Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σταυρέλης: Κάνουμε όσα υποσχεθήκαμε – Απολογιστική συνέντευξη των πρώτων 44 ημερών

Published

on

Απολογισμό όλων των δράσεων της διοίκησής του, κατά τις πρώτες 44 ημέρες, έκανε σήμερα το πρωί ο Νίκος Σταυρέλης. Ο δήμαρχος Κορινθίων κατέθεσε ένα προς ένα όλα όσα έγιναν, ενώ έδωσε και ορισμένες καινούργιες ειδήσεις.

Βασικός άξονας όσων είπε ο κ. Σταυρέλης ήταν η υλοποίηση των δεσμεύσεών του: «Δίνουμε το παρών στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων -και όχι μόνο- σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταθέσαμε και κρατάμε ανοιχτή την πόρτα του δημαρχείου για όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως έχει αυτή την δυνατότητα της άμεσης επικοινωνίας με τους δημότες, ακριβώς επειδή τήρησε μία ακόμα δέσμευσή του που είναι η αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων.

Σε ό,τι αφορά τις επαφές που έκανε αυτές τις 44 μέρες με πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη για να συζητήσει θέματα του δήμου ο κ. Σταυρέλης αναφέρθηκε:

  • Στην συνάντηση με τον Νίκο Ταγαρά για να διασφαλίσει την χρηματοδότηση των 50 εκατομμυρίων για τα αποχετευτικά του δήμου Κορινθίων. Τα διασφαλίσαμε και πάμε να πάρουμε κι άλλα
  • Στην συνάντηση με τον Χρίστο Δήμα έγινε συζήτηση για την παραχώρηση ενός οικοπέδου, που ανήκει στην Εργατική Εστία, στο οικοδομικό τετράγωνο απέναντι από το 5ο δημοτικό σχολείο (σ.σ. στα Καλάμια). Στόχος είναι εκεί να γίνει το τριθέσιο ειδικό νηπιαγωγείο, ώστε να διαχωριστεί από το Ειδικό Σχολείο.
  • Στην συνάντηση με τον Γιώργο Φλωρίδη ζητήθηκε η παραχώρηση της πλατείας του Δικαστικού Μεγάρου προκειμένου να αναπλαστεί, στις τρεις πλευρές (Εθνικής Αντίστασης, Κολιάτσου και Κύπρου).
  • Στην συνάντηση με τον νέο περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό έγινε συζήτηση για το νέο πρόγραμμα 2024-2027 και τις δυνατότητες χρηματοδότησης που υπάρχουν.
  • γυμναστήρια τύπου «μπαλόνι»), αλλά και σε έργα πρόνοιας (στην συναντηση με τον Κώστα Πελετίδη στην Πάτρα).
  • Οι συναντήσεις με άλλους φορείς αφορούσαν τις παραχωρήσεις στρατοπέδων (Κεχριές για να εγκατασταθεί η μονάδα αφαλάτωσης και τα 30 στρέμματα στο 6ο ΣΠ για να δημιουργηθεί όρχος για τα αυτοκίνητα του δήμου), αλλά και την παραχώρηση ενός ακόμα ακινήτου στην οδό Δαμασκηνού για να γίνει ένα ακόμα Νηπιαγωγείο.

 

Από εκεί και πέρα ο κ. Σταυρέλης αναφέρθηκε στην διαχείριση των ογκωδών που παραμένει ένα μεγάλο πρόβλημα με την λύση να μην είναι σε κοντινό ορίζοντα, καθώς δεν υπάρχει ενεργή σύμβαση και η έγκριση του προϋπολογισμού θα αργήσει. Θα υπάρξει ωστοσο κατά τον Μάιο διαγωνισμός 500.000 που θα δώσει οριστικά λύση. Μέχρι τότε τα ογκώδη «αποθηκεύονται» στον χώρο που προορίζεται να γίνει το πράσινο σημείο με σκοπό να μεταφερθούν στον εργολάβο που θα αναλάβει την διαχείρισή τους.

Σε εξέλιξη είναι ήδη η κατασκευή των πεζοδρομίων σε δρόμους της Κορίνθου, ενώ και στο δημοτικό θέατρο η αποκατάσταση των ζημιών είναι στο 90%.

Τέλος, ο κ. Σταυρέλης έκανε ξεχωριστή αναφορά για το Καρναβάλι σημειώνοντας ότι φέτος, λόγω της απουσίας προϋπολογισμού, θα στηριχτεί σε χορηγίες και εθελοντισμό.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz