Connect with us

EDITOR

Τιμολέων Πιέτρης: Αλλάζουμε τον τουριστικό προσανατολισμό του Δήμου

Published

on

Η χθεσινή ανακοίνωση για την απόδοση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία «Καλάμια» ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών που έγιναν τον προηγούμενο χρόνο. Έναν χρόνο κατά τον οποίον τέθηκε από τη δημοτική αρχή Κορίνθου ως στόχος «Η Κόρινθος και ο δήμος να αποτελέσουν πλέον για κατοίκους και επισκέπτες επιλογή και στάση και όχι πέρασμα».

«Πέρυσι βάλαμε τις βάσεις για την αλλαγή του τουριστικού προσανατολισμού, φέτος συνεχίζουμε χτίζοντας το τουριστικό μέλλον του δήμου» ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού κ.Τιμολέων Πιέτρης φιλοξενούμενος το πρωί στο studio του  myradio 89,6 και στο Πρωινό με τους Λεωνίδα Λεσάκη και Αθηνά Τσαρμπού.

Ο Αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έγινε συλλογικά για την αναβάθμιση της παραλίας «Καλάμια» και την επιστροφή της Γαλάζιας Σημαίας μετά από 13 χρόνια αλλά και για τα όσα σχεδιάζονται να «τρέξουν» την φετινή χρονιά/

«Για την Γαλάζια Σημαία δουλέψαμε οργανωμένα και συλλογικά. Βοήθησαν όλες οι αντιδημαρχίες και πολλοί άνθρωποι με πρωτεργάτη το Δήμαρχο ούτως ώστε να καταφέρουμε να αναβαθμίσουμε την παραλία. Ξέρετε καλά πως είναι πολύ σημαντικό  για την προώθηση και την προβολή του τόπου σου, για την προσέλκυση τουριστών και επισκεπτών αλλά και επιχειρηματιών.

Συλλογικά και οργανωμένα δουλεύουμε όμως σε όλα τα επίπεδα σε αυτήν την δημοτική αρχή διότι όπως καταλαβαίνετε, καμία σημασία δεν έχει να προωθήσω και να διαφημίσω έναν τόπο ο οποίος δεν θα έχει υποδομές ή καθαριότητα» σημείωσε ο κ.Πιέτρης  ανακοινώνοντας την κατάρτιση του τουριστικού πλάνου των επόμενων χρόνων αλλά και δυο πολύ σημαντικές ενέργειες που αφορούν την Αρχαία Κόρινθο.

«Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε το τουριστικό πλάνο του δήμου, να καθορίσουμε τις κατευθύνσεις, να δούμε που θέλουμε να πάμε τουριστικά και σε ποιους απευθυνόμαστε. Θα είναι ένα πλάνο για τα επόμενα χρόνια και πάνω σε αυτώ θα «κουμπώνουν» όλες μας οι ενέργειες. Για την φετινή χρονιά θέλω να σας πω πως θα δείτε μια καμπάνια ανανεωμένη με spot, έντυπο υλικό αλλά και διάσημες παρουσίες στην περιοχή μας που θα δημιουργήσουν με την σειρά τους «ρεύμα», θα δείτε συντήρηση και αναβάθμιση όλων όσων δημιουργήσαμε πέρυσι, θα δείτε επίσης ένα σύγχρονο info kiosk στην Αρχαία Κόρινθο καθώς και ένα Application το οποίο θα λειτουργήσει ως ένας μόνιμος ταξιδιωτικός πράκτορας για κάθε πολίτη του κόσμου. Μέσα από αυτήν την εφαρμογή δεν θα ενημερώνεται μόνο για όλα όσα υπάρχουν στην περιοχή μας το διάστημα που είναι εδώ, αλλά η ροή θα είναι συνεχής, επιδιώκουμε να υπάρχει μια «ανοιχτή γραμμή» με τους πολίτες του κόσμου ώστε να μας επισκέπτονται ξανά και ξανά!»

Δείτε το σχετικό video:

Το κομμάτι των υποδομών τέθηκε στον κ.Πιέτρη ως μείζον δεδομένου ότι η Κόρινθου ποτέ δεν υπήρξε πόλη τουριστική ως εκ τούτου στερείται και ανάλογων υποδομών. «Για να γίνουν επενδύσεις χρειάζεται το περιβάλλον να είναι φιλικό και ελκυστικό. Αυτό κάνουμε! Είδατε ήδη στην παραλία τις επενδύσεις που έχουν γίνει ενώ μετά από πολλά χρόνια έχουμε επαναλειτουργία όλων των καταστημάτων. Δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ως δήμος, οι επενδύσεις θα έρθουν σε όλους τους τομείς».

Ο Αντιδήμαρχος μέσα από τον αέρα του Myradio έστειλε το μήνυμα της ανανέωσης, της αλλαγής και της αγάπης που όλοι μας πρέπει να έχουμε για τον τόπο μας ώστε να βοηθούμε να κάνει βήματα μπροστά!

«Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή και θα πρωταγωνιστήσουμε. Αγαπώ τον τόπο μου, δουλεύω με μεράκι γι αυτόν, όλοι μας πρέπει να το κάνουμε!»

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz