Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

(ηχητικο) Τί είπε ο Νανόπουλος για τα ογκώδη απορρίμματα, το σκοτάδι στην πόλη και τα ψηφιακά υδρόμετρα

Published

on

Απαντήσεις για δύο ζητήματα που απασχολούν τους δημότες στον δήμο Κορινθίων, την διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων και την έλλειψη φωτισμού σε γειτονιές της Κορίνθου, αλλά και μία είδηση που αφορά την εργολαβία της αντικατάστασης των υδρομέτρων, έδωσε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για το έργο της ανάπλασης των πεζοδρομίων της Κορίνθου, ένα έργο με προϋπολογισμό 8 εκατομμύρια που φιλοδοξεί να αλλάξει την εικόνα της πόλης.

Ξεκινώντας από τα ψηφιακά υδρόμετρα ο κ. Νανόπουλος ανέφερε πως είναι ένα έργο που αφορά 32.000 νέα, σύγχρονα, ψηφιακά υδρόμετρα η τοποθέτηση των οποίων, μέσω της ψηφιακής καταμέτρησης, ελαχιστοποιεί τις απώλειες ύδατος, επιτυγχάνει συνεχή έλεγχο και επίβλεψη της ροής και, βεβαίως, αποτυπώνει με ακρίβεια, ανά πάσα στιγμή, την επάρκεια στο δίκτυο και τις δεξαμενές.

«Η ΔΕΥΑ Κορίνθου μπαίνει σε μια νέα σύγχρονη, ψηφιακή εποχή. Η σημαντικότητα της αντικατάστασης των υδρομέτρων είναι αυταπόδεικτη σε μια εποχή που η λειψυδρία εντείνεται και οι παρεμβάσεις μας οφείλουν να είναι καίριες και ουσιαστικές» σημείωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων υπενθυμίζοντας πως ο δήμος και η ΔΕΥΑΚ έχουν προχωρήσει σε μια σειρά ενεργειών και έργων, έργων που είτε εκτελούνται είτε αναμένονται, προκειμένου να μειώσουν τις συνέπειες του φαινομένου και να διασφαλίσουν τους παραγωγούς και τους πολίτες.

Η εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο ξεκινά από την Δευτέρα την διαδικασία αλλαγής των υδρομέτρων και σύμφωνα με τον κ. Νανόπουλου μέχρι τον Μάιο το έργο θα έχει ολοκληρωθεί…

 

Σε ό,τι αφορά το σκοτάδι σε γειτονιές της Κορίνθου ο δήμαρχος Κορινθίων ξεκαθάρισε πως το έργο της αλλαγής των φωτιστικών σωμάτων είναι σε εξέλιξη. Μέχρι αυτή την στιγμή έχουν αλλαχτεί 14 από τις 22.000 φωτιστικά και έως το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η εργολαβία: “Βέβαια κατά την διαδικασία αντικατάστασης των σωμάτων προκύπτουν ή αποκαλύπτονται προβλήματα που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν“, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ επισήμανε πως ανακαλύφτηκαν περιπτώσεις που ιδιωτικές παροχές τροφοδοτούνταν απο το ηλεκτρικό δίκτυο του δήμου!

Πάντως, εντός της εβδομάδας ο κ. Νανόπουλος περιμένει τις τεχνικές υπηρεσίες του εργολάβου για να δουν πως μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργούνται…

Σε ο,τι αφορά την διαχείριση των ογκωδών ο κ. Νανόπουλος παραδέχτηκε το πρόβλημα που πάρχει εμφανίστηκε ωστόσο αισιόδοξος ότι είναι θέμα χρόνου να λυθεί, καθώς ο δήμος έχει προσλάβει 15 έκτακτους υπαλλήλους στην καθαριότητα, για τέσσερις μήνες, οι οποίοι αναμενεται να δώσουν λύση. Είπε επίσης πως είναι σε ισχύ η σύμβαση με τον εργολάβο, ο οποίος έχει αναλάβει της διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων, χαρακτηρίζοντας ωστόσο μείζον πρόβλημα πως τα ογκώδη αντικείμενα είναι μπερδεμένα.

Για παράδειγμα ανέφερε πως συχνά εμφανίζονται μαζί κλαδέματα και έπιπλα, είδη υγιεινής ή άλλες συσκευές τα οποία, όμως απαιτούν διαφορετικό χειρισμό. Γι αυτό κάλεσε τους πολίτες να συνεργαστούν με την υπηρεσία καθαριότητας…

Share this…
Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz