Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Γίνεται πειραματικό το 1ο δημοτικό Λουτρακίου με μαθητές από όλη την Κορινθία!

Published

on

Η εκπαιδευτική κοινότητα έρχεται αντιμέτωπη, όπως και το 2021 (τότε στο Δημοτικό Σχολείο Αλμυρής όπου με συντονισμένο αγώνα γονέων-εκπαιδευτικών απετράπη) με την πρόταση για κατάργηση –Στην μετατροπή του 1ο Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου σε Πειραματικό αντιδρά ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κορινθίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, “ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας «εν κρυπτώ» προχωρά στον χαρακτηρισμό του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λουτρακίου ως Πειραματικό, παρά την συντριπτική διαφωνία των εκπαιδευτικών της συγκεκριμένης σχολικής μονάδας…”.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν πως η επιλογή των μαθητών δε θα γίνεται σύμφωνα με τη διεύθυνση κατοικίας, αλλά με κλήρωση, η οποία θα αφορά μαθητές ευρύτερα από όλο τον νομό.

Οι γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στο εν λόγω σχολείο (και δεν κληρώθηκαν) θα πρέπει να αναζητήσουν νέα σχολική μονάδα, καθώς χάνεται η εντοπιότητα. Επίσης, δεν διασφαλίζεται από πουθενά ούτε η παραμονή ΟΛΩΝ των μαθητών που ήδη φοιτούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λουτρακίου.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση “σε κανένα σχολείο στη χώρα μας με την υπαγωγή του ως Πειραματικό δεν λύθηκε κανένα από τα χρόνια κτηριακά του ζητήματα, όπως κάποιοι διατείνονται. Πρόσφατο παράδειγμα, στο Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου με περιστατικό ηλεκτροπληξίας καθηγητή εν ώρα μαθήματος…”.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz