Επικαιρότητα
Η μαρινάδα για κρέας που κάνει θαύματα σε μισή ώρα
Αυτό που επιδιώκουν οι μαρινάδες είναι να πετύχουν τα αποτελέσματα του σιτέματος του κρέατος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, χαρίζοντας επιπρόσθετα γεύσεις και αρώματα.
Μόνο που συνήθως χρειάζονται αρκετές ώρες στο ψυγείο.
Τι μπορείς λοιπόν να κάνεις αν έχεις μόνο μισή ώρα ως το ψήσιμο; Σύμφωνα με το BBC, πιάνεις το κόκκινο κρασί.
Το κόκκινο κρασί διαπερνά τις ίνες του κρέατος, διασπώντας τες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Και ταυτόχρονα προσδίδει στο κρέας κι ένα βαθύ χρώμα.
Ως όξινο συστατικό, επεμβαίνει στους ιστούς και τους χαλαρώνει, διασπώντας τις πρωτεΐνες.
Το BBC προτείνει για αυτή τη γρήγορη μαρινάδα κόκκινο κρασί και ξύσμα λεμονιού, δύο όξινα υλικά δηλαδή (πλάι στο ελαιόλαδο και τα μυρωδικά της επιλογής μας) για καλύτερα αποτελέσματα στο μαλάκωμα.
Πηγή:madata.gr
-
Κόσμος21 ώρες ago
Ο γάμος της χρονιάς: Οι VIP καλεσμένοι και το νυφικό «κόσμημα» που έκανε να φτιαχτεί… 540 ώρες
-
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ10 ώρες ago
Street Party στην Κόρινθο: Νεανικό πλήθος διασκέδασε στον Πεζόδρομο της Πυλαρινού
-
Ελλάδα14 ώρες ago
Πάτρα: Βουτιά θανάτου έκανε γνωστή διαφημίστρια-Η ανακοίνωση του Λιμενικού
-
Ελλάδα22 ώρες ago
Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη
-
Επικαιρότητα17 ώρες ago
Φωτιά τώρα σε δασική έκταση στο Ναύπλιο
-
Ελλάδα21 ώρες ago
Αγίου Πνεύματος: Πότε πέφτει το τριήμερο
-
Ελλάδα21 ώρες ago
Τήνος: Χόρεψε ζεϊμπέκικο και άρχισε να ραίνει με χαρτονομίσματα τον μουσικό που έπαιζε βιολί
-
Κόσμος17 ώρες ago
Τουρκία: Οκτώ νεκροί και έντεκα τραυματίες έπειτα από σύγκρουση μπετονιέρας με λεωφορείο