Connect with us

EDITOR

To Πάσχα οι εκταμιεύσεις από την Περιφέρεια για τους εμπόρους – 122.000 για πλατφόρμα εμπορίου

Published

on

Την καλή είδηση της εκταμίευσης των ποσών που προβλέπει το πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» πήραν χθες οι έμποροι και της Κορίνθου στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψεις της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.  Η εκταμίευση σύμφωνα με τα λεγόμενα Νίκα θα γίνει μετά  το Πάσχα. Οι επιχειρήσεις αναμένουν τα συγκεκριμένα ποσά ως “μάννα” αφού όλο το προηγούμενο διάστημα είδαν τους τζίρους να καταποντίζονται και την επιβίωση τους να αμφισβητείται.
“Στην διαδικτυακή συνάντηση από την μεριά της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εκφράστηκε ο εύλογος προβληματισμός και η ανησυχία για την επόμενη μέρα του μικρομεσαίου επαγγελματία, καθώς τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν είναι πολλά. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας ζήτησε την αρωγή του Περιφερειάρχη για την στήριξη του κλάδου μας προκειμένου να ξεπεράσουν όσες περισσότερες μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις τον σκόπελο της ύφεσης αυτή την δύσκολη περίοδο. Είναι ανάγκη να βοηθηθούν οι ευάλωτοι για να περιοριστούν οι απώλειες και τα λουκέτα στις επιχειρήσεις.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κατέγραψε τα ζητήματα που έχουν προκύψει λόγω του κορωνοϊού και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στο βαθμό του δυνατού, ώστε η κοινωνία μας να καταφέρει να ορθοποδήσει και να βαδίσει προς μια κανονικοποίηση.
Επίσης  η Περιφέρεια στο πλαίσιο της στήριξης της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης νέων καινοτόμων τεχνολογιών, πρόκειται, μέσω του Προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, να διαθέσει 122.000 ευρώ για τη δημιουργία πλατφόρμας ηλεκτρονικής πληροφόρησης για θέματα εμπορίου, την οποία θα διαχειρίζεται η Ομοσπονδία μέσω μνημονίου συνεργασίας.
Ο Περιφερειάρχης ζήτησε προτάσεις από την πλευρά της Ομοσπονδίας για το ΕΣΠΑ ενώ ο διάλογος και οι συναντήσεις θα συνεχιστούν.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz