Ελλάδα
2/02, Λουτράκι, Θεατρική παράσταση “Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν” με την Χριστίνα Αλεξανιάν


Το Σάββατο 2/02/2019 ο Δήμος Λουτρακίου θα φιλοξενήσει στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου τη θεατρική παράσταση “Τα τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν”. Μια παράσταση – μαρτυρία για τη Γενοκτονία των Αρμενίων (1915) και τη Μικρασιατική Καταστροφή (1922), βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Ανζέλ Κουρτιάν.
Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία με τα γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή της συγγραφέα. Μέσα από τα μάτια της βλέπουμε την ιστορία του Αρμενικού λαού και του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.
1915 – Γενοκτονία των Αρμενίων. Χρόνια μετά, η Ανζέλ Κουρτιάν, ζώντας πια στην Ελλάδα, αφηγείται το οδοιπορικό του διωγμού της οικογένειάς της και ολόκληρου του έθνους της. Η μάνα-μοδίστρα. Οι δυο της αδελφές. Τα πρώτα ευτυχισμένα χρόνια. Και ύστερα βιώνουν τις συνέπειες της διαταγής εξολόθρευσης των Αρμενίων. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ.
Γίνονται αυτόπτες μάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής. Ένα οδοιπορικό από την Προύσα ως τη Σμύρνη… Και από εκεί στην Κρήτη και την Κοκκινιά. Ο πόλεμος και η προσφυγιά καταγράφονται μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, της μικρής Ανζέλ.
-
Ελλάδα21 ώρες ago
Παύλος Σιδηρόπουλος: Ο πρίγκιπας της ροκ
-
Κόσμος23 ώρες ago
Εντυπωσιάζει καλλιτέχνιδα που χρησιμοποιεί το σώμα της ως καμβά (pics)
-
Ελλάδα15 ώρες ago
Δύσκολη ημέρα για την Αθήνα σήμερα – Πού κόβεται η κυκλοφορία για 12 ώρες λόγω Ερντογάν
-
Ελλάδα7 ώρες ago
Δήμαρχος Αράχωβας: Μέχρι να βρεθεί ο ένοχος δεν κοιμόμαστε, δεν υπάρχει συγκάλυψη
-
Αθλητισμός8 ώρες ago
BINTΕO: Ποιος είναι ο πρωταθλητής Elivelto που θέλει να φέρει ο Κούγιας στην Κόρινθο!
-
Αθλητισμός9 ώρες ago
Εύκολη νίκη για τον ΠΑΣ στο Κύπελλο – Τον Elivelto των 150.00 ευρώ υπόσχεται ο Κούγιας
-
Αγροτικά4 ώρες ago
Κορινθία: Κάθετη πτώση για την παραγωγή λεμονιού
-
Κόσμος5 ώρες ago
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Σεϋχέλλες: Ισχυρή έκρηξη και πλημμύρες δοκιμάζουν τον «παράδεισο»