Connect with us

Ελλάδα

Τρία νησιά του Αιγαίου όπου μπορείς να φας,να πιείς και να μείνεις με 50 ευρώ

Published

on

Ήρθε λοιπόν αυτή η εποχή του χρόνου που όλοι ετοιμαζόμαστε για τις καλοκαιρινές διακοπές. Αυτό το πολυπόθητο διάστημα χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς που περιμένουμε με λαχτάρα όλο το χρόνο.

Για πολλούς όμως, η περίοδος αυτή δημιουργεί προβληματισμό κι αυτό γιατί το κόστος των διακοπών μπορεί να είναι υψηλό.Κυρίως στα νησιά οι τιμές είναι απλησίαστες.

Τί θα γινόταν όμως αν ερχόταν κάποιος και σας έλεγε ότι με 50 ευρώ την ημέρα μπορείτε να φάτε, να πιείτε και να διαμείνετε σε κάποιο νησί και μάλιστα νησί του Αιγαίου. Στην τιμή αυτή δυστυχώς δεν περιλαμβάνονται τα μεταφορικά αλλά αυτά δεν είναι καθημερινά.

Κι όμως υπάρχουν κι αυτά τα νησιά και σας τα παρουσιάζουμε:

Αγκίστρι

Το νησάκι αυτό του Αργοσαρωνικού,βρίσκεται κοντά στην Αθήνα και σίγουρα διαθέτει πολλά μέρη για οικονομική διαμονή και διατροφή.
Είναι ένας μικρός παραδεισένιος τόπος που αν τον μάθεις λίγο καλύτερα και του δώσεις την ευκαιρία που του αξίζει, θα θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά. Είναι λες και υπογράφεις ένα κλειστό συμβόλαιο με το νησί. Εκείνο σου χαρίζει τα υπέροχα κρυστάλλινα νερά του κι εσύ για αντάλλαγμα του αφήνεις ένα κομμάτι από την καρδιά σου εκεί. Δίκαιο, έτσι;

Από παραλίες θα πας στη Δραγωνέρα, στη Χαλικιάδα και στην Απόνησο. Μπορείς να νοικιάσεις ένα ποδήλατο, αν και το ποδαράτο για να δεις το νησί δεν είναι ιδιαίτερος κόπος.
Ολόκληρο το νησί έχει έκταση μόλις 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα, επομένως ενδείκνυται για περπάτημα. Για την ακρίβεια, αν έχεις μια σχετικά καλή φυσική κατάσταση και είσαι λάτρης των πεζοποριών, μπορείς να το γυρίσεις ακόμη και όλο μόνος σου. Η απόσταση Μεγαλοχώρι-Σκάλα με τα πόδια είναι περίπου 15-20 λεπτά. Τίποτα δηλαδή.

Για φαγητό θα πας στο Μαντράκι που είναι στο Μεγαλοχώρι, πάνω από το λιμάνι.

Λήμνος

Κι από τον Αργοσαρωνικό φεύγουμε και πάμε στο Βόρειο Αιγαίο.Στο νησί που έπεσε ο Ήφαιστος. Το νησί μπορεί να είναι μεγάλο αλλά και μόνο στη Μύρινα να μείνεις είναι υπέροχα.

Μύρινα: στο κάστρο των σκιών και των ελαφιών 
Είναι χτισμένο στη βραχώδη και απόκρημνη χερσόνησο στη Μύρινα, ανάμεσα στο Ρωμαϊκό και τον Τούρκικο Γιαλό, και επικοινωνεί με την ξηρά μόνο από τα ανατολικά. Ένα από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα του νησιού, το κάστρο, χτίστηκε αρχικά από τον αυτοκράτορα Aνδρόνικο A΄ τον Kομνηνό (1118-1185) πάνω σε τμήματα παλαιότερου τείχους, πιθανόν αρχαϊκού. Τη δεκαετία του 1970 ο δήμος Ρόδου έκανε δωρεά στη Λήμνο τρία πλατώνια (ελάφι είδους Dama dama), ένα θηλυκό και δύο αρσενικά. Αυτά πολλαπλασιάστηκαν και σήμερα 50-70 ελάφια ζουν και κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο κάστρο.

Πολιόχνη: ένας προϊστορικός οικισμός στο Αιγαίο 
Οι αιώνες και οι ιστορικές περίοδοι παίρνουν χρώματα, μελανό, κυανό, ερυθρό, πράσινο, κίτρινο και παρελαύνουν σε έναν από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς στο Αιγαίο. Η Πολιόχνη της Λήμνου ιδρύθηκε στα τέλη της 4ης με αρχές 3ης χιλιετίας π.X. πάνω σε ύψωμα, στον όρμο Bρόσκοπου. Γνωρίστε τις διάφορες φάσεις αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής ανάπτυξης, που οι αρχαιολόγοι τις έχουν ονομάσει με έναν χρωματικό κώδικα.

Τα χωριά της Λήμνου 
Διακοπές σε έναν ανόθευτο τόπο φτιαγμένο από πέτρα. Τα χωριά της Λήμνου είναι αυθεντικά πέτρινα αριστουργήματα. Σε όποιον οικισμό και αν σταθείτε, από την Μύρινα ως το Κοντοπούλι, του Ρωμανού, τον Κοντιά, τον Κατάλακο, παντού θα αναγνωρίσετε το περίτεχνο δούλεμα της πέτρας, το εκπληκτικής τεχνικής γώνιασμα, τα απίστευτα λιθανάγλυφα και φυσικά τις «μάντρες». Η Μάντρα της Λήμνου δεν είναι απλά μια κατασκευή ενός στάβλου, μιας στάνης ή ενός μαντριού για τα ζώα. Είναι ένας ολοκληρωμένος χώρος λειτουργίας και συνύπαρξης ανθρώπων και ζώων.

Φημισμένες τοπικές γεύσεις 
Η Λήμνος έχει μεγάλη παράδοση σε τοπικά προιόντα, όπως τα γαλακτοκομικά, κυρίως τυριά (μελίχλωρο, κασκαβάλι, καλαθάκι), μέλι και σιτηρά (παξιμάδια, σταρένιο αλεύρι και χειροποίητες χυλοπίτες, τα φλομάρια), καθώς και μεγάλη ποικιλία κρασιών, λευκών και κόκκινων με ιδιαίτερη γεύση λόγω του ηφαιστειογενούς εδάφους της. Η πιο γνωστή ποικιλία κόκκινου κρασιού είναι το καλαμπάκι ή λημνιό (προϊόν Π.Ο.Π.). Σε ό,τι αφορά στο λευκό κρασί, η πιο δημοφιλής ποικιλία είναι το μοσχάτο Αλεξανδρείας. Βάλτε στις διακοπές σας γεύση από… Λήμνο και δεν θα χάσετε!

Σκύρος

Από το Βόρειο Αιγαίο πάμε στις Σποράδες. Μικρό νησί η Σκύρος, αλλά έχει και τις πολύ ακριβές επιλογές της.

Τα δικά μας πόνι: σκυριανά αλογάκια
Θα τα δείτε να τρέχουν ελεύθερα στο οροπέδιο Άρι. Να βόσκουν ήρεμα μέσα σε αγροκτήματα. Η ιστορία της καταγωγής τους είναι συναρπαστική. Μια θεωρία λέει ότι είναι απόγονοι μιας φυλής αλόγων που ήταν γνωστή στην Ελλάδα τον 5ο αιώνα π.Χ. Είναι τα σπάνια, λιλιπούτεια σκυριανά αλογάκια –και με λίγη τύχη τα παιδιά σας θα γίνουν οι περήφανοι ιππείς τους.

Ταξίδι στα στενά της Χώρας
Αντικρίζει το Αιγαίο κτισμένη πάνω στο λόφο του κάστρου. Στην κορυφή της, το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου. Περπατήστε την και θα σας αποκαλυφθεί: σπίτια που αγκαλιάζουν το ένα το άλλο, γιασεμιά στα σοκάκια. Κρυφοκοιτάξτε μέσα από τα ανοιχτά παράθυρα: σαλόνια στολισμένα με τα περίφημα σκυριανά σκαλιστά έπιπλα, μπαούλα, μπακίρια και κεραμικά, που όμοιά τους μπορείτε να αγοράσετε ή να θαυμάσετε στα λαογραφικά μουσεία. Από την πλατεία με το άγαλμα του Βρετανού φιλέλληνα Ρούπερτ Μπρουκ θα απολαύσετε ένα αληθινό υπερθέαμα. Από τέτοιου είδους βίγλες παρατηρούσαν άλλοτε το πέλαγος και εντόπιζαν τους πειρατές. Σήμερα θα δείτε μόνο τα σκάφη αναψυχής να πλέουν ειρηνικά στα ήρεμα νερά του Αιγαίου.

Ο γύρος του νησιού σε 80 λεπτά
Αν βάλετε στοίχημα, θα κερδίσετε. Μπορείτε να κάνετε τον γύρο της Σκύρου σε λιγότερο από μιάμιση ώρα! Οδηγήστε από το λιμάνι προς τα Μαγαζιά, τη μεγάλη και πολύ δημοφιλή αμμώδη παραλία της Σκύρου, και ύστερα προς την ενδοχώρα και το πευκόφυτο τμήμα του νησιού. Με παρακάμψεις θα ανακαλύψετε γραφικές παραλίες για μπάνιο, όπως την Κυρά Παναγιά, την Ατσίτσα, τον Άγιο Πέτρο, την Αγαλίπα. Από τη θέση Μάρμαρο, με το εκκλησάκι του Αγίου Παντελεήμονα, θα θαυμάσετε «αεροπλανική» θέα στον όρμο του Πεύκου και θα επιστρέψετε στην αφετηρία σας. Κερδίσατε το στοίχημα και χίλιες δυο όμορφες εικόνες.

Διασκέδαση στη Χώρα της Σκύρου
Το βράδυ όλη η Σκύρος περνάει από τη Μεγάλη Στράτα, το κεντρικό καλντερίμι που ξεκινά από την πλατεία και καταλήγει στο ύψος του μνημείου Μπρουκ. Διακοπές στα καφενεδάκια με έντεχνη μουσική, cocktail bars, εστιατόρια και μαγαζάκια με σουβενίρ, αλλά και περίτεχνα σκυριανά κεραμικά, υφαντά και σκαλιστά έπιπλα… Όταν κλείσουν, το κέφι στη Χώρα ανάβει.

Πολλές παραλίες είναι αρκετά κοντά, όπου κι αν μείνεις, οπότε πας και περπατώντας άμα σου τη βαρέσει. Ο Μώλος, η Ασπού, η Κυρά Παναγιά κι οι Αχερούνες είναι μερικές από αυτές.

Γενικότερα, σε πολλά ακόμα νησιά μπορείς να βρεις τον τρόπο να την περάσεις άνετα με ένα μπάτζετ στα 50 ευρώ τη μέρα. Απλώς, θα πρέπει να βγάλεις από το πλάνο το να τα δεις ολόκληρα.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz