Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

(ΦΩΤΟ) Το ζήτημα της εγκαταλελειμμένης και βρώμικης Κορίνθου θέτει η Πράσινη Πόλη

Published

on

Την συνεχιζόμενη, απαράδεκτη κατάσταση την οποία βιώνει εδώ και μερικές εβδομάδες η πόλη της Κορίνθου περιγράφει με δελτιο Τύπου η παράταξης “Πράσινη Πόλη” και ο επικεφαλής της, Δημήτρης Πρωτοπαππάς.

Τί θα γίνει με τη διαχείριση των ογκωδών απορριμμάτων κ. Δήμαρχε; Εδώ και πολλές μέρες, τόσο στην Κόρινθο όσο και στις δημοτικές κοινότητες, υπάρχει συγκέντρωση ογκωδών απορριμμάτων, αλλά και προϊόντα κατεδαφίσεων από οικοδομές, σε πάρα πολλά σημεία των πεζοδρομίων. Η εικόνα αυτή είναι απαράδεκτη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες! Δημιουργούνται μικρές εστίες μόλυνσης, σε διάφορα σημεία, καθώς και προβλήματα προσβασιμότητας για τους πολίτες”, αναφέρει η ανακοίνωση της Πράσινης Πόλης.

Και είναι αλήθεια -όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν- ότι η κατάσταση στην Κόρινθο γινεται κάθε μέρα και χειρότερη. Σχεδόν δίπλα από κάθε κάδο απορριμμάτων “βρωμιάρηδες” πολίτες παρατάνε από έπιπλα και είδη υγιεινής, μέχρι στρώματα, κλαδέματα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο νους του ανθρώπου.

Προφανώς την κύρια ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση φέρουν οι “βρωμιάρηδες” πολίτες, οι οποίοι πετάνε, ό,τι θέλουν, όπου θέλουν θεωρώντας δεδομένο ότι ο δήμος θα περάσει να το μαζέψει. Κάτι, όμως, που δεν συμβαίνει (τουλάχιστον όχι πριν περάσουν πολλές ημέρες ή και εβδομάδες), αφού από την μια μεριά η αδιαφορία των εργαζομένων στην καθαριότητα να ενημερώσουν την υπηρεσία και απο την άλλη η γενικότερη αποδιοργάνωση και μετεκλογική εγκατάλειψη του δήμου έχει φέρει αυτά τα αποτελέσματα.

Δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες μερικά ελάχιστα, αλλά χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, απο φωτογραφίες που τραβήξαμε εμείς, ενώ ανάλογες καταγγελίες γίνονται καθημερινά στα social media απο πολίτες:

 

Ο Δημήτρης Πρωτοπαππάς και η Πράσινη Πόλη καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους:

Η Πράσινη Πόλη διερωτάται και ζητά ενημέρωση σχετικά με τα παρακάτω:

  1. Γιατί φθάσαμε σε αυτό το σημείο, ενώ με το υπ’ αριθ. 25 πρακτικό της οικονομικής επιτροπής της 24-5-2023 αποφασίστηκε ομόφωνα η διαχείριση των απορριμμάτων αυτών, με απ’ευθείας ανάθεση 37.200 € μέχρι τους 600 τόνους και για τις υπόλοιπες ποσότητες 148.000€ με ηλεκτρονικό διαγωνισμό ;
  2. Η σύμβαση έχει διάρκεια για ένα χρόνο ή μέχρι εξαντλήσεως των συμβατικών ποσοτήτων; Εάν λοιπόν έχουμε (;) εξαντλήσει τις ποσότητες, γιατί δεν αποφασίστηκε εγκαίρως να προβεί ο Δήμος σε νέα σύμβαση, με την έννοια του κατεπείγοντος, ώστε να μη φτάσουμε σε αυτή την προσβλητική εικόνα;
  3. Γιατί δεν φέρνετε το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, εκτάκτως, ώστε να αποφασιστεί μια λύση αμέσως;
  4. Με δεδομένο ότι όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να αφήνουν μπάζα από οικοδομές αλλά και ογκώδη απορρίμματα στα πεζοδρόμια, γιατί δεν εφαρμόζετε την κείμενη νομοθεσία σε αυτούς τους λίγους που αυθαιρετούν; Πότε θα φτάσει ο Δήμος μας να επιβάλλει το νόμο;”, καταλήγει η ανακοίνωση της Πράσινης Πόλης…

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz