Connect with us

EDITOR

Ξεκινά το έργο της αποχέτευσης σε Άσσο – Λέχαιο – Περιγιάλι ! Επεκτείνεται ο Βιολογικός Κορίνθου – Λουτρακίου

Published

on

  • 120 χλμ δικτύων έρχονται να ανακουφίσουν το περιβάλλον , να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα άρδευσης για 32 χιλιάδες κατοίκους και παραθεριστές και να αναβαθμίσουν τον βιολογικό καθαρισμό Κορίνθου και Λουτρακίου

«Σήμερα είναι μια πολύ μεγάλη μέρα για το δήμο Κορινθίων. Εγκρίθηκε το μεγαλύτερο έργο όλων των εποχών για το δήμο Κορινθίων, έργο που αφορά στην αποχέτευση Άσσου – Λεχαίου – Περιγιαλίου και Βέλου – Βόχας Το ξεκινήσαμε ως δημοτική αρχή με τους δυο όμορους δήμους, τους δημάρχους, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τον Υπουργό, τον Δεκέμβριο του 2019 από αυτήν εδώ την αίθουσα στην ΔΕΥΑΚ. Δουλέψαμε εντατικά 1.5 χρόνο για να έχουμε σήμερα αυτό το αποτέλεσμα» . Η δήλωση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου με το πέρας της συνάντησης με τον Υπουργό Νίκο Ταγαρά, τους δημάρχους κκ Γκιώνη και Παπακυριάκο και υπηρεσιακούς παράγοντες στη ΔΕΥΑ Κορίνθου, είναι χαρακτηριστική για την σπουδαιότητα του έργου που ανακοινώθηκε.

Πρόκειται για την επέκταση και αναβάθμιση του Βιολογικού καθαρισμού που εξυπηρετεί τρεις  όμορους δήμους, Κορίνθου, Λουτρακίου και Βέλου – Βόχας, δίκτυα αποχέτευσης μήκους 120 χιλιομέτρων στους πρώην καποδιστριακούς δήμους Άσσου – Λεχαίου και Βέλου – Βόχας, αντλιοστάσια και συνοδευτικά έργα. Η χρηματοδότηση ξεπερνά τα 60 εκ ευρώ. 

Το έργο αναμένεται, εφόσον δεν προκύψουν θέματα με προσφυγές και ενστάσεις, να ολοκληρωθεί μέσα σε 2 χρόνια. Οι διαδικασίες για την ένταξη και χρηματοδότηση του ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο του 2019. όπως όλοι οι δήμαρχοι δήλωσαν, δεδομένου οτι και παλιότερα είχαν γίνει μελέτες και προσπάθειες αλλά δεν είχαν ευοδωθεί, καμία ενέργεια από τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους δημάρχους δεν θα είχε σημασία εάν δεν υπήρχε η καθοριστική συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Νίκου Ταγαρά.

Ίσως τελικά να είναι τώρα ο χρόνος που η Κορινθία θα δει να δρομολογούνται μεγάλα και σημαντικά έργα γι αυτήν έχοντας όχι έναν αλλά δυο Βουλευτές της σε ανώτατα κυβερνητικά κλιμάκια, σε υπουργικά χαρτοφυλάκια μείζονος σημασίας. “Είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό έργο που εκτελείται στο νομό Κορινθίας” σημείωσε ο ίδιος ο Υπουργός κ.Νίκος Ταγαράς σημειώνοντας τις πολλαπλές ωφέλειες από την ολοκλήρωσή του για περιβάλλον,  κατοίκους και καλλιεργήσιμη γη.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz