Connect with us

EDITOR

Οι δυο πρώτες κινήσεις Κασίμη «δείχνουν» διαθέσεις – «Μπούμερανγκ» η επίθεση στο Χρ.Δήμα;

Published

on

Η έλευση Κασίμη στα τοπικά πράγματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν επιλογή τυχαία αλλά απολύτως στοχευμένη, το έχουμε γράψει εξ αρχής.  Ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ξεκάθαρα την διάθεσή του να περάσει από την εποχή της ατολμίας στην εποχή της παρέμβασης. Η αλήθεια είναι πως επί ημερών Παπασταμόπουλου η παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα τοπικά πράγματα ήταν υποτυπώδης, παρουσία που σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να «υπηρετήσει» την κυβερνητική αξίωση.

Η αλλαγή στο πρόσωπο έγινε, η αλλαγή στην γραμμή φάνηκε. Και μάλιστα πολύ γρήγορα!

Η πρώτη ανακοίνωση επι ημερών Μπάμπη Κασίμη ως συντονιστή ήταν «επίθεση». Επίθεση κατά μέτωπον στον Βουλευτή Κορινθίας και Υπουργό Χρίστο Δήμα. Αιχμή του δόρατος μια φράση στην οποίαν η ελληνική κοινωνία κατά καιρούς αντιδρά ωστόσο δεν την απεμπολεί από την πολιτική της στάση, την φράση «κατόπιν ενεργειών μου».

« Οι «άριστοι» του «επιτελικού κράτους» στο νομό μας, δεν μπορούν να αποτινάξουν από πάνω τους τον παλαιοκομματισμό τους ούτε την εμμονή τους στον ιδιωτικό τομέα. Με ένα μεγαλοπρεπές «Κατόπιν ενεργειών μου» ο Υφυπουργός και Βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Δήμας, επιλέγει να ‘επιλύσει’ το αίτημα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου για την κάλυψη του κόστους 300 αντιδραστηρίων τεστ αντισωμάτων Covid-19, ζητώντας (επαιτώντας;) χορηγία από έναν από τους μεγαλοκλινικάρχες, τους οποίους θυμίζουμε η κυβέρνηση τους έχει προικίσει με 30.000.000 ευρώ» αναφέρει η ανακοίνωση που εστάλη στα ΜΜΕ το βράδυ της Τετάρτης, 4 ημέρες (;)  μετά την ανάρτηση του Χρίστου Δήμα στα social media για την παρέμβαση.  Η καθυστέρηση δεν θεωρείται τυχαία αφού η ανακοίνωση εξεδόθη την ημέρα που ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το κυβερνητικό του πλάνο για την υγεία, για το νέο ΕΣΥ. «Παλαιοκομματισμός και πελατειακά αλισβερίσια εξωθεσμικού χαρακτήρα από συνδικαλιστικούς και πολιτικούς παράγοντες που δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Δυο κόσμοι, δυο πολιτικές. Από την μία η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για ένα δημόσιο σύστημα υγείας με γενναία δημόσια στήριξη και από την άλλη, ένα σύστημα υγείας ανίσχυρο, απροστάτευτο, υπέρ των ιδιωτών».

 Η ανακοίνωση εξέπληξε! Η ολομέτωπη επίθεση έδειξε πως ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά την αποδόμηση των ενεργειών των στελεχών του κυβερνώντος κόμματος και συνολικά της κυβέρνησης επιδιώκοντας να αποδείξει πως ασκεί ουσιαστική αντιπολίτευση, να αποδείξει πως η επιστροφή του στην εξουσία είναι μονόδρομος. Άλλωστε, το έδαφος που έχει χαθεί στην Κορινθία όλο το προηγούμενο διάστημα είναι μεγάλο και για να καλυφθεί (αν καλυφθεί) χρειάζονται αιχμηρές παρεμβάσεις και συγκρούσεις.

Αυτή ήταν πραγματικά μια αιχμηρή παρέμβαση. Και οδήγησε στην πρώτη σύγκρουση!

Όχι όμως με τον Χρίστο Δήμα ο οποίος δεν έχει αντιδράσει( και δεν αναμένεται να το πράξει) αλλά με το σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Κορίνθου, σύγκρουση που προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επεδίωκε.

Η ανακοίνωση από τον Πρόεδρο Παντελή Αρβανιτάκη αιχμηρή και όχι αδίκως θα έλεγε κανείς!

Με την φράση  «Το Νοσοκομείο μας και οι εργαζόμενοι απαιτούν μεγαλύτερο σεβασμό, ουσιαστική στήριξη και όχι φθηνά κομματικά παιχνίδια» ο σύλλογος εργαζομένων μετατρέπει την επίθεση σε «μπούμερανγκ» και καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ υπόλογο αφού επέλεξε σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη, περίοδο πανδημίας, να επιτεθεί στο νοσοκομείο και το σύλλογο εργαζομένων.

«Την ημέρα που σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ 2.702 κρουσμάτων στη χώρα μας για το 2021, ο Σύριζα Κορινθίας αποφάσισε να επιτεθεί στον Σύλλογό μας και στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, το οποίο εδώ και έναν χρόνο δίνει μια μεγάλη μάχη που ξεπερνά τα όρια του Νομού μας.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση του, το Δημόσιο Νοσοκομείο «αντιμετωπίζει τον κάθε ασθενή ανάλογα με το πορτοφόλι του», φράση που δηλώνει τον τρόπο για το πως αντιλαμβάνονται την Δημόσια Υγεία. Τις τελευταίες 3 εβδομάδες η κατάσταση στον Νομό Κορινθίας δυσκόλεψε δραματικά.

Ο Σύλλογος μας, προκειμένου να ανταποκριθούν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου με ασφάλεια στα νέα δεδομένα του COVID19 έκανε ένα αίτημα βοήθειας προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτή του Νομού μας Χρίστο Δήμα να στηρίξει την προσπάθειά μας, ο οποίος ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα μας, μεσολάβησε ώστε ο Όμιλος Ιατρικού Κέντρου Αθηνών να καλύψει το κόστος 300 αντιδραστήρων τεστ αντισωμάτων covid-19 για όλους τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Αυτή η παρέμβαση, που αφορά στην κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κορίνθου, την ώρα της πιο κρίσιμης στιγμής για την πατρίδα και την υγεία όλων μας χρησιμοποίησε ως αιτία ο ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας για να επιτεθεί στο ίδιο το Νοσοκομείο, τους εργαζόμενους και τον Σύλλογό μας. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση του συλλόγου χωρίς να καταγράφεται ως σήμερα απάντηση εκ της Νομαρχιακής.

 

«Νέα γραμμή και στα Δημοτικά πράγματα;

Ως δεύτερη παρέμβαση πιστώνεται στο νέο συντονιστή της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ η ανακοίνωση της παράταξης του δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου «ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ» για το θέμα του ΧΑΔΑ Χιλιομοδίου. Πρόκειται για την πρώτη ανακοίνωση που εκδίδει στα δυο σχεδόν χρόνια παρουσίας της στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη, είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται Γραφείο Τύπου της παράταξης, η πρώτη φορά που γίνεται μια ουσιαστική, στοχευμένη παρέμβαση στα δημοτικά πράγματα. Η χρονική στιγμή δεν λογίζεται ως «τυχαία», έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Μπάμπη Κασίμη και λειτουργεί  ενδεχομένως στην κατεύθυνση «οργάνωσης» των ανθρώπων που τοπικά εκφράζουν οι πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και που ως σήμερα λειτουργούν άναρχα, αποσπασματικά και σε πολλές περιπτώσεις με λόγο που στερείται γνώσεων και επιχειρημάτων. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση ανατρέπει όλα αυτά, μια νέα γραμμή χαράσσεται και στα δημοτικά πράγματα εκεί όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να έχει λόγο και πρωταγωνιστικό ρόλο, έως ότου φτάσει και στην επιλογή του προσώπου (το σενάριο Δέδε έχει απομακρυνθεί).

 

Τα κέρδη και οι ζημίες των δυο πρώτων κινήσεων θα φανούν καθώς και το εάν πίσω από την 2η πραγματικά βρίσκεται ο νέος Συντονιστής. Σίγουρα όμως αναμένονται και άλλες διαμορφώνοντας  ένα νέο σκηνικό, με πολλές παραμέτρους και ενδιαφέρον έντονο.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz