Connect with us

Αυτοδιοίκηση

Οι ευρωπαίοι συνταξιούχοι στηρίζουν το Ευθύμειο με παραίνεση Δημάρχου

Published

on

Ποιος δεν γνωρίζει το Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου. Την δράση και το σπουδαίο έργο που επιτελεί δεκαετίες τώρα στηρίζοντας οικογένειες και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Το Ευθύμειο αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Είναι όμως μια δομή που απαγορεύεται να κλείσει. Είναι το σπίτι των παιδιών αυτών που, και αφού φύγουν από τη ζωή οι γονείς τους, θα έχουν φροντίδα και περίθαλψη.

Στο συνέδριο των Ευρωπαίων συνταξιούχων που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Καζίνο Λουτρακίου συγκεντρώθηκαν χρήματα για το Ευθύμειο. Όπως αποκαλύπτει με ανάρτησή της στο διαδίκτυο η κυρία Δέσποινα Βαμβακίδου η παραίνεση ήταν του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου.

«Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Το Συνέδριο μας τελείωσε με μεγάλη επιτυχία. Για μια ακόμη φορά η Ελλάδα βγήκε ασπροπρόσωπη και το συγχαρητήρια άπειρα. Θα επανέλθω όμως σε αυτά σε άλλο μήνυμα. Ο σκοπός του παρόντος μηνύματος είναι φιλανθρωπικός τελείως. Οι συμμετέχοντες στον ετήσιο συνέδριο συνηθίζουν να μαζεύουν χρήματα για κάποιο φιλανθρωπικό έργο της περιοχής που γίνεται το Συνέδριο.

Με υπόδειξη του δημάρχου Κορινθίων κ. Νανόπουλου, μαζεύτηκαν 2000 ευρώ για το ΕΥΘΥΜΕΙΟ ΪΔΡΥΜΑ για παιδιά με προβλήματα νόησης κ.α, που υπάρχουν στην περιοχή. Το ίδρυμα συντηρείται από τους γονείς και από δωρεές. Πχ το ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ έχει δωρίσει ένα σχολικό αυτοκίνητο. Πολλές φορές σε βαφτίσεις αγόρασα μπομπονιέρες και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα που έφτιαχναν τα παιδιά και που προσέφεραν έναντι συμβολικών τιμών προκειμένου να έχουν τα παιδιά κάποια δημιουργική και προσοδοφόρα απασχόληση. Λόγω covid όμως το Ίδρυμα αντιμετωπίζει πολλές οικονομικές δυσκολίες» γράφει η κ.Βαβακίδου.

Το εν λόγω συνέδριο πρέπει να σημειωθεί, είχε προγραμματιστεί προ πανδημίας τότε που η κ.Βαμβακίδου είχε λάβει την θετική απάντηση και στήριξη του δημάρχου Κορινθίων αφού επρόκειτο για ένα θεσμό με αίγλη, κύρος και οικονομικό αποτύπωμα.

 

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz