Connect with us

EDITOR

Π.Μεταξάς: Δεν «τρόλαρα» με το «μπράβο» στην δημοτική αρχή

Published

on

  • Δήλωση στήριξης από τον επικεφαλής της Αμφικτιονίας στην αρχή Νανόπουλου με αστερίσκο κριτικής

Σχόλια, αντιδράσεις και διαφόρων ειδών ερμηνείες προκάλεσε το δημόσιο «μπράβο» του Παναγιώτη Μεταξά, πρώην Αντιπροέδρου του ΚΕΠΑΠ δ. Κορινθίων  στην δημοτική αρχή Νανόπουλου. Το σχόλιο έγινε στην διάρκεια της live μετάδοσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορινθίων με αντικείμενο την ψήφιση του προϋπολογισμού και ειδικότερα στο σημείο αναφοράς και ανακοίνωσης των έργων που αφορούν τα ταρτάν σε Κόρινθο και Χιλιομόδι.

«Δεν τρόλαρα, το εννοούσα» θα πει ο Παναγιώτης Μεταξάς στο My Radio 89,6 και την εκπομπή του Θύμιου Τσαρμπού. «Επώνυμα την ώρα του δημοτικού συμβουλίου ακούγοντας ότι υπάρχει επανεκκίνηση των 2 μεγάλων και οραματικών έργων για τον αθλητισμό, ειδικά για το Χιλιομόδι, που αφορά τα ταρτάν, έγραψα δημοσίως μπράβο στη δημοτική αρχή και σε όσους συνέβαλαν. Ήταν κάτι που είχαμε τρέξει στη θητεία μου στο ΚΕΠΑΠ.

Ήταν δυο μεγάλα έργα της τάξεως των 660 χιλιάδων ευρώ , μέσα από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» όχι από τα ταμεία του δήμου κι αυτό είναι σημαντικό. Είχαν ενταχθεί στις 15/5/19 και για 18 μήνες ήταν εντελώς χαμένα! Όφειλα να πω ένα μπράβο σε όσους μεσολάβησαν για να επανεκκινηθούν.

Είδα και άλλα έργα να προχωρούν όπως η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου. Είναι καλό ότι υπάρχει συνέχεια. Φεύγουν λίγο ως δημοτική αρχή, και μου δημιουργεί ευχάριστη έκπληξη, από το θα σχεδιάσουμε θα δούμε και είναι για το γενικό καλό ότι υπάρχει η συνέχεια.»

Η παραφιλολογία και η ερμηνεία περί ενός «μπράβο» ειρωνικού ξεκίνησε επειδή ο Παναγιώτης Μεταξάς από την έναρξη της θητείας της νέας δημοτικής αρχής στέκεται κριτικά, αναδεικνύοντας ζητήματα που αφορούν όχι μόνο τον Αθλητισμό αλλά και την καθημερινότητα, τον Πολιτισμό, την Αρχαία Κόρινθο. Αυτή η κριτική βέβαια, ειδικά για την Αρχαία Κόρινθο, χαρακτηρίζεται από πολλούς ως «επιλεκτική» αφού  δεν κατεγράφη ποτέ από τον ίδιον το διάστημα της προηγούμενης αρχής της οποίας βεβαίως ήταν μέλος.

Ο ίδιος, ενθυμούμενος τα μικρά του χρόνια απαντά. « Πάντα διάβαζα από τις εφημερίδες την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ διότι είχε έναν πλουραλισμό. Στην τελευταία σελίδα έγραφε «Στηρίζουμε την Κυβέρνηση, ελέγχουμε την εξουσία». Ας στηρίξουμε τώρα την δημοτική αρχή να πάει κάποια πράγματα μπροστά προς όφελος των πολιτών και εδώ είμαστε να την κριτικάρουμε και να την ελέγχουμε.»

Η Αμφικτιονία , τα πρώτα ονόματα  και το «φλερτ» με την παράταξη Πνευματικού

Το «μπράβο» βέβαια δεν είναι το μοναδικό θέμα που έχει φέρει στην επικαιρότητα τον Παναγιώτη Μεταξά. Πριν από ένα χρόνο στην αυτοδιοικητική καθημερινότητα μας μπήκε η «Κορινθιακή Αμφικτιονία», ένα logo με την Κορινθιακή Τριήρη και μια σειρά ονομάτων τα οποία στη συνέχεια αποσύρθηκαν. «Είμαστε μια πολιτική οργάνωση που ερχόμαστε να καλύψουμε το κενό που υπάρχει στο δήμο.

Κενό οράματος, προτάσεων και διαλόγου» αναφέρει ο κ.Μεταξάς συνιστώντας για τα ονόματα σε όλους υπομονή αφού οι ανακοινώσεις θα γίνουν στα τέλη Φεβρουαρίου. «Το καταστατικό μας , το Portal και το facebook της Αμφικτιονίας θα είναι έτοιμα στα τέλη Φεβρουαρίου. Θ ανακοινωθούν τα 9 μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής τα οποία δεν θα είναι υποψήφιοι και 10 ονόματα υποψηφίων.»

Η Αμφικτιονία επιδιώκει να είναι η «άλλη πρόταση» στο δήμο Κορινθίων. Οι επαφές και οι διεργασίες είναι σε εξέλιξη και δεν αποκλείουν στελέχη από τις παρατάξεις που σήμερα βρίσκονται στο δημοτικό συμβούλιο. Τα «πηγαδάκια» μιλούν για  επαφές ιδιαίτερα με στελέχη του πρώην Δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού, γεγονός που δεν διαψεύδει ο Παναγιώτης Μεταξάς. «Είναι λογικό να έρχομαι σ επαφή με ανθρώπους που είναι στα κοινά και έχουν προσφέρει. Που έχουν αξιακό σύστημα. Δεν αφορά η επαφή αυτή μόνο με την παράταξη του πρώην δημάρχου αλλά με όλες τις παρατάξεις, τις 3 που θεωρώ ως αυτοδιοικητικές.»

Oι επαφές αυτές βέβαια δεν αφορούν εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να σημειωθεί.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz