Connect with us

EDITOR

Συνέχεια στην καταγγελία για τα πεύκα στη Νεμέα – Τεράστια η Οικολογική καταστροφή

Published

on

Ταλανίζει από χθες την περιοχή της Νεμέας η καταγγελία για την κοπή αιωνόβιων πεύκων έξω από δημοτικό σχολείο λόγω επικινδυνότητας από κάποια κλαδιά που προεξείχαν. Το γεγονός έδωσε στην δημοσιότητα ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Καραχοντζίτης για να πάρει τη σκυτάλη η επίσης δημοτική σύμβουλος Ιωάννα Φιλντίση. Η κυρία Φιλντίση, δικηγόρος στο επάγγελμα, επικαλείται την νομοθεσία στην αναφορά της και μιλά για τεράστια οικολογική καταστροφή.  “Είναι η τρίτη φορά, που κατόπιν «ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ και για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ τους», αιτημάτων που ουδέποτε έφτασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο ή στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, συντελείται στη Νεμέα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, αφού κόβονται από την ΡΙΖΑ, αιωνόβια ΠΕΥΚΑ και άλλα ΔΑΣΙΚΑ δέντρα. Αυτή τη φορά, θύμα ήταν τα ΠΕΥΚΑ που βρίσκονταν στον περίβολο του ΦΛΙΑΣΙΟΥ, πέρσι ήταν τα ΔΑΣΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ στις όχθες του ΑΣΩΠΟΥ και οι ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΙ στην είσοδο της Νεμέας, όπως ερχόμαστε από την Αρχαία Νεμέα.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ των αρμοδίων, η δήθεν μέριμνά τους για την ασφάλεια των κατοίκων της Νεμέας και η «ΦΥΤΕΥΣΗ ΝΕΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ», τα οποία για να φτάσουν να είναι όπως αυτά που κόπηκαν, θα πρέπει να περάσουν πάνω από 100 χρόνια, όσο ήταν αυτά που έκοψαν!!!! Πέραν του ότι η σχετική Νομοθεσία είναι ΕΙΔΙΚΗ για τα ΔΑΣΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ, θέλω να επισημάνω στους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ και στους «συνηγόρους» τους, ότι ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΛΛΟΘΙ η προστασία των κατοίκων από την τυχόν πτώση των κλαδιών των ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ που κοσμούν τη Νεμέα για εκατοντάδες χρόνια. Η σχετική νομοθεσία προβλέπει ΚΛΑΔΕΜΑ των κλαδιών που ενδεχομένως να προκαλέσουν πρόβλημα, σε περίπτωση πτώσης τους (που πρέπει να γίνεται ΚΑΘΕ χρόνο με τη φροντίδα της Δημοτικής Αρχής, πράγμα που δεν συμβαίνει) ΟΧΙ ΕΚΡΙΖΩΣΗ μετά από χρόνια που τα έχει ο Δήμος ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΑ. Επίσης ότι ΟΥΔΕΜΙΑ ενημέρωση υπήρξε στα αρμόδια όργανα του Δήμου για τα «παράπονα των κατοίκων», που ενδεχομένως και να υπήρχαν, πλην όμως δεν θεωρώ ότι υπάρχει ΝΕΜΕΑΤΗΣ, που θα επιθυμούσε να ΑΠΟΨΙΛΩΘΕΙ η Νεμέα από τα δέντρα της και να καταντήσει μία τσιμεντούπολη που «ΘΑ αποκτήσει ΝΕΑ δέντρα»!!!!!

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ από την παρούσα ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, είναι ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ και ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Ή ΛΟΓΙΚΗ και πρέπει να σταματήσει όσο είναι ακόμη καιρός. Άλλο «ΚΛΑΔΕΜΑ» και «ΕΤΗΣΙΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ» δέντρων για να μην είναι επικίνδυνα και άλλο «ΚΟΨΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΡΙΖΑ» ΑΙΩΝΟΒΙΩΝ ΠΕΥΚΩΝ και λοιπών ΔΑΣΙΚΩΝ ΔΕΝΤΡΩΝ, τονίζω το «ΔΑΣΙΚΩΝ». Ελπίζω να είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όπως δε ενημερώθηκα από Νεμεάτες, ο Δήμος έχει μπει και μέσα σε ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΑΥΛΕΣ και έχει κόψει από τη ρίζα ΔΑΣΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ, που ουδόλως ενοχλούσαν.

Θ’ αρχίσω να πιστεύω και δεν το θέλω, ότι ΚΑΠΟΙΟΙ κάνουν εμπόριο ξυλείας, γιατί η απάντηση ότι «τα ξύλα αποτελούν το εργολαβικό αντάλλαγμα» κάπου μου φαίνεται περίεργη, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για ανάθεση σε εργολάβο και η ποσότητα των κομμένων ξύλων είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ….

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz