Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα περισσότερα ξενοδοχεία κατά την τρέχουσα περίοδο, ξεκίνησαν τη σεζόν, με τους Έλληνες να αποτελούν την πλειονότητα των επισκεπτών στις αρχές του μήνα – λόγω Πάσχα- και από τα μέσα Μαΐου να αναμένουν τις τουριστικές ροές των ξένων επισκεπτών.

Σύμφωνα με παράγοντες του κλάδου, για την περίοδο του Πάσχα οι κρατήσεις κυμάνθηκαν σε υψηλά επίπεδα τόσο σε νησιά που αποτελούν παραδοσιακούς προορισμούς, όπως η Κέρκυρα αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, όπως η Μονεμβασιά ή η Καλαμάτα. Αυξημένα έως και 20%, εμφανίζονται και τα οργανωμένα πακέτα διακοπών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

 

Σε ό,τι αφορά τους ηπειρωτικούς προορισμούς υψηλές πληρότητες εμφάνισαν, περιοχές της Πελοποννήσου, όπως η Μονεμβασία, το Ναύπλιο, η Καλαμάτα αλλά και το Λεωνίδιο. Αυξημένη ζήτηση παρουσίασαν και περιοχές στην υπόλοιπη χώρα, όπως το Μέτσοβο, η Ναύπακτος και τα Ιωάννινα.

Αρκετοί ήταν επίσης οι Έλληνες οι οποίοι προτίμησαν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για το Πάσχα, επιλέγοντας ως προορισμούς κατά κύριο λόγο, πόλεις όπως η Λισαβώνα, το Παρίσι, η Ρώμη, η Μάλαγα, η Βαρκελώνη αλλά και το Βερολίνο και η Φρανκφούρτη.