Connect with us

EDITOR

Σε αναζήτηση υποψηφίου ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας – Γιατί αποχώρησε ο Κασίμης;

Published

on

Για την ανακοίνωση της εκλογής νέου συντονιστή τι να γράψει κανείς; Όταν έχει προηγηθεί η είδηση ύπό μορφή πληροφοριών πως έχουν παραιτηθεί ο Συντονιστής και η αναπληρώτρια συντονίστρια και κατόπιν 48 ωρών (του δημοσιεύματος και όχι των διαδικασιών) έρχεται η επίσημη ενημέρωση της Νομαρχιακής (προφανώς επειδή ήταν μονόδρομος) οτι υπήρξαν παραιτήσεις, οτι διενεργήθηκαν εκ νέου διαδικασίες και οτι εξελέγη νέος Συντονιστή, τότε κάθε σχόλιο περισσεύει για το πως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την δράση του σε τοπικό επίπεδο και το πως “χτίζει” την εκστρατεία του για την επανεκλογή του.

Θυμίζουμε πως στις πρώτες διαδικασίες οι ανακοινώσεις ακολουθούσαν η μια την άλλη, η δε εκλογή του Χαράλαμπου Κασίμη είχε παρουσιαστεί ως “μάννα εξ ουρανού”. Οι πρώτες μάλιστα ημέρες της εκλογής αυτής στιγματίστηκαν απο απανωτές επισκέψεις της νέας Νομαρχιακής σε φορείς και όχι μόνο και βεβαίως απο ανακοινώσεις επι παντός.

Οι δυο πρώτες κινήσεις Κασίμη «δείχνουν» διαθέσεις – «Μπούμερανγκ» η επίθεση στο Χρ.Δήμα;

Κατόπιν…σιγή! Έως και την είδηση που έσκασε προχθές το απογευματάκι και μιλούσε για “αθόρυβες παραιτήσεις” Κασίμη και Θελερίτη.  Για 24 ώρες ο ΣΙΡΙΖΑ μούδιασε. Χθες βράδυ εν τέλει σε μια λιτή ανακοίνωση ενημέρωσε για την παραίτηση Κασίμη, η παραίτηση της Μαρίας Θελερίτη δεν ισχύει και παραμένει, και την εκλογή του νέου συντονιστή κ.Ανδρέα Χασάπη. Ως λόγοι της παραίτησης Κασίμη ορίζονται οι αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις που μάλλον δεν πείθουν ιδιαίτερα, κυρίως επειδή αυτή η παραίτηση αποσιωπήθηκε. Το οτι παραμένει μέλος της Νομαρχιακής σημειώνεται προκειμένου να μην υπάρξουν περαιτέρω σενάρια.

Τα σενάρια αυτά όμως ήδη έχουν αρχίσει και πλέκονται κυρίως διότι, μετά την πρώτη φάση των επαφών και ανακοινώσεων στις οποίες είχε προχωρήσει ο τότε συντονιστής δίνοντας μια δυναμική στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και προοπτική, υπήρξε τέλμα. Και βεβαίως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται, σε τοπικό επίπεδο να μην έχει υποψήφιο που θα κατέλθει και θα διεκδικήσει με αξιώσεις, υποψήφιο ο οποίος θα μπορέσει να διεκδικήσει όχι απλά μια θέση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αλλά κάτι πολύ περισσότερο.

Δεν τον απασχολεί τον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν το μετρά; Πολιτικά δεν είναι ορθό. Κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει ξανά οφείλει να έχει σε τοπικό επίπεδο δυνατά ονόματα, στελέχη, υποψηφίους που θα στηρίξουν μια τέτοια εκστρατεία.

Στην Κόρινθο, ούτε οι ήδη καταγεγραμμένοι επιθυμούντες να είναι υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν σκέφτονται πια τον μανδύα του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό θα πρέπει να ανησυχήσει πολλούς. Όπως και η άτυπη συνεργασία του Γιώργου Δέδε στην Περιφέρεια με την παράταξη Τατούλη τελευταίως. Αν και…πότε ο Γιώργος υπήρξε ΣΥΡΙΖΑ;

 

 

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz