Connect with us

EDITOR

Κορινθία τη…σήμερον!

Published

on

Τι εβδομάδα κι αυτή! Ξεσηκωμός στο Λέχαιο για τις αναφορές του Αντιδημάρχου Μπίτζιου, να και οι τοποθετήσεις – αφορίσεις των αντιδημάρχων, να και οι εγκλίσεις των απέναντι ο Δήμαρχος να τον παύσει, εκεί και η ‘έκπληξη‘ του πρώην δημάρχου που στην ίδια κατεύθυνση ζητά από το δήμαρχο παρέμβαση. Ο Αντιδήμαρχος ήταν και στέλεχός σου αγαπητέ Αλέκο. Και από εκείνη την εποχή, που ο Δημήτρης Μπίτζιος ίδιος ως χαρακτήρας ήταν, έχουν μείνει τα στιγμιότυπα με τα γέλια και τις αγκαλιές σας, μέχρι και στο καρναβάλι αντάμα είσασταν! Το αν θα παρέμβει ο Δήμαρχος δεν το ξέρουμε, όμως εσύ Αλέκο δεν έχεις πράξει αυτά που ζητάς σήμερα γιατί το ξαναλέμε, ο Δημήτρης Μπίτζιος δεν έχει αλλάξει.

Πύρινη η ανάρτηση της Δημοτικής συμβούλου Γεωργίας Στριμμενοπούλου για τα του δημοτικού συμβουλίου και την δημοτική αρχή η οποία θα έπρεπε, κατα την σύμβουλο, να περιφρουρεί με άλλο τρόπο την δημοκρατική λειτουργία των οργάνων. Ειδικά αυτήν που επιτρέπει να τίθενται θέματα προ ημερησίας διάταξης.  Η διάταξη αγαπητή μου σύμβουλε ψηφίστηκε προ ολίγων εβδομάδων και αναρωτιέται ο δημότης. Στα 2,5 χρόνια δημοτικής θητείας και με το δικαίωμα των συμβούλων ενεργό στα προ ημερήσιας διάταξης, πόσες φορές μίλησες; Πόσες φορές έθεσες θέματα και ποιά; Ενεργή πολύ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ναι αλλά εκεί, απαντήσεις δεν υπάρχουν, μόνο εντυπώσεις. Στο δημοτικό συμβούλιο, πόσα θέματα τέθηκαν κυρία σύμβουλε απο εσάς και ποιά; Οι δημότες θέλουν να ξέρουν. Έτσι για να μην μας φταίει μόνο η κακή κυβερνητική διάταξη!

Άκυρη η ανάρτηση Παρασκευά. Αφήστε τα αρχαία τα ρητά βρε παιδιά, μπερδεύουν καταστάσεις. Διότι αγαπητέ Μιχάλη όσοι το διάβασαν κατάλαβαν ότι μέμφεσαι το δήμαρχο για την επιλογή του στο πρόσωπο του Δημήτρη Μπίτζιου και όχι το αντίθετο όπως προσπαθείς να εξηγήσεις.

’Εγινε και το περιστατικό με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και νιώσαμε την παρουσία του αντιδημάρχου Πλατή. Αθόρυβος πολύ. Ήσυχος ο κ.Πλατής. Σαν να κρατά ισορροπίες. Και να χθες μίλησε για τον αντιδήμαρχο και καταδίκασε. Δεν έχει τοποθετηθεί ως σήμερα για την απουσία του μαζί με τους άλλους καλλιρικούς από συμβούλια με θέματα σοβαρότατα για την δημοτική αρχή, δεν έχει εξηγήσει την στάση του στο θέμα των led, δεν μας έχει γενικά πει σχεδόν τίποτα μέχρι σήμερα όμως, για τον αντιδήμαρχο δημόσια το έκανε. Βλέπετε αναγνώστες έρχονται εκλογές και ο Άσσος – Λέχαιο είναι περιφέρεια εκλογής συνεπώς, δεν γίνεται να μην μιλήσεις.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα ογκώδη εντοπίζεται στις περιοχές που το καλοκαίρι διπλασιάζουν τον πληθυσμό τους, ανάμεσα τους ο Άσσος – Λέχαιο. Και η αλήθεια είναι, εάν δεν θέλουμε να κρυφτούμε πίσω απο το δάχτυλό μας, πως στην μεγάλη τους πλειοψηφία οι πολίτες απλά καθαρίζουν τα σπίτια τους και βγάζουν τα μπάζα και τα κάθε λογής κλαδέματα όπου τους βολεύει. Χωρίς ενημέρωση στην υπηρεσία και χωρίς να τους απασχολεί πως η υπηρεσία έχει να ανταποκριθεί σε ένα τεράστιο εύρος δήμου. Εκτός από την δημοτική ευθύνη υπάρχει και η ατομική. και εκεί είναι το πρόβλημα.

Πληθαίνουν οι παρουσίες Πιτσάκη στο Λουτράκι. Ενισχύουν τις φήμες πει υποψηφιότητας του για το δήμο. Θα το τολμήσει; Αν ναι, τότε και μόνο τότε ο Γιώργος Γκιώνης θα έχει ουσιαστικό αντίπαλο!

Οι αντικρουόμενες αναφορές γιατρών και διοίκησης μόνο κακό κάνουν στο νοσοκομείο Κορίνθου. Δημιουργούν αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες που εαν χρειαστεί στο συγκεκριμένο ίδρυμα θα σπεύσουν. Καθίστε στο τραπέζι του διαλόγου και των λύσεων αγαπητοί κύριοι. Το να αναιρεί ο ένας τον άλλον δημόσια δεν είναι το βέλτιστο. Αλήθεια δεν το βλέπετε;

Ολοταχώς για φθινόπωρο και ακόμα μας τάζει ο Περιφερειάρχης πως η πύλη της Πελοποννήσου θα αναβαθμιστεί. Το άλλο καλοκαίρι θα είμαστε εντάξει περιφερειάρχα μου; Πάντως οι τουαλέτες είναι καθαρές, ναι! Αλλά…εκεί φτάσαμε; Να πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο; Αχ βρε Πελοπίδα! Πολύ μπροστά ήσουν!

Νέα πρόσωπα αναμένονται στο πλευρό του δήμαρχου Κορινθίων σε θέσεις συμβούλων και κάποια τηλέφωνα πήραν φωτιά. Βλέπεις οι πικρίες παραμένουν γιατί ένα και μοναδικό τηλέφωνο παραμένει σιωπηλό! Όλα τα υπόλοιπα ηχούν, το ένα εκείνο παραμένει καταδικασμένο στη σιωπή.. Σιωπή που δεν θα σπάσει λέει το ρεπορτάζ μας οπότε…μάταια!

Κανένα δικαίωμα δεν έχουν οι αιρετοί να βρίζουν τους δημότες όπως και κανένας δημότης δεν έχει δικαίωμα να βρίζει αιρετό, υπάλληλο ή όποιον θεωρεί οτι του φταίει. Η παιδεία, ο σεβασμός και η ευγένεια μας αφορά όλους. Δυστυχώς στο δήμο της πρωτευούσης υπάρχει το φαινόμενο αμφίδρομα. Και για να το αλλάξουμε έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας!

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz