυτό θα μιλήσουμε.
Σύμφωνα με την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου το μυστικό για τέλειο βάψιμο κόκκινων πασχαλινών αυγών είναι: «Να στρώστε στον πάτο της κατσαρόλας ομοιόμορφα ένα μαλακό βαμβακερό πανάκι. Το πανί θα βοηθήσει στο να μην σπάσουν κάποια αυγά».
Συνταγή για βάψιμο αυγών από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου:
- Τα λευκά αυγά παίρνουν έντονο κόκκινο χρώμα από τη βαφή. Ενώ τα μπεζ αυγά παίρνουν έντονο βαθύ, σαν βυσσινί χρώμα.
- Μην βάφετε φρέσκα αυγά και αυτό γιατί όταν είναι φρέσκα δεν ξεφλουδίζουν εύκολα. Αγοράστε αυγά 7-10 ημερών.
- Τα αυγά που θα βάψετε πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα έχετε στο ψυγείο, βγάλτε τα και δώστε τους χρόνο να έρθουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Έτσι, θα αποφύγουμε τις έντονες και απότομες αλλαγές θερμοκρασίας και δεν θα σπάσουν κατά το βράσιμο.
- Εξετάστε τα ένα ένα για τυχόν εξογκώματα και ρωγμές και καθαρίστε τα με ένα νωπό πανί επιμελώς για να απομακρυνθεί οποιαδήποτε βρωμιά.
- Καθαρίστε τα πολύ καλά πριν τα βράσετε.
- Πώς γίνεται το βάψιμο αυγών
- Όταν το νερό αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε μέσα μία κουταλιά ξύδι και σβήστε το μάτι.
- Αφήστε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι σκεπασμένη για 20 λεπτά για να γίνουν τα αυγά σφιχτά.
- Βγάλτε ένα ένα τα βρασμένα αυγά από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τα σε μία πετσέτα να στεγνώσουν καλά και να κρυώσουν.
- Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή όπου στις οδηγίες της ζητάει να χρωματίσετε τα πασχαλινά αυγά όσο αυτά βράζουν, τηρείστε τους χρόνους που σας ζητάει.
- Σε κάθε περίπτωση, ανάλογα με τη βαφή που χρησιμοποιείτε, αφήστε τα μέσα σε αυτή όσο χρειάζεται.
- Φορέστε οπωσδήποτε γάντια γιατί βάφουν τα αυγά και θα ποτίσουν με χρώμα τα χέρια σας.
Βράσιμο πασχαλινών αυγών
- Για το βράσιμο πασχαλινών αυγών, βάλτε σε μια μεγάλη, με χοντρό πάτο, κατσαρόλα κρύο νερό.
- Τοποθετήστε τα αυγά το ένα δίπλα στο άλλο, σε μία στρώση και όχι πολύ στρυμωγμένα.
- Βάλτε την κατσαρόλα στο μάτι, σε δυνατή φωτιά και σκεπάστε με το καπάκι. Βράστε για 10′.
newsbomb.gr
-
Αγροτικά19 ώρες ago
Κόρινθος: Τα οινοποιεία της Πελοποννήσου αφήνουν ξανά «Ανοιχτές Πόρτες»
-
Ατζέντα17 ώρες ago
Πέθανε η ηθοποιός Δήμητρα Ζέρβα
-
Κορινθία9 ώρες ago
Ανακαλύψαμε τον συναρπαστικό κόσμο της εκπαίδευσης στο Open Day του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Interlingua Κορίνθου!
-
Ελλάδα16 ώρες ago
Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδί 3,5 ετών από παρβοϊό-Συναγερμός σε παιδικό σταθμό με 11 κρούσματα
-
Ελλάδα19 ώρες ago
Δημήτρης Σταρόβας: Δεν μπορεί να μιλήσει μετά το εγκεφαλικό – Παρουσιάζει υψηλή πίεση και πυρετό
-
Αθλητισμός15 ώρες ago
Κόρινθος: Ο Αλέξης Κούγιας επιστρέφει στον ΠΑΣ Κόρινθος
-
Ελλάδα19 ώρες ago
Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου-Τον είχε καταγγείλει
-
Ατζέντα18 ώρες ago
Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα της Ελλάδας σε ηλικία 119 ετών