Connect with us

Ελλάδα

Μια windsurfer ετών……81

Published

on

Όταν ο άνθρωπος είναι δραστήριος,η ηλικία δεν παίζει κανένα ρόλο.Γιατί όσων χρονών κι αν είναι, η αξιοσύνη θα τον ακολουθεί σε ό,τι κάνει. Φωτεινό παράδειγμα η 80χρονη Αναστασία Γερολυμάτου από τις Μηνιές της Κεφαλλονιάς, η οποία λατρεύει το windsurfing, αλλά παράλληλα αγαπά να φτιάχνει μόνη της ψωμί και να ζει κοντά στη φύση.
Μια γυναίκα-παράδειγμα ζωντάνιας και αισιοδοξίας που μας δείχνει ότι τα πάντα είναι δυνατά φτάνει να έχουμε πάθος γι αυτό που κάνουμε.
Η κ. Αναστασία Γερολυμάτου, γεννηθείσα το 1938, εδώ και 40 χρόνια κάνει windsurf, ένα άθλημα όχι και τόσο διαδεδομένο στους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας μια και απαιτεί τεχνική και μυϊκή δύναμη.
 Προτιμά την παραλία της Μεγάλης Άμμου στις Μηνιές και καθημερινά εξασκείται εκεί και συγχρόνως βοηθά όποιον της ζητήσει να δοκιμάσει να κάνει windsurfing.

Η ιστορία της μεγάλη, με πολλά κεφάλαια, αλλά εμείς κρατάμε ότι έφυγε από την Κεφαλλονιά στα 19 της αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ελβετία. Εκεί δούλεψε πολύ, παντρεύτηκε και έκανε παιδιά, ενώ παράλληλα επισκεπτόταν συχνά το αγαπημένο της νησί κάθε χρόνο.

Ξυπνά κάθε πρωί στην Κεφαλλονιά, ζυμώνει το ψωμί της στον πέτρινο φούρνο της, μαζεύει τις ελιές από τα δέντρα, καλημερίζει τους μακρινούς συγγενείς της μέσω του skype στον υπολογιστή της και έπειτα με το αυτοσχέδιο τρόλεϊ της κατευθύνεται προς το πέλαγος. Στήνει ολομόναχη τον εξοπλισμό της και ξεχύνεται στα πέρατα του ωκεανού.   Γεμάτη αισιοδοξία δηλώνει ότι μόνο όταν ανοίγεται στη θάλασσα με την ιστιοσανίδα της είναι πραγματικά ο εαυτός της.

«’Ηδη έκλεισα τα 81 και ακόμη ονειρεύομαι» ξεκινά να λέει σε αυτό το σύντομο βίντεο και συνεχίζει «Κάθε πρωί, πρώτη μου σκέψη τι καιρό θα έχει και σήμερα. Σαν τους γλάρους που περιμένουν το γλυκό αεράκι να τους πάρει μακριά. Έτσι κι η καρδιά μου φεύγει και πετάει ψηλά».   «Είμαι η Αναστασία από τη Κεφαλλονιά. Και μέσα μου ζει ακόμα αυτός ο παλάβρας ο Οδυσσέας» καταλήγει η ατρόμητη windsurfer.

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz