Υγεία
Η ασπαρτάμη είναι πιθανή καρκινογόνα ουσία – Καμπανάκι από τον ΠΟΥ
Ένα από τα πιο διαδεδομένα τεχνητά γλυκαντικά στον κόσμο, η ασπαρτάμη, πρόκειται να ανακηρυχθεί πιθανότατα ως καρκινογόνα ουσία τον επόμενο μήνα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), αποκαλύπτει σήμερα το Reuters.
Η ασπαρτάμη, η οποία χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα, όπως τα αναψυκτικά της Coca-Cola, θα καταχωρηθεί τον Ιούλιο ως “πιθανώς καρκινογόνα για τον άνθρωπο” για πρώτη φορά από τον Διεθνή Οργανισμό Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), τον ερευνητικό βραχίονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τον καρκίνο, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.
Η απόφαση της IARC, που οριστικοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα μετά από συνάντηση των εμπειρογνωμόνων της ομάδας, έχει ως στόχο να αξιολογήσει αν κάτι αποτελεί δυνητικό κίνδυνο ή όχι, με βάση όλα τα δημοσιευμένα στοιχεία.
Δεν λαμβάνει υπόψη την ποσότητα από ένα προϊόν που μπορεί να καταναλώσει ένα άτομο με ασφάλεια. Η συμβουλή αυτή για τα άτομα προέρχεται από μια ξεχωριστή επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ για τα πρόσθετα τροφίμων, γνωστή ως JECFA (η κοινή επιτροπή εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ και του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας για τα πρόσθετα τροφίμων), παράλληλα με τους προσδιορισμούς των εθνικών ρυθμιστικών αρχών.
Με πληροφορίες από Reuters
thetoc.gr
-
Αθλητισμός19 ώρες ago
Αποκλειστικό-Κούγιας: Το “κρυφτό” του Πιέτρη και ο βρώμικος Παναργειακός (συνέντευξη-βίντεο)
-
Ελλάδα23 ώρες ago
Λάρισα: Αγωνία για 34χρονη μητέρα – Στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία λίγα 24ωρα μετά τη γέννα
-
Ελλάδα21 ώρες ago
Τίτλοι τέλους για το χάρτινο δίπλωμα οδήγησης: Πότε θα εξαφανιστεί
-
Ατζέντα19 ώρες ago
Παπαρίζου: Ακυκλοφόρητο βίντεο από πρόβες του “My Number One” (βίντεο)
-
Ελλάδα21 ώρες ago
Δημήτρης Σταρόβας: Συγκλονίζει η ζωγραφιά του μέσα από το νοσοκομείο
-
Ελλάδα21 ώρες ago
Μενίδι: Σοκάρει ο γυναικοκτόνος “Της έβαλε το κεφάλι στη χλωρίνη, όταν ήταν έγκυος”
-
Κόσμος19 ώρες ago
Νεκρός έφηβος ύστερα από πρόκληση με καυτερή πιπεριά: Έπαθε ανακοπή
-
Αυτοδιοίκηση18 ώρες ago
Κόρινθος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία