Connect with us

Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό είναι το κελί της – Το μονό κρεβάτι, η ατομική ντουζιέρα και τα κολάζ στους τοίχους [Βίντεο]

Published

on

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας για την υπόθεση της Πάτρας και την κρατούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Για έκτη ημέρα η 33χρονη βρίσκεται κρατούμενη στις φυλακές Κορυδαλλού σε ειδικό κελί. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκπομπή του Mega ”Χαμογέλα και πάλι”, πρόκειται για ένα ειδικό χώρο προκειμένου να μην υπάρχει κίνδυνος από τις άλλες κρατούμενες, αλλά και να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κάνει κακό στον εαυτό της.

Πως είναι το κελί της

Η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται στον πρώτο όροφο απέναντι από τα κελιά των Πυρήνων της Φωτιάς και της 17 Νοέμβρη. Στο δωμάτιο υπάρχει ένα μονό κρεβάτι, ατομική ντουζιέρα, τα κολάζ στους τοίχους, όπως φαίνονται στις φωτογραφίες, προϋπήρχαν και έξω ακριβώς υπάρχει ένα καρτοτηλέφωνο και προβλέπεται ατομικός προαυλισμός.

 

Η κατηγορουμένη σήμερα το πρωί, συναντήθηκε με την Εισαγγελία Αθηνών για τρεις ώρες, επρόκειτο για μια αναγνωριστική συνάντηση. Η εισαγγελέας ήθελε να δει τι περίπου έχει στο μυαλό της η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη κατηγορουμένη ζήτησε να μάθει τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Σημειώνεται πως στο πρώτο επισκεπτήριο που είχε με την οικογένειά της, οι συγγενείς της, της πήγαν 100 ευρώ, μία τηλεόραση με κεραία, ρούχα ενώ η κατηγορουμένη έχει δανειστεί ορισμένα λογοτεχνικά βιβλία από την βιβλιοθήκη των φυλακών.

Πώς μπορεί να καταδικαστεί σε 15 χρόνια αντί για ισόβια αν κριθεί ένοχη

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος, εξήγησε μιλώντας στο Mega, πως αν η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου προβεί σε ομολογία της πράξης της ενδέχεται να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, με αποτέλεσμα η ποινή της να φτάσει τα 15 χρόνια, από τα 25 που είναι τα ισόβια.

“Οι αναλύσεις των ψυχολόγων πάνω στη συμπεριφορά των κατηγορουμένους δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία, γιατί στα δικαστήρια κοιτάνε τα στοιχεία” δήλωσε ο δικηγόρος, εξηγώντας πως στην υπόθεση της Πάτρας, η έλλειψη συναισθήματος από την 33χρονη μητέρα δεν είναι στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στην ενοχή. Ο κ. Δημητρακόπουλος επισήμανε πως σοβαρά στοιχεία είναι τα ιατροδικαστικά, σημειώνοντας πως η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου ήρθε μετά την εύρεση της κεταμίνης.

Κατόπιν, είπε πως στην περίπτωση μίας ομολογίας και συνάμα ειλικρινής μεταμέλειας από την πλευρά της κατηγορουμένης μπορεί να συνεκτιμηθεί από το δικαστήριο και να της αναγνωριστεί ελαφρυντικό, το οποίο έχει συνέπειες ευεργετικές για έναν κατηγορούμενο, καθώς η ποινή φτάνει τα 15 χρόνια, από τα 25 που αντιστοιχούν στα ισόβια.

Ο δικηγόρος σημείωσε πως μετά την τελευταία απόφαση της Ολομελείας του Αρείου Πάγου τα ελαφρυντικά σε τόσο σοβαρά αδικήματα δύσκολα θα αναγνωρίζονται από τα δικαστήρια γιατί ο Άρειος Πάγος έβαλε μία παράμετρο που λέει ότι η ποινή θα πρέπει να είναι ανάλογη της προσβολής που κάνεις στα έννομα αγαθά του ανθρώπου.

thetoc.gr

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz