Connect with us

EDITOR

Ν.Σταυρέλης: Η αντεπίθεση του επικεφαλής της «ΠΝΟΗΣ» και η παραδοχή «τον πίστευα»

Published

on

Τον αντιπολιτευτικό του λόγο έχει οξύνει το τελευταίο διάστημα ο επικεφαλής της παράταξης «ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Νίκος Σταυρέλης. Η αλλαγή που είναι πασιφανής οριοθετείται από τον ίδιον στην ολοκλήρωση της περιόδου «χάριτος» που είχε δώσει στη νέα δημοτική αρχή για το ευρύ κοινό ωστόσο αφενός ο Νίκος Σταυρέλης «αντιδρά» στην αίσθηση που έχει παγιωθεί και ο πρώην Δήμαρχος έχει υιοθετήσει ως ρητορική πως δεν αποτελεί παρά ενιαία παράταξη με τον Βασίλη Νανόπουλο και αφετέρου «βλέπει» πως με τα δεδομένα του νέου εκλογικού νόμου και μια προεκλογική περίοδο που ξεκίνησε νωρίς θα πρέπει με σαφήνεια να καταδείξει στους πολίτες τους λόγους που ως Δήμαρχος θα είναι καταλληλότερος.

Χαρακτηριστικό στοιχείο της «αλλαγής πλεύσεως» η επανατοποθέτηση των όσων προεκλογικά λέγονταν και παρουσιάζονταν από το Νίκο Σταυρέλη σε επίπεδο έργων. Ένα – ένα ο επικεφαλής της «ΠΝΟΗΣ» τα φρεσκάρει στη μνήμη των πολιτών επιτυγχάνοντας «αντιπαραβολή» με όσα η νέα δημοτική αρχή – κατά τον ίδιον- δεν έχει κάνει!

Ανάμεσα σε αυτά τα έργα είναι η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Κορίνθου.

Εκτενείς οι αναφορές, δριμεία η κριτική, προβλέψεις για έργο που δεν θα εκτελεστεί σε αυτήν την δημοτική θητεία, για έργο που ουσιαστικά θα έρθει «προεκλογικά» στην επικαιρότητα των Κορινθίων.

Το να απορρίψει κανείς τα όσα η ΠΝΟΗ καταθέτει θα ήταν κουτό αφού εκ προοιμίου οι πολίτες δέχονται πως όποιος ασχολείται με τα κοινά επιθυμεί να εργαστεί για το καλό του τόπου του.

Θα ήταν όμως ομοίως και αφελές να μην καταθέσει τα ερωτήματα του για τους λόγους που ο Νίκος Σταυρέλης δεν προχώρησε κανένα από αυτά τα έργα στα χρόνια που ήταν δημοτική αρχή στο Δήμο Κορινθίων.

Δήμαρχος όχι αλλά δεξί χέρι του Δημάρχου! Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωπος τύπου αργότερα. Ένας άνθρωπος που ο Αλέξανδρος Πνευματικός άκουγε!

Η Δημοτική Αγορά είναι το παράδειγμα που «κυνηγά» όλους! Σε επίπεδο απραξίας και ευθυνών!

Ο ίδιος ο επικεφαλής της ΠΝΟΗΣ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη επιχειρεί να εξηγήσει, να δικαιολογήσει και ουσιαστικά να «βαπτιστεί» στην κολυμπήθρα που θέλει τα μέλη μιας παράταξης απλά να πιστεύουν τον επικεφαλής.

Λέει ο Νίκος Σταυρέλης

«Πίστευα και στήριζα τότε, ως μέλος της παράταξης.»

Η διάρκεια της πίστης αυτής είναι το επόμενο ερώτημα. Η μια παλινωδία μετά την άλλη. Η μια αναίρεση απόφασης και γραμμής πλεύσης μετά την άλλη. Μα η πίστη ακλόνητη!

Μέλος της παράταξης «οφείλατε να υπακούτε» σχολίασε ο δημοσιογράφος και ο Νίκος Σταυρέλης δεν διαφώνησε.

«Πίστευα και στήριζα τότε, ως μέλος της παράταξης. Ο Δήμαρχος έλεγε πως θα γίνει τριώροφο κτίριο, δεν έγινε ποτέ. Το 10-14 χαμένη τετραετία, από τριώροφο είπαμε ανακαίνιση , ούτε αυτό προχώρησε. Και φτάσαμε το 18 που μιλήσαμε για έναν ιδιώτη. Ναι να το δώσουμε για υπομισθώσεις . Ούτε αυτό προχώρησε, Αποχώρησα γιατί είχα διαφωνίες, όχι μόνο για τη δημοτική αγορά»  είπε ο Νίκος Σταυρέλης.

Η αποχώρηση σαφώς και δεν ήταν για τη δημοτική αγορά. Ούτε για τα έργα που ο Αλέξανδρος Πνευματικός δεν είχε προχωρήσει. Η αποχώρηση ήταν γιατί ο τότε Δήμαρχος αποφάσισε να μην αποχωρήσει, να μην δώσει το «δαχτυλίδι» στο Νίκο Σταυρέλη, να μην ανοίξει το δρόμο της διαδοχής. Ουσιαστικά να μην τηρήσει την συμφωνία που είχε γίνει!

Τότε λοιπόν ξεκίνησε και η διαφοροποίηση. Και οι ενστάσεις. Και η κριτική για όσα ΔΕΝ έκανε ως Δήμαρχος ο Αλέξανδρος Πνευματικός.

Σήμερα, η ρητορική παραμένει η ίδια. «Συμφωνούσα γιατί τον πίστευα!»

Είναι όμως αυτή η ρητορική πειστική για ένα στέλεχος σαν το Νίκο Σταυρέλη; Για ένα στέλεχος με γνώσεις, εμπειρία, κύρος, εκτόπισμα, αποδοχή;

Για ένα στέλεχος που στον 1,5 χρόνο της νέας αρχής, έχοντας δώσει στην αρχή της θητείας ψήφο εμπιστοσύνης και περίοδο χάριτος, επανατοποθετείται; Και ασκεί κριτική θεωρώντας πως τίποτα από τα λεχθέντα δεν έγιναν και καλώς κάνει! Αλλά που δεν έπραξε αναλόγως στον 1,5 χρόνο τις δημοτικής αρχής Πνευματικού. Παρά επέλεξε την «ανοχή» για 11,5 χρόνια! Επειδή «πίστευε»!

Κι αν ναι, είναι αυτός ο Δήμαρχος που κάθε πόλη χρειάζεται; Ένας Δήμαρχος που απλά πείθεται από λόγια όταν οι πράξεις δεν πιστοποιούν;

Ο Νίκος Σταυρέλης αντιμετωπίζει και τώρα το στοίχημα που είχε ν αντιμετωπίσει και τότε! Να εξηγήσει γιατί όσα χρόνια ήταν στη δημοτική αρχή του Αλέξανδρου Πνευματικού δεν δρομολόγησε τίποτα από όσα στην πρώτη του κάθοδο παρουσίασε στους Κορίνθιους. Αν το έπραξε επειδή ο Αλέκος Πνευματικός ήταν ισχυρογνώμων και δεν άκουγε κανέναν. Επειδή ο ίδιος δεν είχε ουσιαστικά λόγο στην παράταξη, επειδή δεν  είχε τις προτάσεις, τις σκέψεις, τις ιδέες τότε που έχει τώρα διότι θεωρούσε πως ο Δήμαρχος πρέπει να τα έχει

Αν όλα αυτά ισχύουν, στερείται ενός χαρακτηριστικού που κάθε άρχοντας οφείλει να έχει. Να είναι ηγέτης!

Και η εξήγηση «τον πίστευα» δεν μοιάζει αρκετή και ικανή να δώσει την απάντηση στους πολίτες  αφού τα χρόνια που ο πρώην Δήμαρχος «δοκίμαζε» αυτήν την πίστη ήταν πολλά!

Continue Reading




Δημοφιλέστερα

2741076901 | info@mypressnet.gr


Copyright © 2022.Powered by Mindlabz