Connect with us

EDITOR

Πνευματικός: “Το Κιάτο είχε δικαίωμα να πάρει νερό” – Τα «γυρνάει» ο πρ. Δήμαρχος μετά την συνέντευξη του νυν – 

Published

on

Από την συνέντευξη του Αλέξανδρου Πνευματικού ως Δημάρχου στις 8 Μαρτίου 2018.

Αλλαγή στάσης και για την καταλληλότητα του νερού. Μιλά σήμερα για νερό που δεν είναι αποκλειστικά Στυμφαλίας ο Αλέξανδρος Πνευματικός ενώ στις 19 του μήνα στην πρώτη του ανάρτηση μιλούσε ξεκάθαρα για ΜΗ ΠΟΣΙΜΟ ΝΕΡΟ

Τρείς ολόκληρες ώρες χρειάστηκε για να απαντήσει ο πρώην Δήμαρχος στον νυν. Η ανάρτηση στο διαδίκτυο μακροσκελής ( και αυτή) και συνοδεύεται από φωτογραφία που ο Βασίλης Νανόπουλος είχε αναρτήσει στο χρονολόγιο του το στις 9 Αυγούστου 2019.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός για 3 ώρες φαίνεται να περιηγήθηκε στο προφίλ του Δημάρχου στο facebook ώστε να βρει την φωτογραφία που για τον ίδιον «καίει» το Βασίλη Νανόπουλο ΑΝ ΚΑΙ αυτή η φωτογραφία είναι αναρτημένη ΔΗΜΟΣΙΑ από τον ίδιο το Δήμαρχο απεικονίζοντας τον ίδιον, το Δήμαρχο Σικυωνίων, τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ και τον τοπικό πρόεδρο με την λεζάντα «Συνάντηση στη Στυμφαλία με θέμα συζήτησης το νερό».

Που το μεπτόν άραγε; Οι άμεσα εμπλεκόμενοι συζητούν για το πολύτιμο αγαθό το οποίο καλούνται να διαχειριστούν. Βέβαια, για τον πρώην Δήμαρχο σαφώς και είναι μεμπτόν αφού είχε πολλάκις επιλέξει την πολεμική με το δήμο Σικυωνίων, τη Στυμφαλία και τους πολίτες της.

8 Μαρτίου 2018 δήλωνε σε συνέντευξη τύπου ο πρώην Δήμαρχος  : Σε αυτό τον πόλεμο η Κόρινθος θα είναι ο νικητής και θα ζητήσει να πάρει και τις εφεδρείες!

  Εγώ θα πω δυνατά ο Δήμος Κορινθίων πλέον είναι σε ισχυρή θέση. Έχει κερδίσει όλες τις υποθέσεις που εκκρεμούσαν στο συμβούλιο της επικρατείας. Ακόμα και αυτές που είχε υποβάλει ο κύριος Σταματόπουλος εναντίον του Δήμου. Η θέση μας είναι πανίσχυρη .Δεν έχουμε υλοποιήσει τα έργα όλα που προβλέπονται από τις αποφάσεις αλλά θα τα υλοποιήσουμε στο προσεχές διάστημα. Διαφωνούμε κάθετα με αυτό που αναφέρει που και ο ίδιος στα έγγραφα του δεν το διεκδικεί. Στα πλαίσια καλού κλίματος συμφωνήσαμε το 2013 να υδροδοτηθεί ο Δήμος Σικυωνίων από τη λίμνη Στυμφαλίας. Τα νερά που υπάρχουν στην περιοχή είναι αρκετά.

Σήμερα υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη που μιλάει για δυνατότητα να υδρεύσει το Κιάτο από τις πηγές της Ρίζας από το Νοέμβρη μέχρι το Μάρτη. Υπάρχει πρόβλημα εκεί και το ξέρουν στη Στυμφαλία ότι Νοέμβρη και Δεκέμβρη υπάρχουν προβλήματα τα τελευταίο χρόνια για την υδροδότηση. Αυτό είχαμε πάει να κουβεντιάσουμε στο Δημαρχείο του Κιάτου όμως εκεί το κλίμα ήταν επιεικώς απαράδεκτο.

Ακούσαμε για πρώτη φορά ότι τους χρωστάμε ανταποδοτικά χρήματα και πρέπει να κάνουμε προγραμματική σύμβαση να τους τα δώσουμε. Άναρχες κραυγές πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Ακούστε κάτι κύριε Σταματόπουλε απ ότι μαθαίνω δεν έχετε ρίξει στα χωριά εκεί ούτε ένα κιλό τσιμέντο σε Φενεό και Στυμφαλία δεν θα παίξουμε το επικοινωνιακό παιχνίδι που θέλετε εν όψει των εκλογών του 2019 να δημιουργήσετε συσχετισμούς μέσα από την συσπείρωση σε ψευτοδιλήμματα που αφορούν το νερό. Η κοινωνία στην Στυμφαλία μετά από περίπου  9 χρόνια υδροδότησης της Κορίνθου κατάλαβε ότι δεν υπάρχουν  περιβαλλοντικά προβλήματα ούτε θα δημιουργηθούν.

Έχουμε συμβάλει εκεί αποφασιστικά.

Εμείς πάντα φροντίζαμε μέσα από μάχες και ανοίγαμε να πηγαίνει νερό στη λίμνη και αφήναμε μεγαλύτερες ποσότητες από το δικό μας αντλιοστάσιο. Αυτοί δημιουργούσαν προβλήματα αποκόπτοντας την ροή προς την λίμνη για να παράγεται περισσότερη ενέργεια και περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους. Αλήθεια τι έχει κάνει ο Δήμος Σικυωνίων να ζητήσει ανταποδοτικά από την επιχείρηση που βγάζει αρκετά χρήματα από την αξιοποίηση της ενέργειας; ΤΙΠΟΤΑ. Τι έχει κάνει για την προστασία της Λίμνης;;TIΠOTA.Eμείς δίναμε την μάχη.

Αν τώρα προσπαθεί να έχει ψηφοφόρους τους κατοίκους της περιοχής θα αποτύχει.

Ενέργειες σαν αυτές θα κλονίσουν τις καλές σχέσεις.»

Η ουσία της νέας ανάρτησης, εκείνη που έχει αξία για τους Κορίνθιους είναι η ποιότητα του νερού.

Ο Βασίλης Νανόπουλος και στην σημερινή του συνέντευξη μίλησε για ΚΑΘΑΡΟ, ΠΟΣΙΜΟ νερό στην Κόρινθο. Το ίδιο ακριβώς είχε υποστηρίξει και το Σάββατο στην πρώτη συνέντευξη για την ανακοίνωση της πρόσμιξης του νερού. Η τοποθέτηση δεν άλλαξε.

Ο Αλέξανδρος Πνευματικός στις 19 του μήνα, ημέρα Σάββατο, στην πρώτη του αντίδραση για την εξέλιξη είναι ξεκάθαρος: «Απο σήμερα οι βρύσες και στην Κόρινθο δεν θα τρέχουν καθαρό πόσιμο νερό» έγραψε χαρακτηριστικά

Σήμερα και αφού έχουν δοθεί στην δημοσιότητα και οι χθεσινές αναλύσεις του νερού της πόλης, αλλάζει την έκφραση και μιλά για «νερό το οποίο δεν είναι αποκλειστικά Στυμφαλίας» αφού καλά καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις μετρήσεις.

«Εμείς μιλάμε για ποιοτικό πόσιμο νερό αποκλειστικά Στυμφαλίας που απολάμβαναν οι Κορίνθιοι και ο κ. Νανόπουλος λέει, ότι το νερό με πρόσμιξη με νερά γεωτρήσεων είναι και τώρα πόσιμο».

«Να μην γίνει το νερό προεκλογικό όπλο ζήτησε και ο Δήμαρχος και ο Νίκος Σταυρέλης. Ο Αλέξανδρος Πνευματικός φαίνεται ξεκάθαρα πως διαφωνεί.

Οι πολίτες θα κρίνουν ποια στάση τους εκφράζει και πως.

ΥΓ1: Οι αιτιάσεις του πρώην Δημάρχου για κάτοικο Καρτερίου με εκλογικά δικαιώματα εκεί έως το 2008 και προάσπιση συμφερόντων του τόπου καταγωγής του, στερούνται σοβαρότητας και αφαιρούν την όποια ουσία υπάρχει στη νέα ανακοίνωση και την δημοσιοποίηση λεπτομερειών επι του έργου του δήμου Σικυωνίων και τις ενέργειες του ενός δημάρχου και του άλλου. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Πνευματικός, παρ ότι έχει δηλώσει ότι «γεννήθηκα στην Κολιάτσου» όλοι γνωρίζουν πως η καταγωγή του είναι από το Μπερμάντι της Αργολίδας (στα νεότερα χρόνια Προσύμνα)  Έτσι θα μετρηθεί η προσφορά ενός αιρετού στον δήμο του;

 

ΥΓ2: Οι ανακοινώσεις έγιναν Σάββατο από τον νυν Δήμαρχο και όχι Παρασκευή όπως αναφέρει ο πρώην. Αν ακόμα και γι αυτήν την μικρή λεπτομέρεια υπάρχει «σύγχυση» τότε για πόσες άλλες αναρωτιέται κανείς…

ΥΓ3: Το ότι ο πρώην Δήμαρχος δεν έχει φωτογραφηθεί στην Στυμφαλία σημαίνει πως δεν έχει πάει;

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz