Connect with us

Ελλάδα

Τρία στρατιωτικά αεροπλάνα σε χαμηλή πτήση πάνω από την Σπάρτη! (video)

Published

on

ΣΠΑΡΤΗ. Σάββατο 7/5 ώρα 12:30. Η κεντρική πλατεία της Σπάρτης κατάμεστη. Ένας ασυνήθιστος θόρυβος που κλιμακώνεται καλύπτει τα πάντα… Όλοι κοιτούν στον ουρανό και βλέπουν πολύ χαμηλά, να πετούν σε σχηματισμό τρία μεταγωγικά αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας… Κάποιοι φοβήθηκαν, κάποιοι ενθουσιάστηκαν. Άλλοι αναρωτήθηκαν και υπήρξαν και αυτοί που ενοχλήθηκαν.

Τέτοιες εποχές πολλές είναι οι σκέψεις που μπορεί να προκαλέσει αυτή η χαμηλή πτήση στρατιωτικών αεροσκαφών.

Υποθέσεις και ερωτήσεις πολλές. Κατευθύνονται στο αεροδρόμιο στο Πυρί. Δεν είναι η πρώτη φορά. Πετούν προς Κύθηρα ή Κρήτη. Είναι άδεια ή φορτωμένα; Γιατί τόσο χαμηλά; Γιατί τρία μαζί;

Η πιο ενδιαφέρουσα: Κάθε χρόνο στις 7 Μαΐου η Αεροπορία Στρατού τιμά τη μνήμη των 38 ιπταμένων (χειριστών και μηχανικών), που έχασαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος. Η 7η Μαΐου έχει επιλεγεί συμβολικά, διότι είναι η ημερομηνία υπογραφής του Π.Δ. 107/1998, περί συγκρότησης του Όπλου της Αεροπορίας Στρατού. Έχουν κάθε λόγο να πετάξουν χαμηλά πάνω από Γεωργίτσι, πατρίδα πεσόντων αεροπόρων, Σπάρτη και Μάνη όπου βρίσκονται οι ανδριάντες του Παναγιώτη Βλαχάκου, ήρωα των Ιμίων.

Πηγή:notospress.gr

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz