Connect with us

Αθλητισμός

Ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα πάλης βετεράνων

Published

on

Ξεκίνησε στο κλειστό γυμναστήριο του Λουτρακίου το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης Βετεράνων.

Στην πρώτη ημέρα των αγώνων οι σπουδαίες αναμετρήσεις, το πάθος και το πλούσιο θέαμα κυριάρχησαν, ενώ δεν έλειψαν και οι διακρίσεις, καθώς από ελληνικής πλευράς ο Δημήτρης Αθανασιάδης άγγιξε το βάθρο των νικητών, καταλαμβάνοντας την 5η θέση.

Μετά το τέλος των αγώνων η Ομοσπονδία του Ιράν δώρισε στην Ελληνική Ομοσπονδία δύο βιβλία με παραδοσιακό παλαιστικό υλικό ως δείγμα φιλίας.

Από το Σάββατο έως την Κυριακή 1000 αθλητές θα αγωνιστούν στο πανέμορφο Λουτράκι και θα στείλουν το ηχηρό μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν τελειώνει ποτέ. Μία πολύ μεγάλη διοργάνωση που ενισχύει την Ελλάδα και το Λουτράκι σε πολλούς τομείς. Αυξάνει τον αθλοτουρισμό και μάλιστα σε μη τουριστική περίοδο και δίνει την ευκαιρία στους Ελληνες αθλητές να αγωνιστούν σε Παγκόσμια πρωταθλήματα με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Ο Αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή έναρξης των Αγώνων επεφύλασσε μία σπουδαία είδηση. Όπως ανακοίνωσε η στέγη της πάλης στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Εύχομαι στους διοργανωτές να φιλοξενήσετε μία ωραία διοργάνωση και να αναδείξετε το άθλημα. Εγώ θα είμαι δίπλα στη πάλη γιατί είναι ενα ξεχωριστό άθλημα που συνδυάζει πολλά πράγματα. Εδώ γεννήθηκε η πάλη. Είναι το δυσκολότερο άθλημα από επίπεδο άθλησης, αλλά και ένα άθλημα που θέλει έξυπνο χειρισμό. Ο συνδυασμός ευφυΐας και δυνατού σώματος είναι που κάνει την πάλη να ξεχωρίζει και γι’ αυτό θέλω να είμαι κοντά στο άθλημα. Εχω ξαναπεί πως ότι χρειαστείτε θα είμαστε συνεχώς δίπλα σας» ανέφερε ο υπουργός που στη συνέχεια ανακοίνωσε και μία ευχάριστη είδηση.

«Ανακοινώνω πως σε ένα μήνα από τώρα, η στέγη της πάλης στο Ολυμπιακό Χωριό θα είναι έτοιμη. Σε ένα μήνα θα κάνουμε τα εγκαίνια» δήλωσε μέσα σε χειροκροτήματα».

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων με την σειρά του δήλωσε: «Σας καλωσορίζω στο Λουτράκι. Εύχομαι να έχετε μία όμορφη διαμονή και να απολαύσετε τους αγώνες. Είναι τιμή για εμάς που φιλοξενούμε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Είμαστε δίπλα στη Πάλη και θα συνεχίσουμε να είμαστε, προκειμένου να έρθουν και άλλες μεγάλες διοργανώσεις στην πόλη μας.»

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz