Connect with us

EDITOR

“Έπαψε” ο Ιμάμης στη δομή μεταναστών

Published

on

Ζήτημα είχε δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή πέριξ του στρατοπέδου της Κορίνθου. Κάτοικοι ανέφεραν πως υπήρχε ιδιαίτερα μεγάλη όχληση από ηχεία της δομής τα οποία μετέδιδαν σε ώρες κοινής ησυχίας, ακόμα και μεταμεσονύχτιες, λειτουργίες του Ιμάμη. Στις 8 Μαίου έγινε η πρώτη δημόσια αναφορά κατοίκων στο διαδίκτυο η οποία έλεγε: “Έχω την αίσθηση πως δεν βρίσκομαι σε συνοικία της Κορίνθου αλλά κάπου στο Ισλαμαμπάντ. Απέναντι ακριβώς από το σπίτι που μένω υπάρχει το (προσωρινό;) κέντρο προσφύγων. Αρκετές φορές την ημέρα ακούγεται από το μεγάφωνο η φωνή κάποιου, προφανώς ισλαμιστή ιερωμένου, που καλεί τους ομοθρήσκους του. Αυτό συμβαίνει ακόμα και τις πλέον ακατάλληλες ώρες. Κάποιος ή κάποιοι θα πρέπει να αποκλείσουν τέτοιες πρακτικές. Εκτός αν θέλουν να μετατρέψουν την πόλη μας σε μουσουλμανική παροικία.”

Ακολούθησαν ανάλογες τοποθετήσεις οι οποίες περιέγραφαν την κατάσταση που καθημερινά οι περίοικοι βίωναν. “Οι “ψαλμωδίες” του ισλαμιστή ιερωμένου στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Κόρινθο συνεχίζονται κανονικά. Πριν από λίγο ακούστηκαν πάλι. Ο “υπεύθυνος” του κέντρου μάλλον δεν ακούει” (14 Μαίου 2022)

Ο ισλαμιστής ιερωμένος συνεχίζει ακάθεκτος. Ακριβώς 10.12 σήμερα το βράδυ ακούστηκε πάλι. Μάλλον κάποιοι θέλουν να μας μετατρέψουν σε μουσουλμανική κοινότητα ! (15 Μαίου 2022)

 

Το θέμα ανέδειξε και ο  κ.Σολομών Αντωνίου, πρώην δημοτικός σύμβουλος Κορίνθου και Πρόεδρος στην Αναπτυξιακή του δήμου επι Θωμά Θωμαίδη ο οποίος κατοικεί στην περιοχή. ”

Επανέρχομαι για πολλοστή φορά στις “δραστηριότητες” του ισλαμιστή ιερωμένου/θρησκευόμενου στο κέντρο φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου της Κορίνθου.
Το πρόβλημα με τους πρόσφυγες (που πολλοί από αυτούς εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία-πράγμα που είναι θέμα των υπηρεσιών ασφαλείας) δεν είναι τόσο η παρουσία τους όσο η προσπάθεια μερικών από αυτούς να επιβάλλουν νέα standards στην ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κοινωνία έχει διαμορφωθεί με βάση την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και κυρίως με τους αγώνες των ελλήνων. Ανεξάρτητα από την γνώμη που έχει ο καθένας από μας για την ποιότητα της δημοκρατίας μας, δεν μπορούμε να δεχτούμε επιβολή νέων (ασιατικών) standards. Την κοινωνία την διαμορφώνουμε εμείς και μόνον εμείς.”

Ο κ.Αντωνίου την Τετάρτη επισκέφθηκε το Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και του ζήτησε να παρέμβει όπως και έγινε. Ο Βασίλης Νανόπουλος επικοινώνησε με τον διοικητή της δομής ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα τηρηθούν τα δέοντα, ήτοι απαλοιφή μετάδοσης από τα ηχεία όλες τις ώρες και  μια μικρή κλήση στις 18:00 το απόγευμα του Ιμάμη προς εκείνους που επιθυμούν να προσέλθουν για προσευχή διάρκειας 14 δευτερολέπτων η οποία όμως δεν θα ακούγεται εκτός δομής από τα ηχεία.

“Επισκέφτηκα τον κ. Β. Νανόπουλο δήμαρχο Κορινθίων στο γραφείο του και του ανέφερα τα περιστατικά. Ο κ. Δήμαρχος επικοινώνησε μπροστά μου με τον διοικητή της δομής. Είχα επίσης και μια επικοινωνία με τον υπουργό κ. Χρήστο Δήμα. Είμαι σίγουρος πως το θέμα θα λυθεί όπως πρέπει. Το θέμα δεν είναι η ηχορύπανση ούτε οι ενδεχόμενες διαφορετικές μου πεποιθήσεις αλλά η προσπάθεια των φιλοξενούμενων να επιβάλουν νέα πολιτισμικά πρότυπα. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να ορίσουν κάποια ή κάποιες ώρες προσευχής. Η κλήση όμως με μεγάφωνα αποκτά τελείως διαφορετική σημασία και διάσταση ” αναφέρει ο κ.Αντωνίου.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz