Οικονομία
Καλάθι Χριστουγέννων: Ξεκινά την Τετάρτη (13/12)- Ποια προϊόντα «κλείδωσαν», ποια είναι υπό συζήτηση
Την 13 Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει από το υπουργείο Ανάπτυξης το «καλάθι των Χριστουγέννων» που θα περιλαμβάνει σίγουρα σοκολάτες, τσουρέκι, γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι, ενώ υπό συζήτηση είναι τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι.
Όπως έκανε γνωστό μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας.
Η σκέψη που υπάρχει για τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, όπως σημείωσε, είναι ότι «συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία αποτελούν καλύτερες πηγές γι’ αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν και πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ».
«Εκεί που θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή για τα συγκεκριμένα γλυκά, δηλαδή για τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες – συνέχισε ο ίδιος -, είναι επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες και πολλά διαφορετικά καταστήματα, οι καταναλωτές να κάνουν προσεκτική έρευνα αγοράς εάν δεν θέλουν να έχουν μια απώλεια εισοδήματος, με την έννοια ότι μπορεί να αγοράσω κάτι πολύ ακριβότερα απ’ ό,τι θα το αγόραζα συνήθως. Οπότε χρειάζεται μια καλή έρευνα αγοράς, ειδικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υπάρχουν γλυκά για όλα τα βαλάντια, ομοίως και στα σούπερ μάρκετ».
-
Αθλητισμός24 ώρες ago
Αποκλειστικό-Κούγιας: Το “κρυφτό” του Πιέτρη και ο βρώμικος Παναργειακός (συνέντευξη-βίντεο)
-
Αυτοδιοίκηση23 ώρες ago
Κόρινθος: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα στη Βιομηχανία
-
Ελλάδα24 ώρες ago
Τροχαίο στην Τουρκία: Θρήνος για τη νεκρή Ελληνίδα, Διαμαντάκου-Η τελευταία φωτογραφία
-
Uncategorized22 ώρες ago
O πανέξυπνος λόγος που τα ρολόγια ρυθμίζονται πάντα στην ίδια ακριβώς ώρα όταν εμφανίζονται σε διαφημίσεις
-
Ατζέντα23 ώρες ago
Χρίστος Δήμας στην Ξάνθη: “Ένας χώρος, όπου Τέχνη, Σκέψη και Δημιουργία συνυπάρχουν”
-
Ατζέντα23 ώρες ago
Ξυλόκαστρο: Επιστημονική ημερίδα με θέμα “Ο θησαυρός του Σπηλαίου του Πίτσα ως τοπικός και εθνικός πλούτος”
-
Οικονομία4 ώρες ago
Ακρίβεια: 50% πιο ακριβά τα προϊόντα στα ελληνικά σούπερ μάρκετ σε σχέση με το εξωτερικό
-
Ελλάδα1 ώρα ago
Νέοι σεφ LE MONDE νικητές στον διαγωνισμό Olivier Roellinger για βιώσιμη γαστρονομία