Connect with us

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ: Τι ψηφίσαμε για Δημοτική Αγορά, Στρατόπεδο και Μουσείο Μικρασιατών

Published

on

 

Τις θέσεις της για τα τρία βασικά ζητήματα της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου (Διαπαραταξιακή για Στρατόπεδο, Μικρασιατικό Μουσείο, Δημοτική Αγορά) παρουσίασε με δελτίο Τύπου η Πράσινη Πόλη, η οποία ψήφισε αντίστοιχα ΝΑΙ – ΑΠΟΧΗ – ΟΧΙ, αντίστοιχα, σε καθένα από αυτά.

ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

Συμφωνήσαμε να συμμετέχουμε στην διαπαραταξιακή επιτροπή που θα διεκδικήσει εξ’ ολοκλήρου το στρατόπεδο Καλογερογιάννη. Πρόεδρος της επιτροπής οι κ.κ. Γ. Παπαβενετίου (πρόεδρος Δ.Σ.), Ν. Σταυρέλης, Δ. Πρωτοπαπάς και Αλ. Γκουριώτης. Ο κ. Β. Νανόπουλος επροτάθη αλλά αρνήθηκε τη συμμετοχή του.

Η Πράσινη Πόλη περιμένει να δει το αυστηρό πλαίσιο της διαπραγμάτευσης.

Όλα τα άλλα θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ  ΣΤΕΓΗ

Διαλέξαμε να απέχουμε από την ψηφοφορία, γιατί για άλλη μια φορά δεν μας εδόθησαν εισηγήσεις, ούτε έγινε παρουσίαση από τη Δημοτική αρχή των σχεδίων της Μικρασιατικής Στέγης!

Επισημάναμε ότι ένα εμβληματικό κτήριο δεν μπορεί να γίνεται χωρίς Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό και μάλιστα με τα σχέδια του 2013! Ρωτήσαμε πως θα προσαρμόσουν το κτήριο της τότε μελέτης του Αρχιτέκτονα κ.Γαλλίκα  με δεδομένο ότι η αλλαγή στο σχέδιο πόλης έγινε το 2024;

Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι είναι παραπλήσιος ο συντελεστής δόμησης! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!!

Θεωρούμε ότι το σχέδιο αυτό δεν επαρκεί για τις ανάγκες της Μικρασιατικής Στέγης και ζητήσαμε να υπάρξει  ένας ειδικός που θα πρέπει να κάνει ανάλυση των κειμηλίων για να δούμε τους χώρους και τις χρήσεις. Σε αυτό συμφώνησε και η κα. Β. Ευστρατιάδου η οποία έθεσε και το θέμα της αύξησης της επισκεψιμότητας!

Η Πράσινη Πόλη λέει ΝΑΙ στην κατασκευή του κτηρίου, αλλά διαφωνεί με τη θέση του διότι αφενός δεν ικανοποιούνται οι ανάγκες της Μικρασιατικής Στέγης όπως αναλύθηκαν και αφετέρου για να έχουμε ένα αξιοπρεπές κτήριο με επισκεψιμότητα, θα πρέπει να υπάρχει επαρκής χώρος στάθμευσης και προσβασιμότητα χωρίς προβλήματα.

Η θέση μας είναι να κατασκευασθεί το κτήριο αυτό στην περιοχή του στρατοπέδου στην Ποσειδωνία, διαφορετικά στο στρατόπεδο Καλογερογιάννη.

Ωστόσο δεν θα έρθουμε σε αντίθεση με το όνειρο των Μικρασιατών σεβόμενοι τον αγώνα τους!

ΑΝΑΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΑΥΡΕΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Ψηφίσαμε όχι στην οπισθοδρόμηση και στα αναχρονιστικά σχέδια του 2013 , που έβγαλε από τα χρονοντούλαπα η νέα Δημοτική Αρχή, χωρίς να έχουν να μας παρουσιάσουν τίποτα το ουσιαστικό και καινοτόμο! Το παράδοξο είναι ότι δεν υπήρχε καν εισήγηση μα ούτε και σχέδια, ούτε κτιριολογικό πρόγραμμα και  χρήσεις, καμία συμμετοχή φορέων για διαβούλευση!!

Αυτή είναι η «σύγχρονη αντίληψη» για το μέλλον της Πόλης μας!!!

Είναι αδιανόητο για την Πράσινη Πόλη να επαναφέρουμε σχέδια για τη Δημοτική Αγορά που έχουν ήδη απορριφθεί στη συνείδηση των Κορινθίων μόνο και μόνο για να φανεί ότι κάνουμε έργο!

Δεν μπορούμε να απαντάμε στις σύγχρονες προκλήσεις το 2024 με σχέδια του 2013!  Ο σύλλογος Αρχιτεκτόνων παρόλη την παρέμβασή του δεν εισακούσθη! Αγνοείται για άλλη μια φορά η γνώμη των ειδικών!

Η πρότασή μας για Αρχιτεκτονικό Διαγωνισμό όπως γίνεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες απερρίφθη!

Η επιλογή του Δημάρχου Ν.Σταυρέλη να προχωρήσει με όποιο τρόπο χωρίς αναπτυξιακό στόχο, όραμα και προοπτική για το μέλλον της Κορίνθου, σηματοδοτεί την οπισθοδρόμηση και τον μαρασμό!

Η επισκεψιμότητα που διακαώς περιμένουν οι επιχειρηματίες και οι έμποροι στο κέντρο της Kορίνθου θα αργήσει για πολλά χρόνια ακόμα!

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ θα παρουσιάσει την πρότασή της για τη Δημοτική Αγορά!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz