Connect with us

EDITOR

Τι θα πείτε στο συνοικισμό κύριοι σύμβουλοι;

Published

on

“Σύσσωμη απούσα η ‘ΠΝΟΗ” από το χθεσινό Δ.Σ ενώ ψηφιζόταν θέμα για το Κλειστό Γυμναστήριο στην Περιοχή – Ανάρτηση για…παγκάκια από σύμβουλο, ανάρτηση για την ΔΕΥΑΚ από τον επικεφαλής

 

Μάχονται για τον συνοικισμό και καλώς κάνουν! Υπεραμύνονται έργων και παρεμβάσεων και έτσι πρέπει! Μόλις χθες η τελευταία ανάρτηση για το πάρκο Ηλιοπούλου και τις παρεμβάσεις που πρέπει να κάνει εκεί η δημοτική αρχή για την αναβάθμισή του. Κι όμως χθες, όλοι οι σύμβουλοι του συνοικισμού απουσίασαν από το δημοτικό συμβούλιο μπλοκάροντας με τον τρόπο αυτό ένα μεγάλο έργο για την περιοχή, για τον αθλητισμό, για τα παιδιά και τα σωματεία.

Όλοι γνώριζαν πως χθες το συμβούλιο θα συζητούσε την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση του νέου κλειστού γυμναστηρίου που θα εξυπηρετήσει την  «ξεχασμένη πλευρά της πόλης» συνοικισμό, Νεάπολη και Καλλιθέα. Εκείνοι που επέλεξαν να απουσιάσουν τίθενται σήμερα στο επίκεντρο. Διότι η παράταξη Πνευματικού μπορεί να καταψήφισε όμως ήταν παρούσα. Είπε όχι, αντιπρότεινε και πήρε το βάρος της ευθύνης για την απόφαση και επιλογή της.

Οι σύμβουλοι που απουσίασαν;

Η παράταξη του Νίκου Σταυρέλη έλαμψε δια της απουσίας της. Παρ ότι όπως προαναφέρθηκε, υπήρξε ανάρτηση στο διαδίκτυο για το πάρκο Ηλιοπούλου την ώρα μάλιστα του συμβουλίου, ουδείς θεώρησε πως έπρεπε να παραστεί στο συμβούλιο και να τοποθετηθεί. Και να ψηφίσει! Να πει ναι ή όχι. Η απουσία προκαλεί ερωτηματικά. Αφενός διότι μπορεί η παράταξη Σταυρέλη να ήθελε να αποφύγει να συνηγορήσει στην υλοποίηση ενός έργου που – κακά τα ψέματα- θα δώσει πόντους στην νυν δημοτική αρχή στην συγκεκριμένη περιοχή  και αφετέρου διότι η κίνηση μπορεί πολιτικά να εξηγηθεί ως «πίεση» προς το δήμαρχο ή ως προσπάθεια αποτίναξης της διάχυτης αίσθησης που υπάρχει πως «Η ΠΝΟΗ κάνει αντιπολίτευση μόνο στο facebook και συνηγορεί συνδιοικώντας ουσιαστικά το δήμο». Ότι και αν ισχύει, ένα έργο που η περιοχή ζητά διακαώς

Τι ισχύει το γνωρίζει ο ίδιος ο επικεφαλής Νίκος Σταυρέλης.

Εκείνο που είναι δεδομένο είναι πως, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Δήμαρχος σε συνέντευξη τύπου, το θέμα θα έρθει εκ νέου σε νέα συνεδρίαση την προσεχή Τρίτη. Και εκεί, θα φανεί πραγματικά η πρόθεση του κάθε συμβούλου.

Διότι, αγαπητοί αναγνώστες, κάθε σύμβουλος μπορεί να εκλέγεται κάτω από μια παράταξη, ως πρόσωπο όμως κατέρχεται και διεκδικεί. Με την δική του προσωπικότητα και πορεία λαμβάνει ψήφους και αυτές πρέπει να τιμά περισσότερο ίσως κι από την όποια παράταξη.

Για την ιστορία να ειπωθεί πως το θέμα χρειαζόταν 17 θετικές ψήφους και έλαβε 16.

Επίσης η ιστορία πρέπει να γράψει πως σύσσωμη απουσίασε και η παράταξη Καλλίρη, προκαλώντας επίσης ερωτηματικά για το τι ακριβώς συμβαίνει, εάν πράγματι υπήρχε υποχρέωση που έπρεπε να παρίσταται όπως αναφέρθηκε από το δήμαρχο ή εάν ήταν επίσης «κίνηση πίεσης».

Τέλος, να σημειωθεί πως το έργο υπερψήφισαν εκτός από τους εκλεγμένους 8 του Δημάρχου, οι Αντιδήμαρχοι Πιέτρης, Καρασάββας και Γκεζερλής, η κυρία Βιβή Τζέκου, ο κύριος Παναγιώτης Σπύρου, Οι κύριοι Σταύρος Κεφάλας και Ανδρέας Ζώγκος και ο κύριος Χρήστος Κορδώσης του οποίους μάλιστα ο Δήμαρχος και ευχαρίστησε για την υπεύθυνης στάση τους.

Οι απόντες  σύμβουλοι και υπέρμαχοι του Συνοικισμού αν μη τι άλλο θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες. Κυρίως επειδή την ώρα του συμβουλίου από την πλευρά της ΠΝΟΗΣ η κυρία Στριμενοπούλου προχωρούσε σε ανάρτηση για αναγκαιότητα παρέμβασης στο πάρκο Ηλιοπούλου (και καλώς έκανε αλλά θα έπρεπε να παρίσταται και στον συμβούλιο) και ο επικεφαλής σε ανάρτηση για το συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz