Connect with us

Αθλητισμός

Γιάννης Κελαϊδάκης: Το Σκοπευτήριο της Κορίνθου έχει από τις καλύτερες υποδομές του κόσμου

Published

on

Ο Γιάννης Κελαϊδάκης, Πρόεδρος του Ομίλου Αθλητικής Σκοποβολής Κορινθίας βρέθηκε στην παρέα του Λεωνίδα Λεσάκη και της Γιάννας Μπεκιάρη στο My Radio 89,6.

Όμιλος Αθλητικής Σκοποβολής Κορινθίας

“Εξελίσσεται σε ένα από τα δημοφιλή και πετυχημένα αθλήματα, καθώς από τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες μας έχει φέρει 6 κάρτες για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι το 2024, μια μεγάλη επιτυχία για τη σκοποβολή”.

“Αυτή τη στιγμή εργάζομαι για την Διεθνή Ομοσπονδία Πρακτικής Σκοποβολής ως Διευθυντής επιστημονικών ερευνών. Διευθύνω το Ινστιτούτο Ερευνών της Διεθνούς Ομοσπονδίας και το ευχάριστο για την Κορινθία είναι, ότι η έδρα αυτού είναι η Κόρινθος. Η Διεθνής Ομοσπονδία έχει 110 χώρες-μέλη και το Ινστιτούτο μας συνεργάζεται με αυτές και συνήθως με πανεπιστήμια από αυτές τις χώρες. Οι έρευνες και οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στην Κόρινθο, καθώς εδώ θα λειτουργήσει το εργαστήριο και τα projects θα τρέχουν εδώ”.

“Όλα αυτά τα πετύχαμε με σκληρή προετοιμασία, η οποία συνάντησε την ευκαιρία. Τίποτα δεν είναι στην τύχη του. Τα καταφέραμε με σκληρή δουλειά και η δύναμη να πειστούν οι άνθρωποι, για να εμπιστευτούν και να αναθέσουν αυτές τις ευθύνες σε εμάς. Η Διεθνή Ομοσπονδία έχει συνάψει, παράλληλα, μια συμφωνία με το ΕΚΠΑ με το τμήμα της Φυσικής Αγωγής και εκτός από το Ινστιτούτο που εδρεύει στην Κόρινθο, εδώ λαμβάνει χώρα και η υψηλότερη σχολή προπονητών, δηλαδή το σκοπευτήριο Κορίνθου. Τα θεωρητικά μαθήματα τα κάνουν οι καθηγητές του πανεπιστημίου και τα πρακτικά οι υψηλού επιπέδου σκοπευτές και αυτό θα διεξαχθεί στην Κόρινθο από τις 3 Ιουνίου έως 8 Ιουνίου του 2024.

“Το Σκοπευτήριο Κορίνθου βρίσκεται μέσα στο Πεδίο Βολής και όποιος θέλει μπορεί να το επισκεφτεί”.

Δείτε προηγούμενο άρθρο σχετικά με το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής I.P.S.C.

Η Κόρινθος θα φιλοξενήσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής Handgun I.P.S.C

Τι σημαίνει Αθλητισμός

“Θα αναφέρω παραδείγματα, νούμερα από τον ΠΟΥ, για να εξηγήσω τη σημαντικότητα του αθλητισμού στον άνθρωπο. Παγκοσμίως οι ετήσιοι θάνατοι ανέρχονται γύρω στα 57.000.000 εκατομμύρια, από αυτούς το 5% οφείλεται καθαρά στην έλλειψη φυσικής δραστηριότητας. Το 10%-12% οφείλεται στην υψηλή αρτηριακή πίεση, ένα 4,5% στην υψηλά νούμερα χοληστερίνης. Όλα αυτά συνδέονται με την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας.

Άλλο ένα παράδειγμα είναι η ευρωπαϊκή ετήσια φαρμακευτική δαπάνη, η οποία ανέρχεται στα 80,4 δις. ευρώ. Όταν αυξάνεται η φυσική δραστηριότητα στις χώρες, αυξάνεται η βάση των αθλημάτων και έτσι η κορυφή της πυραμίδας γίνεται πιο μεγάλη. Όσο μεγαλύτερη βάση έχουμε, έτσι έχουμε και μεγαλύτερο πρωταθλητισμό. Η φυσική δραστηριότητα απαιτεί μια ενασχόληση 2-3 φορές την εβδομάδα, για να υπάρξουν οφέλη στην υγεία του πληθυσμού. Με λίγα λόγια επιτυγχάνεις τη σωστή υγεία”.

Σκοποβολή

“Όταν αθλείσαι εκρήγνυνται κάποιες ορμόνες στον εγκέφαλο, οι λεγόμενες “της χαράς”. Πέρα όμως από την επιστημονική εξήγηση, η σκοποβολή είναι πολύ ενδιαφέρον αγώνισμα, συμμετέχει στο Ολυμπιακό Πρόγραμμα με 16 αγωνίσματα, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο άθλημα, μετά την κολύμβηση. Η σκοποβολή ήταν το αγώνισμα του Pierre de Coubertin και χαίρει μεγάλής εκτίμησης από όλους. Επίσης, η πρώτη απονομή μεταλλίων γίνεται στη σκοποβολή. 

Οι διοργανώσεις που γίνονται είναι μέχρι παγκόσμιο πρωτάθλημα και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων, καθώς δεν έχει ηλικιακό περιορισμό, δεν απαιτεί δηλαδή υψηλή φυσική δυνατότητα, όπως χρειάζεται π.χ. ένας ποδοσφαιριστής. Στην πατρίδα μας έχουμε 12-13 ολυμπιακά μετάλλια του 1896 και της Άννας Κορακάκη“. 

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Κελαϊδάκη στο video που ακολουθεί:

6 Ολυμπιακές κάρτες για το Παρίσι

“Σημαίνει ότι έχουμε ρίξει πολλή δουλειά και έχουμε εξελίξει το άθλημα. Στο κομμάτι αυτό, πιστεύω η πιο δυνατή χώρα είναι η Γερμανία και η Αμερική. Η Ελλάδα πρώτη φορά συμμετέχει σε Ολυμπιακούς Αγώνες με τόσες πολλές συμμετοχές και με πολλές πιθανότητες για μετάλλια”.

Ο Όμιλος

Κάθε χρόνο διοργανώνουμε αγώνες στο πρόγραμμα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος και φέτος είχαμε 1.500 αθλητές και πολλούς χιλιάδες επισκέπτες. Επίσης, έχουμε και διεθνές meeting, το οποίο είναι δική μας διοργάνωση, το οποίο ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα και θα λέγαμε ότι είναι σαν το “Champion League” της Ευρώπης, χωρίς να έχει βαθμολογική σημασία, αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον, με συμμετοχές από 20 χώρες (Καναδάς, Σαουδική Αραβία, Κίνα κ.α.). Αθλητές και οι συμμετέχοντες θα μείνουν στην Κορινθία για αρκετές μέρες, πάνω από 5-6 μέρες.

Μην ξεχνάμε, ότι το Σκοπευτήριο της Κορίνθου έχει από τις καλύτερες υποδομές του κόσμου”.

Canal Challenge-Meeting στην Κόρινθο

“Θα διαρκέσει λοιπόν, 3 μέρες και κάθε αθλητής θα ασχολείται με τη σκοποβολή 3 ώρες την ημέρα και θα αλλάζουν 24 πίστες-σκοπευτικές ασκήσεις σε όλο το τριήμερο. Φέτος θα έχουμε 40 διαιτητές. Εννοείται μπορεί να έρθει να μας επισκεφτεί όποιος θέλει, με την προϋπόθεση να έχει ωτοασπίδες και γυαλιά.

Το main match ξεκινάει στις 31 Μαΐου έως 2 Ιουνίου με την απονομή των μεταλλίων”.

Canal Challenge

Τα σχέδια για το μέλλον

“Το 2025 θα διοργανωθεί ένας αγώνας σε συνεργασία με την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος και τη Σκοπευτική Ομοσπονδία, το οποίο είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αστυνομικών, με αστυνομίες από όλη την Ευρώπη.

Για το 2026 έχουμε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα shotgun, ίσως προς το τέλος του καλοκαιριού.

Επίσης, στα μελλοντικά μας σχέδια είμαστε στην προετοιμασία για την υποψηφιότητά μας ενός παγκόσμιο πρωταθλήματος πιστολιού, με πάνω από 2.000 σκοπευτές. Θα υποβάλλουμε υποψηφιότητα του χρόνου στη Ν. Αφρική για το 2028“.

 

Continue Reading
Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz