Connect with us

EDITOR

Οι απογοητευμένοι Βασίληδες της Συμμαχίας ψάχνουν “Πνοή”;

Published

on

 

Δοκίμασαν και απέτυχαν. Δις. Αδυνατώντας να προχωρήσουν στην διαδικασία της αυτοκριτικής αναζητούν μετερίζι άλλο για να στεγάσουν την πολιτική τους φιλοδοξία. Ξεχνώντας ότι το πρόβλημα δεν ήταν ο συνδυασμός, ο ένας μάλιστα δοκίμασε δύο διαφορετικούς, αλλά οι ίδιοι. Οι πολίτες δεν επέλεξαν τα πρόσωπα. Ηχηρή απόδειξη; Επέλεξαν τους επικεφαλής αλλά όχι τα πρόσωπα των Βασίληδων. Αδύναμοι ακόμα και σήμερα για την διαδικασία της αυτοκριτικής, αναζητούν ενόχους, αιτίες και κηρύττουν πολέμους! Λάβαρα υψώσουν! Επαναστάσεις ξεκινούν! Χωρίς να στρέφουν το βλέμμα πίσω, χωρίς να βλέπουν πως κάνεις άλλος δεν είναι διατεθειμένος να πολεμήσει. Σ έναν πόλεμο δίχως αιτία. Πλην βεβαίως της πικρίας η οποία μάλλον δεν αποτελεί αιτία πολέμου των πολλών.

 

Στην έξαψη της μάχης και της επιβολής (στον λαό;) προχωρούν σε «αποκαλύψεις». Επιχειρούν να κεντρίσουν ενδιαφέρον. Να μοσχοπουλήσουν μυστικά και να προκαλέσουν διαπραγματεύσεις.

 

Ο ένας Βασίλης τα έχει ήδη καταφέρει. Τη μία φορά φωτογραφήθηκε με επικεφαλής αντίπαλης παράταξης. Πριν λίγες μέρες  εθεάθη με τον ίδιο επικεφαλής να συνδιαλέγεται σε κατάστημα του συνοικισμού για ώρα και βάλε. Ο έτερος Βασίλης επίσης λέγεται ότι έχει πετύχει συνάντηση. Κάποιοι υποστηρίζουν πως έχουν δοθεί και χέρια. Ήταν βλέπεις και η εξέλιξη του 8-8-7. Της νέας συνθήκης στο ΔΣ.

 

Σ εκείνο το ΔΣ που εκτός από την  ανεξαρτητοποίηση του Γιάννη Καρασάββα είχε και την πρώτη σφοδρή σύγκρουση των κύριων Σταυρέλη και Πνευματικού. Ο ψύχραιμος και μετρημένος Νίκος Σταυρέλης επιτέθηκε ανοιχτά. “Εμείς σε βγάλαμε Δήμαρχο, εμείς σε πάψαμε” τα λόγια που φέρεται να είπε στον πάλαι ποτέ Δήμαρχο του και σύντροφο του. Το μέτωπο που αποκαλύφθηκε είναι τεράστιο. Ο Αλέξανδρος Πνευματικός είναι δεδομένο, δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει Δήμαρχος ο Νίκος Σταυρέλης. Θα είναι δική του αποτυχία αν αυτό συμβεί. Για να την αποτρέψει δεν θα διστάσει να συνεργαστεί ακόμα και με το Βασίλη Νανόπουλο. Η προδοσία, έτσι θεωρεί την απόσχιση Σταυρέλη, δεν θα λάβει ποτέ συγχωροχάρτι και πάντα θα ζυγίζει περισσότερο απ οποία άλλη συμφωνία, ακόμα και με μια με τον νυν Δήμαρχο.

 

Ο Νίκος Σταυρέλης θέλει να γίνει Δήμαρχος . Για ν αποδείξει πως μπορεί. Πως δεν είναι το νούμερο 2 και ως εκεί. Θέλει ν αποδείξει στον Αλέξανδρο Πνευματικό πως έκανε λάθος. Σ αυτόν τον αλληλοσπαραγμό ο μόνος κερδισμένος θα είναι ο νυν Δήμαρχος. Είτε γιατί θα δει έναν Πνευματικό στο πλευρό του είτε θα αποσπάσει ψήφους από τα δύο στρατόπεδα τα οποία έτσι κι αλλιώς μοιράζονται την ίδια δεξαμενή χωρίς καθόλου να βάλλουν εκείνη του νυν Δημάρχου. Η συστράτευση νέων στελεχών ή και παλιών είναι επιβεβλημένη. Εδώ έρχονται οι δύο Βασίληδες. Ο ένας απογοητευμένος από 2 επικεφαλής και μη εκλεγμένος και ο άλλος απογοητευμένος από τους πάντες.

 

Αν θα πάρουν την Πνοή που ζητούν; είναι άγνωστο αφού στη ζυγαριά θα μπουν πολλά. Αν θα δώσουν Πνοή με τη σειρά τους; ρίσκο αφού ο πρότερον βίος προσμετράται. Όσο κι αν οι συγκυρίες συμβάλουν οι επιτυχίες ή οι αποτυχίες ανήκουν στα πρόσωπα.

 

Κι αν από κει δεν ξεκινήσουν οι Βασίληδες μάλλον και στον επόμενο σταθμό θα παραμείνουν στην προβλήτα.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz