Connect with us

EDITOR

Κόρινθος: Νέος – ασφαλής – οικονομικός και περιβαλλοντικά ορθός φωτισμός με 21.000 led

Published

on

Όπως φαίνεται το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δήμου δεν θα εξοικονομήσει μόνο ενέργεια αυξάνοντας το ενεργειακό αποτύπωμα του δήμου, θα έχει και αντίκτυπο στην τσέπη των πολιτών οι οποίοι δεν θα δουν, όπως δημότες άλλων δήμων, να αυξάνονται τα δημοτικά τους τέλη λόγω των τρομερών αυλήσεων που έχουν επέλθει στα κόστη της ηλεκτρικής ενέργειας. Η σύμβαση έργου που αναμένεται να υπογραφεί σε 2 μήνες, μετά την έγκρισή της από το Ελεγκτικό συνέδριο, ακολουθεί τιμές προ αυξήσεων και αυτό θα επιτρέψει στο δήμο Κορινθίων να κρατήσει τα δημοτικά του τέλη σταθερά. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για τους πολίτες; Πάρα πολύ εάν κάποιος καταγράψει τις πολλές αντιδράσεις που υπάρχουν για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που καλούνται να πληρώσουν.

Το σχήμα εταιρίων που θα υπογράψει ως ανάδοχος (συνεργάζονται εταιρίες κολοσσοί όπως η εταιρία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ) θα παραδόσει το έργο, το νέο αναβαθμισμένο δημοτικό φωτισμό σε 12 μήνες. Θα έχει δε την ευθύνη της συντήρησης, της λειτουργίας και της αποκατάστασης βλαβών όταν αυτές προκύπτουν!

Είναι για τους πολίτες αυτό το σημείο σημαντικό; Η απάντηση είναι ναι διότι σήμερα, με το σύστημα του δημοσίου και τις διαδικασίες που το διέπουν, οι ΟΤΑ είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν διαγωνισμό για την προμήθεια λαμπτήρων και να προμηθεύονται τοςυ φθηνότερους προκειμένου να κάνουν οικονομία στο κράτος!

Το ότι ο πολίτης ταλαιπωρείται το ίδιο και οι υπηρεσίες αφού αυτές οι λάμπες καίγονται σε 2-3 μέρες προφανώς δεν αφορά εκείνους που συνέταξαν τις διαδικασίες αφορά όμως τους δήμους οι οποίοι απολογούνται στους δημότες και κυρίως; δεν τους προσφέρουν τον δημοτικό φωτισμό που πρέπει δεδομένου οτι πληρώνουν γι αυτόν και χρήματα.

«Προχωρήσαμε εγκαίρως σε όλες τις ενέργειες και διαδικασίες που ήταν απαραίτητες ώστε να εξασφαλίσουμε πως η αύξηση που καταγράφεται στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας δεν θα μετακυλήσει στους δημότες. Με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής προχωράμε στην υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης με τοποθέτηση led φωτιστικών σωμάτων σε όλο το δήμο, επιλέγοντας ένα σχήμα εταιριών με κύρος και σοβαρότητα που διασφαλίζει και την ποιότητα του έργου αλλά και την τήρηση του χρονοδιαγράμματος του ενός έτους» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στους εκπροσώπους του τύπου χθες το μεσημέρι.

Το έργο αφορά το σύνολο του δήμου Κορινθίων και 21.000 νέα φωτιστικά led. Η εξοικονόμηση ενέργειας θα αγγίξει σε ποσοστό το 70% ενώ θα λυθεί επί της ουσίας ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του δήμου Κορινθίων, αν όχι το σημαντικότερο έτσι όπως καταγράφεται στην εφαρμογή novoville και στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου.

Στις αναφορές περί “σκανδάλου” οι οποίες στον απλό πολίτη ενδεχόμενα να ακούγονται και περίεργα αφού τον αφορά κυρίως το αποτέλεσμα και η υπηρεσία προς εκείνον και όχι αν εκτελεί το έργο ο έτερος ή ο δείνα, αν η έκπτωση ήταν μικρή ή μεγάλη ή αν εν τέλει όλα τούτα λέγονται για χάρη της πολιτικής και της προεκλογικής περιόδου, ο δήμαρχος απάντησε λιτά και ξεκάθαρα. “Τηρήθηκαν όλα όσα προβλέπονταν από το νόμο και την διακήρυξη ,έχουν προηγηθεί όσες αποφάσεις προβλέπονται από τα συλλογικά όργανα και  η σύμβαση του έργου είναι αποτέλεσμα διεθνούς διαγωνισμού.”

Εν αναμονή πλέον της έγκρισης από το Ελεγκτικό και την υπογραφή της σύμβασης. Αν ισχύσει ο χρόνος των 2 μηνών για την έγκριση και η υπογραφή από τον ανάδοχο αμέσως μετά, το έργο θα παραδοθεί στους πολίτες, νέος – ασφαλής – οικονομικός και  και περιβαλλοντικά ορθός φωτισμός, τον Αύγουστο του 2023.

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz