Connect with us

EDITOR

Τι συμβαίνει με τα νερά του ΑΟΣΑΚ; Στοχοποιούνται Γκιολής – Παπακυριάκος

Published

on

Καταγγελτικός είναι τις τελευταίες ημέρες ο λόγος αναφορικά με τα νερά του ΑΟΣΑΚ και τα δικαιώματα της Κορίνθου. Η συνάντηση που είχε γίνει προ ημερών με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και οι διαβεβαιώσεις που εκείνος είχε δώσει υποσχόμενος πως θα υπάρξει και συνάντηση με τους δημάρχους δεν ευοδώθηκε τουναντίον οι εξελίξεις ήρθαν να προλάβουν τον Παναγιώτη Νίκα με την περιοχή Άσσου – Λεχαίου να μιλά για εξαίρεσή της και μάλιστα; να καταγγέλλει και την στάση του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τάσου Γκιολή ο οποίος με έργο που φέρεται να προώθησε στην περιοχή του Βέλου – Βόχας, ουσιαστικά εξαίρεσε την Κόρινθο από τα δικαιώματα της στα νερά του ΑΟΣΑΚ.  Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Προέδρου του Άσσου Ναπολέοντα Γιαννακουλόπουλου.

Υπομονή μέχρι και αύριο!!!Όποιος η όποια νομίζει ότι μπορεί να παίζει με το νερό εις βάρος των αγροτών πλανάται πλάνην οικτράν Ο κάθε υπεύθυνος θα πρέπει να μπει στην θέση του” έγραψε ο Πρόεδρος αν και, παρ ότι έχουν περάσει 3 ημέρες, νέα ανάρτηση – δήλωση δεν έχει υπάρξει.

Των αναφορών ακολούθησε συνάντηση στο τοπικό διαμέρισμα του Λεχαίου του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Σταυρέλη με τους τοπικούς συμβούλους. ο κ.Σταυρέλης σε ανάρτηση του γράφει: 

Το φάσμα της λειψυδρίας καραδοκεί και απ΄ ότι λένε οι ειδικοί η φετινή θερινή περίοδος ίσως είναι χειρότερη από την περσινή (ούτε μάντης είμαι ούτε ειδικός).
Οι αγρότες μας σε απελπισία. Στη Δημοτική Ενότητα Άσσου Λεχαίου έχουν να ποτίσουν τα κτήματά τους από τον αρδευτικό υδραύλακα του ΑΟΣΑΚ τα τελευταία τρία χρόνια (και όσοι πότισαν καλύφθηκε μόλις το 1/3 της καλλιεργήσιμης γης). Στην Αρχαία Κόρινθο και στον Κόρινθο τα τελευταία πέντε χρόνια.
Το διαθέσιμο νερό της Στυμφαλίας βαίνει μειούμενο τα τελευταία χρόνια. Είναι αδιανόητο όμως αυτό το νερό που προορίζεται για άρδευση της πεδινής Κορινθίας να μην κατανέμεται ισομερώς και δικαίως. Δε γίνεται σωστή εποπτεία από τον ΑΟΣΑΚ με αποτέλεσμα να ποτίζουν πλέον της μίας φοράς οι αγρότες του Δήμου Σικυωνίων και Βέλου-Βόχας, αντίθετα με τους αγρότες του Δήμου Κορινθίων για τις προαναφερόμενες περιοχές με σοβαρές καλλιέργειες πρωτίστως σταφίδες να μην ποτίζουν καμία. Ζώνη Υψηλής Παραγωγικότητας είναι χαρακτηρισμένη η περιοχή μας αλλά νερό δεν υπάρχει.
Είναι άδικο και επέρχεται καταστροφή της αγροτιάς. Με την καταστροφή της αγροτιάς επέρχεται καταστροφή της Κορινθίας.
Οι ιδιωτικές αρδευτικές γεωτρήσεις στερεύουν. Το νερό για πότισμα από ιδιωτικές γεωτρήσεις κοστίζει από 50€ την ώρα και φθάνει 100€.
Και δεν φθάνουν αυτά. Ο ΑΟΣΑΚ χρεώνει τις μη αρδευθείσες εκτάσεις με 3€/στρέμμα. Χαράτσι χωρίς να υπάρχει όφελος κανένα για τον αγρότη.
Άμεση αποκατάσταση της αδικίας . Ο ΑΟΣΑΚ χρειάζεται να επέμβει να εποπτεύσει σωστά την κατανομή των νερών αποκαθιστώντας την αδικία. Να αποκατασταθούν οι παρατυπίες και παρανομίες μέσα και έξω από τον κεντρικό υδραύλακα.
Για να γίνουν αυτά πρέπει να πιέσει άμεσα ο Δήμαρχος Κορινθίων αλλά και ο Περιφερειάρχης για να φθάσει το νερό μέχρι το τελικό σημείο υδροληψίας στην αγροτική περιοχή της Μπαθαρίστρας Κορίνθου. Με την πίεση όλα γίνονται. Να θυμηθούμε το 2013 την ασφυκτική πίεση των τότε Δημάρχου Κορινθίων και Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που έφερε αποτέλεσμα. Αγώνας χρειάζεται. Τίποτα δεν μας χαρίζεται.
Άμα περιμένουμε τον Ασωπό , προσωπικά δεν το βλέπω να ολοκληρώνεται το έργο την επόμενη τριετία και βάλτε άλλα 3-4 χρόνια για την μελέτη και κατασκευή των αναγκαίων αρδευτικών δικτύων, σύνολο 7 χρόνια . Μέχρι τότε καταστραφήκαμε.
Οι Βουλευτές μας μπορούν να συμβάλουν στη νομοθετική αλλαγή του Κανονισμού του ΑΟΣΑΚ της δεκαετίας του 1950 για την ισονομία και ισοπολιτεία.
Ο Πρόεδρος του Λεχαίου Ανδρέας Πούλος πόσταρε τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής λαμβάνοντας ωστόσο αρκετά σχόλια που τον εγκαλούσαν αναφορικά με τον ‘προεκλογικό χαρακτήρα’ της συνάντησης και βεβαίως των αποτελεσμάτων που είναι αμφίβολα δεδομένου οτι ο Νίκος Σταυρέλης είναι απλά…υποψήφιος Δήμαρχος.
“Επίκειται και συνάντηση με τον Δήμαρχο’ ανέφερε ο τοπικός Πρόεδρος ωστόσο το ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώνει αυτήν την πληροφορία. 
Η ουσία βέβαια όλων των παραπάνω είναι οι απαντήσεις από πλευράς Τάσου Γκιολή και Αννίβα Παπακυριάκου οι οποίοι φαίνεται να εγκαλούνται για έργο λιμνοδεξαμενής το οποίο θα λειτουργήσει σε βάρος της Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz